Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Как да изберем спален чувал според извършваните дейности

Пух или кухо влакно? Летни или трисезонни? Мумия или одеяло? За да изберете спален чувал, най-добре е да се причислите към една от категориите по-долу.


Съдържание

Пътувам с кола до къмпинга, а през зимата - до вилата

Изисквате комфорт, ще използвате спалния чувал най-вече през лятото, а при по-ниски температури можете да се сгушите в него във вилата.  Пътувате с кола, така че теглото на спалния чувал не играе голяма роля за вас и няма да се уплашите от двукилограмовите чували, които са и на разумни цени. Просторните, но по-тежки спални чували са с формата на одеяло или яйце, което ще бъде особено ценено от тези от вас, които не искат одеяло, но не се чувстват комфортно в мумия.Можете да избирате например от удобни мумии на марката Husky или спалните чували тип одеяло на производителите  Vango или Outwell.

Отивам на поход

Не искате да инвестирате твърде много пари в спален чувал, ако времето се промени, можете да се върнете у дома по всяко време. Но бихте били щастливи, ако можете да поберете в раницата си нещо друго освен спалния чувал. Евтини спални чували - тип мумия които не са изработени от най-популярните брандирани материали. Подходящи са за периода от късна пролет до ранна есен и не надвишават 1700 г тегло. В тази категория печелят чешките марки,  като  Pinguin или Trimm.

По света надлъж и на шир и имам нужда от сигурност.

Най-малкият възможен спален чувал с най-добрите възможни характеристики струва повече пари, но си заслужава да инвестирате в него при пътуване по света. Такива  трисезонни спални чували (пролет, лято, есен) може да се вмести под 1 500 g. Цената съответства на качеството на изработката и използваните качествени материали

За велотуризъм  – говорим за наистина леко тегло

Повечето велосипедисти въртят педалите през лятото и избират летен спален чувал, разбира се, възможно най-малък. Някои летни спални чували тежат до 600 г и са само покривало или защита срещу комари. При тегло до 1 кг обаче изборът е по-голям. Спалните чували с комфорт над +5 °C все още са доста малки и цената им зависи от теглото, производителя и използваните материали.

Отправям се на предизвикателна експедиция

В спалните чували за сурови условия се използват най-съвременните материали, от които зависи животът. Това се отразява на цената и качеството на изработката им. В допълнение към най-новите спираловидни влакна или смеси от влакна (кухи влакна с микрофибри), като вътрешен материал се използва все още ненадминатият пух, но защитен от влагата с непропусклива мембрана или слой синтетична изолация. Те се произвеждат от  Mountain Equipment или чешката фирма  Patizon. Ако обмислпте да си купите пухен спален чувал ви препоръчваме статията  Пухени спални чували и тяхната поддръжка .

Полезни връзки

Автор: Вит Хрушка

Източници: архив на автора, unsplash.com

Мокро ли е в палатката ви? Ще ви кажем защо.

Съвети

Кондензацията е естествено физическо явление, което може да бъде избегнато дори при къмпингуване. Как да премахнете количеството конденз и вода, която се просмуква през шевовете? Разберете от нашата статия.

Как да изберем идеалните обувки за ходене

Съвети

Със сигурност имате чифт спортни обувки в гардероба си. Универсалните, с които можете да тичате, са подходящи за ходене, но вероятно се досещате, че може би не са най-подходящи за по-дълги разходки. Особено ако искате редовно да ходите на дълги разстояния. На какво всичко трябва да обърнете внимание, когато избирате?

Как правилно да наслоявате функционално облекло

Съвети

Наслояването на дрехите е ефективен начин да запазите топлината си в студено време, като същевременно лесно регулирате телесната температура.Чрез комбиниране на слоеве с различни характеристики можете да създадете оптимален набор от дрехи за почти всяко време. Как да го направите? Разберете в нашата статия.

Избираме за вас

Спален чувал тип одеяло

97,00 лв. (49.49 %) 48,99 лв.

Сравни

Детски спален чувал

149,00 лв. (24.17 %) от 112,99 лв.

Сравни

Спален чувал

141,00 лв. (42.11 %) от 81,63 лв.

Сравни

Спален чувал

149,00 лв. (40.68 %) от 88,39 лв.

Сравни

Спален чувал

149,00 лв. (52.03 %) от 71,48 лв.

Сравни

243,00 лв. (46.51 %) 129,99 лв.

Сравни

Спален чувал

175,00 лв. (44.58 %) 96,99 лв.

Сравни

Спален чувал

178,00 лв. (45.51 %) 96,99 лв.

Сравни