Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

🐺 WARG - Получете допълнителна отстъпка от 10% за марката Warg с код: WARG10 Преглед

Тест : Трекинг щеки Warg Compact Carbon

 

Съдържание

Трекинг щеките Warg Compact Carbon са със сгъваем дизайн, което ги прави много леки и заемащи  минимално място. Дръжката от EVA пяна не попива вода и абсорбира ударите.

 

Характеристика

 

Наименование:

 

Compact Carbon

Производител:

Warg

Предназначение :

Мъжки / Дамски

Дължина на щеките: 135 см
Тегло (чифт): 480 г
Еластичност : Не 
Шип: Wolfram 
Дръжка: Пяна
Брой на елементите : 3
Обхват на дължината: 120 - 145 cм
Удължена дръжка: Не
Материал на щеката : Karbon / Aluminium
Сгъваеми: Да

 

 • управляеми телескопични
 • дръжка, изработена от неабсорбираща, нехлъзгаща се и абсорбираща вибрациите EVA пяна
 • регулируеми примки за китката
 • масивна алуминиева сплав 7075 и въглерод
 • гумените капачки потискат вибрациите върху твърди повърхности
 • размер на опаковката 35 cm
 • накрайници, изработени от издръжлив волфрамов карбид
 • Лесно регулиране на височината с жлебове и ключалки Fast Lock
 • в опаковката са включени зимни и летни чинийки

 

Увод

Отидох в Австрия за първи път със собствените си трекинг стикове, които исках да изпробвам в Алпите. Досега съм извършвал по-голямата част от изкачванията или без туристически щеки, или по изключение с щеки , взети назаем от съпругата ми. Сега беше време най-накрая да изпробвам собствени, точно по стръмните склонове на австрийските планини.

Това беше първата ми среща с марката Warg. Научих, че това е сравнително млада и динамично развиваща се марка, която се занимава с производство на оборудване за открито, предназначено основно за приключенци и взискателни клиенти.

 

 

 

Избор на щеки

Основните характеристики при избора на трекинг щеки за мен определено са тяхното тегло, системата за регулиране на дължината им и материалът, от който са изработени. Това, което ме привлече най-много в трекинг щеките Warg Compact Carbon беше ниското тегло, което е само 480 грама. Атрактивен е и използваният материал, като горната част е изработена от плътни въглеродни влакна, а долната - от високоякостна алуминиева сплав тип 7075. Материалът е толкова здрав и същевременно лек и осигурява чудесна опора при движение по неравен терен или с раница на гърба.

Друга чудесна характеристика на тези палки е материалът и ергономичността на дръжките, които пасват идеално в ръцете ви. Дръжките са изработени от неабсорбираща и неплъзгаща се EVA пяна, която също така потиска вибрациите, което мога само да потвърдя. Те се допълват от регулируеми примки за китката, които осигуряват опора при по-големи натоварвания.

 

Настройка на дължината 

Tрекинг щеките Warg Compact Carbon са телескопични щеки от три части, чиято система за фиксиране на сегментите е комбинация от заключване Fastlock и т.нар. стик. Z-система. В Z-системата отделните части са свързани с кевларени влакна, а фиксирането става чрез просто издърпване на третия сегмент с дръжката. Третият сегмент съдържа и заключване Fastlock за лесно регулиране на дължината на пръчката между 120 и 145 см.

Наистина се наслаждавах на комбинацията от тези две системи по време на престоя ми в планината. От една страна, щеките са по-леки благодарение на по-малкия брой ключалки, а от друга - самото управление е много лесно и бързо. Самото разгъване и сгъване на щеките ми отне не повече от няколко секунди. Благодарение на използваните системи за фиксиране отделните сегменти могат да бъдат опаковани в транспортна опаковка с размери само 35 cm.


 

Шипове

Върховете на щеките Warg Compact Carbon са изработени от издръжлив волфрамов карбид, което би трябвало да гарантира дълъг живот. Включени са и гумени накрайници за намаляване на вибрациите върху твърди повърхности. Получих също така транспортен калъф и летни и зимни винтови плочи за пръчките, които със сигурност ще ми бъдат полезни за използване през цялата година.

 

Оценка: 94 %

+

 • ниско тегло
 • размер в сгънато състояние само 35 см
 • бързина на разполагане и регулиране на височината благодарение на комбинацията от
 • fastlock и т.н. фиксиране на Z-системата
 • дръжка, изработена от неабсорбираща EVA пяна, която не се хлъзга и потиска вибрациите
 • здрава конструкция благодарение на въглеродни влакна и алуминиева сплав
 • включени гумени капачки, транспортен калъф, зимни и летни чинийки
 • накрайници, изработени от устойчив волфрам

-

 • висока цена
 • липсва система за амортизация Antishock
 • по-голяма сила, необходима за фиксиране на сегментите, свързани с кевларово влакно
 • по-голямата минимална височина на пръчките може да не е подходяща за хора с по-нисък ръст

 

Изводи

Като цяло останах приятно изненадан от трекинг щеките  Warg Compact Carbon и бях много доволен от тях. Лесното управление, малкото тегло и подкрепата в по-предизвикателни моменти ги превърнаха в незаменим спътник за следващите ми планински изкачвания. Както отбеляза съпругата ми при едно спускане по труден терен, ставите ви ще ви благодарят след 20 години благодарение на трекинг щеките Warg.

 

Полезни линкове

 

Автор: Андрей Урбанец

Автор: Архив на автора

Тест: Надуваема постелка Warg Gustav Warmthal

Сравняване на продукти


Надуваемата постелка Warg Gustav Warmthal е с ниско тегло и компактни размери. Благодарение на микрофибърната изолация Warmthal тя ще ви предпази от студ при ниски температури. Колко трудни бяха тестовете и как се представи тази постелка в теста на списанието Světa outdooru ( Светът на открито)?

Тест: Надуваема постелка Zulu Moonlight Mummy

Сравняване на продукти

Тествахме постелка, която ще достави удоволствие от къмпингуването на всички зиморничеви и обичащи удобството туристи.

Спален чувал Zulu Ultralight 1400 / 185 см

Сравняване на продукти

В днешната статия от популярният раздел Сравняване на продукти ще разгледаме трисезонния спален чувал Zulu Ultralight, с който определено няма да ви е студено.

Избираме за вас

199,00 лв. (24.13 %) 150,99 лв.

423,00 лв. (19.86 %) 338,99 лв.

136,00 лв. (12.57 %) 118,90 лв.

263,00 лв. (19.78 %) 210,99 лв.

135,00 лв. (20.01 %) 107,99 лв.