Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Тест: Надуваема постелка Warg Gustav Warmthal

Надуваемата постелка Warg Gustav Warmthal е с ниско тегло и компактни размери. Благодарение на микрофибърната изолация Warmthal тя ще ви предпази от студ при ниски температури. Колко трудни бяха тестовете и как се представи тази постелка в теста на списанието Světa outdooru ( Светът на открито)?

 

Съдържание

Със своите 540 г постелката Warg Gustav Warmthal е една от най-леките постелки на пазара. Конструкцията с кухини осигурява висока стабилност и усещане за равна повърхност за по-добър комфорт. Спалният чувал запълва отделните кухини на постелката, като по този начин повишава топлинния комфорт. В същото време постелката т се надува и сгъва много бързо.

 

Рецензията е изготвена от тестовия екип на списание Svět outdooru ( Светът на открито), който от 1997 г. насам е прекарал 14 000 часа в тестване на над 1000 продукта по време на стотици експедиции по целия свят. Във всеки тест участват няколко души, включително планински водачи и топ спортисти, а резултатите не могат да бъдат фалшифицирани. 

 

 

Профил на тестващият

Войтех Двожак

Войта е ентусиазиран катерач и скиор. Съавтор на методическите материали Singing Rock и Hudy, автор на безкрайния комикс Watt's Window и на методиката за катерене в списание Montana. Обича да мисли за оборудването и винаги иска да подобри нещо.

 

 

 

Характеристика


Наименование:


Gustav Warmthal

Производител:

Warg

Продуктова серия:

Gustav

Тип на постелката:

туристическа /ултралека

Предназначение:

Mъжка/ Дамска

Тегло: 540 г
Материал на постелката: Nylon Ripstop / 20D Nylon / TPU laminace
Топлинен коефициент: 2,6
Размер в сгънато състояние: 9 x 32 cm
Дължина: 188 см
Ширина: 55 см
Дебелина: 5 см
Сгъваема наполовина: Да

 

 • една от най-леките надуваеми постелки
 • кухинна конструкция за висока стабилност и усещане за равна повърхност
 • тегло само 540 g
 • спалният чувал запълва кухините на постелката, като повишава топлинния комфорт
 • удобна дебелина от 5 см
 • отлично съотношение цена/качество
 • включен транспортен калъф
 • Изолация от микрофибър Warmthal (60 g/m2) от вътрешната страна на камерите
 • ripstop покритие от двете страни
 • индикативна стойност на топлинният коефициент R-стойност: 2,6

Изолация

Конструкцията на възглавницата (наричана още бурета) осигурява комфорт и усещане за равна повърхност, дори когато спите настрани.Още по-добра изолация? Спалният чувал запълва отделните кухини на постелката, за да увеличи топлинния комфорт. Нещо повече, вътре в камерите по цялата дължина на постелката (включително връзките между камерите) е допълнително залепена изолация от микрофибър Warmthal, което значително повишава топлинния комфорт на постелката Warg Gustav Warmthal. Така че определено е по-добър от подобни видове надуваеми постелки без допълнителна изолация. Това добавя допълнителни възможности за спане през пролетта или есента при температури около нулата. Тази изолация всъщност предотвратява преноса на студен въздух в постелката и дори ако постелката се издуе, вие поне лежите върху някакъв изолационен материал. Някои компании дори посочват термичната устойчивост на спаднатата (повредена) постелка.

 

Материал

Материалът на постелката Warg Gustav Warmthal е с много високо качество. Външният материал рипстоп от двете страни на постелката осигурява по-голяма издръжливост. Предимството на материала е и бързото му изсъхване. 

 

 


Как да изберем постелка? Основни насоки.

Харесвате природата и обичате да спите сред нея? А имате ли нещо за спане? Ръководството за избор на подходяща постелка е тук!

>>> ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ<<<

 

Клапан

Постелката Warg Gustav Warmthal е оборудвана с плосък вентил, който се надува и изпуска лесно. За да се предотврати изтичането на въздух по време на надуване, вентилът е снабден с възвратен клапан/клапан отвътре. При изпускане на въздуха просто го натиснете с пръст. След като се надуе, клапанът се закрепва с капачка, която е включена в клапана. Необходими са само 10-15 вдишвания, за да се надуе клапана достатъчно. Което е добре, без да ви се замайва главата дори на по-голяма височина. Спадането и опаковането е лесно. Във вътрешността на клапана има и възвратен клапан, който предотвратява изтичането на въздух.  

 

Протичане на теста

По време на тестовете, при спане в колата, в палатка, под навес ,нямаше случай на никакви увреждания на постелката или на здравето. Препоръчвам ви винаги да намирате равно място, за да не се плъзгате от постелката. Добре е също така да отстраните всички остри предмети.Постелката Warg Gustav Warmthal не е абсорбираща и изсъхва бързо. Благодарение на височината от 50 мм лежането настрани също е удобно.Постелката включва калъф и широка ластична лента за закрепване на навитата на руло постелка. Калъфът е голям, но Warg Gustav може да се навие на наистина стегнато руло, когато се сгъне на три! Около половината от размера на собствената опаковка.

Снимка: постелка Warg Gustav Warmthal в калъф и отделение за съхранение в морски каяк

 

Oценка: 100 %

+

 • лесно надуване
 • минимален размер след опаковане
 • ниско тегло
 • комфорт и изолация
 • бързо съхнещ материал

-

 • нямам отрицателни забележки

Снимка: сгъната постелка Warg Gustav Warmthal с калъф

 

Обобщение

Добър избор за туризъм, къмпингуване или туризъм по вода от пролетта до есента, ако искате да имате лек багаж, но не искате да правите компромис с комфорта си. За още по-бързо надуване на постелката бих препоръчал да се сдобиете торбата за надуване с Warg Pump Sack M. В комплекта е включен ремонтен комплект, който препоръчвам да носите винаги със себе си и да го държите в калъфа на постелката по всяко време.

 

 

Полезна информация

 

Автор: Войтех Двожак

Източник: svetoutdooru.cz

Тест: Ултралека палатка Warg Lightrek 2

Сравняване на продукти

Минимализмът е тенденцията през последните няколко години. Ултралеката палатка на Warg тежи 1,45 кг, а качеството ѝ беше тествано от нашия тестер Камила.

TЕСТ : Дамски функционален панталон Rodna W

Сравняване на продукти

Марката Zulu предлага нова колекция от функционални дрехи за трудни условия. Как протекоха тестовете на туристическите панталони Zulu Rodna W?

ТЕСТ: Мъжки функционални панталони Macin M

Сравняване на продукти

Както казва нашият тестер Лукаш - няма лошо време, има само лоши дрехи. В днешния тест той ще тества панталоните Zulu.

Избираме за вас

Надуваема постелка Warg Gustav Warmthal

152,00 лв. (39.48 %) 91,99 лв.

Сравни

Надуваема постелка Zulu Moonlight Comfort

200,00 лв. (50.51 %) 98,99 лв.

Сравни

519,00 лв. (12.91 %) 451,99 лв.

Сравни

413,00 лв. (22.04 %) 321,99 лв.

Сравни

461,00 лв. (13.02 %) 400,99 лв.

Сравни

317,00 лв. (12.62 %) 276,99 лв.

Сравни

Надуваема постелка Warg Gustav Warmthal Long

160,00 лв. (42.51 %) 91,99 лв.

Сравни

441,00 лв. (38.1 %) 272,99 лв.

Сравни