Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Как да изберем спален чувал според извършваните дейности

Пух или кухо влакно? Летни или трисезонни? Мумия или одеяло? За да изберете спален чувал, най-добре е да се причислите към една от категориите по-долу.


Съдържание

Пътувам с кола до къмпинга, а през зимата - до вилата

Изисквате комфорт, ще използвате спалния чувал най-вече през лятото, а при по-ниски температури можете да се сгушите в него във вилата.  Пътувате с кола, така че теглото на спалния чувал не играе голяма роля за вас и няма да се уплашите от двукилограмовите чували, които са и на разумни цени. Просторните, но по-тежки спални чували са с формата на одеяло или яйце, което ще бъде особено ценено от тези от вас, които не искат одеяло, но не се чувстват комфортно в мумия.Можете да избирате например от удобни мумии на марката Husky или спалните чували тип одеяло на производителите  Vango или Outwell.

Отивам на поход

Не искате да инвестирате твърде много пари в спален чувал, ако времето се промени, можете да се върнете у дома по всяко време. Но бихте били щастливи, ако можете да поберете в раницата си нещо друго освен спалния чувал. Евтини спални чували - тип мумия които не са изработени от най-популярните брандирани материали. Подходящи са за периода от късна пролет до ранна есен и не надвишават 1700 г тегло. В тази категория печелят чешките марки,  като  Pinguin или Trimm.

По света надлъж и на шир и имам нужда от сигурност.

Най-малкият възможен спален чувал с най-добрите възможни характеристики струва повече пари, но си заслужава да инвестирате в него при пътуване по света. Такива  трисезонни спални чували (пролет, лято, есен) може да се вмести под 1 500 g. Цената съответства на качеството на изработката и използваните качествени материали

За велотуризъм  – говорим за наистина леко тегло

Повечето велосипедисти въртят педалите през лятото и избират летен спален чувал, разбира се, възможно най-малък. Някои летни спални чували тежат до 600 г и са само покривало или защита срещу комари. При тегло до 1 кг обаче изборът е по-голям. Спалните чували с комфорт над +5 °C все още са доста малки и цената им зависи от теглото, производителя и използваните материали.

Отправям се на предизвикателна експедиция

В спалните чували за сурови условия се използват най-съвременните материали, от които зависи животът. Това се отразява на цената и качеството на изработката им. В допълнение към най-новите спираловидни влакна или смеси от влакна (кухи влакна с микрофибри), като вътрешен материал се използва все още ненадминатият пух, но защитен от влагата с непропусклива мембрана или слой синтетична изолация. Те се произвеждат от  Mountain Equipment или чешката фирма  Patizon. Ако обмислпте да си купите пухен спален чувал ви препоръчваме статията  Пухени спални чували и тяхната поддръжка .

Полезни връзки

Автор: Вит Хрушка

Източници: архив на автора, unsplash.com

Как да изберем правилния размер спортен сутиен

Съвети

Как да изберем спортен сутиен, за да си осигурим максимален комфорт? В тази статия ще ви посъветваме за правилния избор на размер и перфектното прилягане на сутиена.

Как да изберем челник

Съвети

Не сте сигурни как да изберете правилния челник? Трябва да се ориентирате колко лумена има, обхват и други параметри на челника? Ще ви посъветваме как да го направите.

Как да перете и да се грижите за раницата

Съвети

Раницата е супер помощник. При пътувания тя ще улесни работата ви, а при други качествената раница е дори необходимост. Ако сте си направили труда да я изберете внимателно, вероятно очаквате тя да ви служи перфектно дълги години. Знаете ли как да се грижите за нея?

Избираме за вас

Спален чувал Loap Galeras

104,76 лв. (51.33 %) от 50,99 лв.

Сравни

279,84 лв. (44.61 %) от 154,99 лв.

Сравни

Детски спален чувал Boll Patrol

199,00 лв. (15.58 %) от 167,99 лв.

Сравни

Спален чувал Vango Kanto 250

149,00 лв. (61.75 %) от 56,99 лв.

Сравни

Пухен спален чувал Warg Stark 650 Ladies

504,00 лв. (45.24 %) 275,99 лв.

Сравни

Дамски спален чувал Loap Nauru L

96,69 лв. (41.06 %) 56,99 лв.

Сравни

Спален чувал тип одеяло Outwell Roadtrip Double

272,50 лв. (57.8 %) 114,99 лв.

Сравни

Спален чувал Loap Aguja

185,40 лв. (39.06 %) 112,99 лв.

Сравни