Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Ripstop

Ripstop не е химическа обработка. A  какво е това? Ripstop е високоякостна тъкан, изработена по специална технология. В тънката тъкан се втъкават по-дебели нишки на интервали от 5-8 мм, което придава на тъканта здрава структура - видима квадратна структура. Силата против разкъсване се увеличава. На практика това се прави така, че разкъсването се засича в подсилената нишка и не продължава да се къса.

Рипстопът е разработен в САЩ по време на Втората световна война. 

Мериносова вълна

Материали и технологии

Мериносовата вълна произхожда от порода овце, отглеждана в планинските райони на Испания през 18 век. 

Технологии на Tenson

Материали и технологии

От 80-те години на миналия век, когато произвежда първата мембрана MPC™ (Moisture Permeability Coating), Tenson е превърнала в своя мисия разработването на нови функционални технологии, които осигуряват надеждна защита срещу вода и вятър. Оттогава досега обаче компанията се е развила и използва редица сложни технологии за продукти, които осигуряват защита при всякакви метеорологични условия.

Elica

Материали и технологии

Технологията Elica е уникална комбинация от четири слоя, образуващи долната част на обувката - копитото на обувката, стелката, междинната подметка и подметката. Elica осигурява по -равномерно разпределение на натоварването върху отделните части на стъпалото през цялата фаза на стъпалото. При стъпването технологията AKU Elica осигурява допълнително омекотяване в натоварените зони на стъпалото и осигурява по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.