Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Как да запазите краката си топли

Когато пръстите на краката ви изстинат, е трудно да ги загреете отново. Любителите на пешеходния туризъм знаят колко е неприятно да имате измръзнали пръсти.


  Съдържание 

 

Съвети за поддържане на топлина на краката

Нека дадем няколко съвета за краката. Нека започнем с най-евтините.

1. Подходящи чорапи - През лятото искате да имате удобни чорапи, за да предотвратите появата на мехури, а през зимата - да запазите краката си топли. Дебелото мерино работи чудесно в това отношение и дори по-добре от мембранните чорапи. - V létě chcete pohodlné ponožky, abyste předcházeli puchýřům, v zimě chcete hlavně chodidlo držet v teple. Nádherně v tomto ohledu funguje silné merino, ještě lépe potom membránové ponožky.

 

2. С мембрана и хидроизолация - При ниски температури и ниска влажност обувките  с мембрана, в идеалния случай в комбинация с кожа, запазват краката ви топли. Кожата обаче се нуждае от допълнителна грижа и е добре да втриете малко Sno-Seal, легендарния восък за хидроизолация, в нея с топлина.

 

   

 

Как да запазите ръцете си топли

Свитите пръсти са често срещано явление - в града това не ви притеснява толкова много, но ако не успеете да закрепите рейката на палатката преди снежна буря, си просите неприятности. Един от основните инструменти за справяне със схванатите пръсти са ръкавиците.

>>> ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ <<<

 

3. Купете си подходящи обувки -Купете си подходящи обувки- За сняг са чудесни обувки с протектор, които ще предпазят горната част от износване. Ако вървите през замръзнал слой сняг, кристалите особено изтъркват кожата и след известно време извличат импрегнацията и обувката бавно започва да се мокри. Изберете висок протектор (гумена облицовка около пръстите) и твърдост B-C, за да можете да вървите добре по по замръзналия склон и да не се притеснявате да поставяте катерачни котки.


 

Допълнителен съвет: найлон в действие - Имате мокри обувки, а навън е студено? Не се отчайвайте, увийте краката и чорапите си в найлонова торбичка, нахлузете всичко обратно в мокрите си обувки и поемете по най-краткия път, за да намерите подслон. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: този съвет е подходящ като спешно решение. Кракът ви може да се плъзга малко в найлоновата торбичка, може да се появи неприятно жвакане в обувката или краката ви да започнат да се запарват, но със сигурност е по-добре лек дискомфорт, отколкото измръзване.

Найлонови торбички не продаваме, но можете да намерите една чудесна статия в Съвети,  озаглавена Няколко трика за преодоляване на студа

   

 

Няколко трика за преодоляване на студа

Няма значение дали чакате трамвай, закрепявате  сноуборда си пред красиво поле с пухкав сняг или забивате последното колче на палатката преди нощта под заснежен връх, искате да ви е топло по всяко време.

>>> ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ  <<<

 

 

 

Полезни линкове  

Източник: pixabay.com

Как да изберем правилния размер спортен сутиен

Съвети

Как да изберем спортен сутиен, за да си осигурим максимален комфорт? В тази статия ще ви посъветваме за правилния избор на размер и перфектното прилягане на сутиена.

Как да изберем челник

Съвети

Не сте сигурни как да изберете правилния челник? Трябва да се ориентирате колко лумена има, обхват и други параметри на челника? Ще ви посъветваме как да го направите.

Как да перете и да се грижите за раницата

Съвети

Раницата е супер помощник. При пътувания тя ще улесни работата ви, а при други качествената раница е дори необходимост. Ако сте си направили труда да я изберете внимателно, вероятно очаквате тя да ви служи перфектно дълги години. Знаете ли как да се грижите за нея?

Избираме за вас

Мъжки чорапи Warg Trek Merino

20,00 лв. (35.05 %) 12,99 лв.

Сравни

16,00 лв. (56.31 %) 6,99 лв.

Сравни

58,00 лв. (17.26 %) 47,99 лв.

Сравни

50,00 лв. (22.02 %) от 38,99 лв.

Сравни

Мъжки чорапи Vans No Show

36,00 лв. (41.69 %) от 20,99 лв.

Сравни

Чорапи Zulu Sport

16,00 лв. (43.81 %) 8,99 лв.

Сравни

Компресиращи 3/4 чорапи Zulu Run Compression W

29,00 лв. (37.97 %) 17,99 лв.

Сравни

Дамски чорапи Devold Hiking Light Woman Sock

60,00 лв. (16.68 %) 49,99 лв.

Сравни