Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Код : 10WARG23 Допълнително намаление от 10% на WARG 🐺

Топлинен коефициент R-стойност

Топлинният коефициент на постелките, наричан още R-стойност или просто R, е важен показател при избора на подходящ модел постелка. Тази стойност отразява изолационната способност на матрака, т.е. колкото по-висока е R-стойността, толкова по-добре матракът изолира студа от земята. Топлинното съпротивление зависи основно от дебелината и изолационния материал на постелката. Обикновено с увеличаването на R-стойността се увеличават и теглото и размерите на постелката в опаковката. Затова е важно да сме наясно къде и кога ще използваме постелката и дали и доколко ни интересуват теглото и размерите, т.е. дали ще го караме в колата или ще го носим в раница на гърба си. R-стойността на матраците варира от 1,0 (минимална изолация) до 9,5 (отлична изолация).

Въпреки това от 2020 г. основните участници на пазара трябва да използват новото унифицирано измерване съгласно ASTM F33440-18, ако искат да съобщават R-стойността на своите постелки. По този начин измерването е унифицирано и се извършва чрез поставяне на тествания продукт между две плочи, една гореща и една студена, и се компресира. Това е процес, който може да се прилага за всички видове постелки и по този начин може да стандартизира всички измервания при всички производители. В повечето случаи получените стойности са в диапазона R1 - 6:

 

 


R1 - лятна постелка

R2 - 4 - постелки подходящи от пролетта до есента

R4 - 6 - с тези модели не трябва да се притеснявате за спането дори през зимата

R6 a víc - постелки за спане при екстремни условия и спане върху сняг

Video o R-Value od značky Thermarest (AJ):

 

Сертифициране в съответствие с EN 13537

Допълнителна информация за продукта

Преглед на резервните тръби Outwell Air Repair

Допълнителна информация за продукта

Резервните въздушни тръби Air Repair - Tube kit от датската марка  Outwell са предназначени за подмяна на повредените вътрешни тръби на надуваемата палатка. Смяната на вътрешната тръба е много бърза и лесна, така че всеки може да я направи. Просто избирате дължината на вътрешната тръба според нуждите си и просто навивате излишната част. В приложеното по-долу видео ще намерите инструкции за подмяна. 1x резервна въздушна тръба Air Tube 1x въздушен клапан 1x инструмент за подмяна на клапани 2x самозалепващи се ленти инструкции за замяна  Outwell предлага общо 4 различни модела, които се различават по дължина, диаметър и, за по-добра представа, цвят в името. Цветът в името улеснява ориентацията, просто разгледайте галерията на избраната от вас палатка или таблицата по-долу. Някои палатки могат да се състоят от няколко тръби. За пълен списък на палатките и въздушните тръби вижте приложената по-долу таблица. Преглед на отделните модели: Air Repair - Tube kit 1 (оранжев/orange) - 1.05 - 2.00 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 2 (червен/red) - 4.70 - 6.15 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 3 (жълт/yellow) - 6.00 - 7.25 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 4 (зелен/green) - 6.10 - 7.25 m, Ø18 cm  

Колекция форселти Outwell Superior Air Touring

Допълнителна информация за продукта

Колекцията Superior Air Touring на  Outwell предлага достатъчен избор за всеки пътешественик.  Колекцията предлага  общо 4 палатки и 2 заслона. Палатките са просторни, проветриви и много удобни. Предварително оформените тръби на надеждната фиксирана система Power Air осигуряват пълна височина на конструкцията благодарение на готическия стил.