Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Топлинен коефициент R-стойност

Топлинният коефициент на постелките, наричан още R-стойност или просто R, е важен показател при избора на подходящ модел постелка. Тази стойност отразява изолационната способност на постелката, т.е. колкото по-висока е R-стойността, толкова по-добре постелката ще изолира студа от земята. Топлинното съпротивление зависи основно от дебелината и изолационния материал на постелката. Обикновено с увеличаването на R-стойността се увеличават и теглото и размерите на постелката в опаковката. Затова е важно да сме наясно къде и кога ще използваме постелката и дали и доколко ни интересуват теглото и размерите, т.е. дали ще го караме в колата или ще го носим в раница на гърба си. R-стойността на матраците варира от 1,0 (минимална изолация) до 9,5 (отлична изолация).

Сравняване на най- продаваните постелки 

Постелка Топлинен коефициент Откъде да купя?
Zulu Alex 1,6 ВИЖТЕ ЦЕНАТА >
Robens ZigZag Slumber W 2,2 ВИЖТЕ ЦЕНАТА >
Zulu Dreamtime 7,5 Single Pillow 4,5 ВИЖТЕ ЦЕНАТА >

 

Въпреки това от 2020 г. основните участници на пазара трябва да използват новото унифицирано измерване съгласно ASTM F33440-18, ако искат да съобщават R-стойността на своите постелки. По този начин измерването е унифицирано и се извършва чрез поставяне на тествания продукт между две плочи, една гореща и една студена, и се компресира. Това е процес, който може да се прилага за всички видове постелки и по този начин може да стандартизира всички измервания при всички производители. В повечето случаи получените стойности са в диапазона R1 - 6:

R1 - лятна постелка

R2 - 4 - постелки подходящи от пролетта до есента

R4 - 6 - с тези модели не трябва да се притеснявате за спането дори през зимата

R6 a víc - постелки за спане при екстремни условия и спане върху сняг

Видео за  R-Value od марката Thermarest (анг. език):

 

 

Сертифициране в съответствие с EN 13537

Допълнителна информация за продукта

Спални чували Mountain Equipment Fireflash

Допълнителна информация за продукта

В тази статия ще намерите всички подробности за изключителния спален чувал Fireflash, който можете да закупите от нас.

Преглед на резервните тръби Outwell Air Repair

Допълнителна информация за продукта

Резервните въздушни тръби Air Repair - Tube kit от датската марка  Outwell са предназначени за подмяна на повредените вътрешни тръби на надуваемата палатка. Смяната на вътрешната тръба е много бърза и лесна, така че всеки може да я направи. Просто избирате дължината на вътрешната тръба според нуждите си и просто навивате излишната част. В приложеното по-долу видео ще намерите инструкции за подмяна. 1x резервна въздушна тръба Air Tube 1x въздушен клапан 1x инструмент за подмяна на клапани 2x самозалепващи се ленти инструкции за замяна  Outwell предлага общо 4 различни модела, които се различават по дължина, диаметър и, за по-добра представа, цвят в името. Цветът в името улеснява ориентацията, просто разгледайте галерията на избраната от вас палатка или таблицата по-долу. Някои палатки могат да се състоят от няколко тръби. За пълен списък на палатките и въздушните тръби вижте приложената по-долу таблица. Преглед на отделните модели: Air Repair - Tube kit 1 (оранжев/orange) - 1.05 - 2.00 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 2 (червен/red) - 4.70 - 6.15 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 3 (жълт/yellow) - 6.00 - 7.25 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 4 (зелен/green) - 6.10 - 7.25 m, Ø18 cm