Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

ТЕСТ: Постелка Warg Radon Mummy 5

Самонадуваемата постелка   Warg Radon Mummy 5 има удобна височина, ниско тегло и добър топлинен комфорт. Но как се справя с тестовете сред природата?


Опаковка, две еластични компресионни ленти  и комплект за ремонт

Съдържание

Самонадуваемата постелка Warg Radon Mummy 5 се отличава със специален дизайн, който му осигурява удобна височина, като същевременно запазва ниско тегло и добра термична устойчивост.

 

Характеристика


Наименование :

Radon Mummy 5

Производител:

Warg

Тип постелка :

Туристическа

Предназначение:

Мъжка / Дамска 

Тегло: 891 г
Материал: Nylon Ripstop / 20D Nylon / TPU laminace
Термична устойчивост: 4,2
Размер в сгънато състояние : 19 x 33 см
Дължина: 180 см
Ширина: 63 cм
Дебелина: 5 cм 
Прегъваща се : Да

 

 • самонадуваща се постелка с дебелина 5 см
 • топлинен коефициент : 4,2
 • подходящ за спане от пролетта до есента
 • уникална конструкция Hexapore от полиуретанова пяна
 • ниско тегло
 • ултралек и устойчив 20D Nylon 
 • лесно надуване и спадане 
 • двоен клапан с висок капацитет
 • комфортна ширина  63 cм
 • включена транспортна опаковка и комплект за ремонт

Увод 

Самонадуваемата постелка Warg Radon Mummy 5 се отличава със специална конструкция Hexapore,  която ѝ придава рядко срещаната височина от над пет сантиметра, осигурявайки R-стойност от 4,2. Това позволява комфортна и пълноценна "трисезонна" употреба (от пролетта до есента), но в нашия тест постелката беше напълно успешна  дори когато спахме в снега по билата на Рудни планини.


ПостелкатаWARG RADON MUMMY 5 не е Ultra, но осигурява невероятен комфорт.

 

Тегло и обем 

В допълнение към добрата си термична устойчивост постелката  Warg Radon Mummy 5 има приятно  ниско тегло въпреки дебелината си, тъй като използва полиуретанова пяна, изрязана по средата - по този начин запазва топлината по цялата си дължина.

 

 


Как да изберем постелка. Основни насоки при избора

Обичате природата и обичате да спите на открито? А имате на какво? Полезно  ръководство за избор на подходяща постелка можете да намерите тук!

>>> НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ <<<

 

Надуване 

Надуваемият клапан на Mummy е проектиран така, че да предотвратява изтичането на въздух при надуване. След като се надуе, клапанът е допълнително обезопасен с капачка, която наистина гарантира, че постелката ще остане надута в този си вид. Вентилът е вдлъбнат в тялото на постелката и не стърчи по никакъв начин, като по този начин, благодарение на нулевата си височина, не пречи при спане. Което парадоксално е нейният "недостатък", тъй като постелката е толкова висока - посочената от производителя височина от 50 мм се потвърди при теста - че тези, които често се обръщат през нощта, ще забележат, дори и в лек сън, че са се "свлекли" от него. Това е така, въпреки че ширината му в областта на раменете е напълно достатъчна . Въпрос на секунди е да спадне . Просто свалете капачката на вентила и натиснете вътрешния възвратен клапан с пръст. След това просто изкарайте останалия въздух и просто го приберете.


Отне ми 10 - 12 вдишвания, за да се надуе - Warg Radon Mummy 5

 

Вдишване, издишане

Напомпването на постелката  Warg Radon Mummy 5 е бързо и лесно: необходими са само 10 вдишвания (за мъже) или 13 (за жени), за да се надуе напълно.Спадането на постелката също е много лесно: просто свалете горната капачка, която се доставя с постелката, и тя няма да се търкаля никъде. След това натиснете внимателно преградата на вентила; въздухът веднага излиза от постелката.

 

Цвят

Тестваната постелка  Warg Radon Mummy се предлага в интензивен червен цвят, която я превръща в полезно средство за сигнализиране на връзката земя-въздух при необходимост и в снежни условия, в допълнение към основната ѝ функция. Предлага се и в синя версия.

 

Оценка: 100 %

+

 • лесно надуване и изпускане на въздуха благодарение на двойния клапан с висок капацитет
 • удобна ширина  63 см
 • включена транспортна опаковка и комплект за ремонт

-

 • няма негативи

 

Обобщение

Постелката Warg Radon Mummy 5 удобна и добре изолираща постелка  за качествен сън през сезона пролет-есен. В опаковката е включен комплект за ремонт, което е приятен детайл. За удобно и бързо надуване на постелката можете да се сдобиете с надуваемата торба Warg Pump Sack M.

 

Полезни линкове

 

Автор: Ян Блахуш

Източник: svetoutdooru.cz

Тест : Трекинг щеки Warg Compact Carbon

Сравняване на продукти

Tест: Палатка Warg Midi 2

Сравняване на продукти

Как ще се представи палатката Midi 2 на Warg в днешния тест? Всичко това ще прочетете в следващата статиия 

Тест: Надуваема постелка Warg Gustav Warmthal

Сравняване на продукти


Надуваемата постелка Warg Gustav Warmthal е с ниско тегло и компактни размери. Благодарение на микрофибърната изолация Warmthal тя ще ви предпази от студ при ниски температури. Колко трудни бяха тестовете и как се представи тази постелка в теста на списанието Světa outdooru ( Светът на открито)?

Избираме за вас

159,00 лв. (29.57 %) 111,99 лв.

Сравни

119,00 лв. (20.18 %) 94,99 лв.

Сравни

110,00 лв. (20.01 %) 87,99 лв.

Сравни

126,00 лв. (19.85 %) 100,99 лв.

Сравни

128,00 лв. (20.32 %) 101,99 лв.

Сравни