Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Tест: Палатка Warg Midi 2

Как ще се представи палатката Midi 2 на Warg в днешния тест? Всичко това ще прочетете в следващата статиия 

 

Съдържание

Ултралеката самоносеща палатка Warg Midi е предназначена за двама души. Midi 2 ще ви впечатли с безкомпромисното си съотношение между ниско тегло и пространство, стабилност и устойчивост на вятър.

 

Характеристика 


Наименование :


Midi 2

Производител :

Warg

Тегло: 1900 g
Предназначена за : 2 човека
Тип на палатката : туристическа
Вид на конструкцията : куполна 
Материал на конструкцията : дурал
Устойчивост на пода: 10000 мм
Устойчивостна тропикото  : 3000 мм
Материал за пода : Polyester
Материал на тропикото: Nylon
Размер на палатката: 220 x 240 x 100 см
Размер на спалнята: 220 x 130 x 95 см
Височина на палатката: 100 см
Височина на спалнята : 95 см
Височина на предверията: 95 см
Размер в сгънато състояние : 52 x 15 см
Брой спални: 1
Брох входове : 2
Под в антрето: Не
Силиконизация: Да

 

 • ултралека палатка с тегло 1,9 кг
 • трисезонна употреба
 • два входа
 • място за 2 души
 • конструкция от дурал
 • усъвършенствана самоносеща конструкция
 • лесно и бързо изграждане
 • отлична стабилност и устойчивост на вятър
 • малки размери в сгънато състояние 
 • външен горен слой от найлон с материал ripstop
 • външно и вътрешно силиконово покритие
 • два вентилационни отвора със защита срещу протичане 
 • светлоотразителни  примки
 • рейки: Dural 7071 8,5mm
 • включено в комплекта : 12x леки дуралови колчета

Представяне на палатката

Warg Midi 2 принадлежи към категорията на трисезонните туристически палатки, като със своите 1,9 кг се отнася и към групата на леките до ултралеките палатки. Той е идеален за по-кратки и по-дълги многодневни преходи, като осигурява достатъчно място за двама души дори с големи раници, а в нашия случай и с куче. Удобството е значително подпомогнато от два входа и две преддверия, където можете да готвите или да съхранявате раницата си за през нощта. 14-дневните тестове в планините на Южна Норвегия показаха, че той заслужава своето солидно (и малко) място в раницата на всеки турист , който държи под око грамажите на гърба си, но в същото време не иска да се лишава от достатъчен комфорт на настаняване дори в по-лошо време.


Палатката се предлага в компресирана опаковка с размери 15×50 см, но ако извадите рейките , обемът може да бъде намален до по-малко от половината.

Външният горен слой - тропико е изработен от найлон със силиконово покритие (значително по-компактен и по-лек вариант в сравнение с полиестера), а спалнята е изработена от фина мрежа на по-голямата част от повърхността. Това са аспекти, които, в допълнение към ниското тегло, осигуряват много малък размер на сгънатата палатка. Ако оставите рейките отделно, транспортната опаковка остава поне наполовина празна. Тя е идеална за двама, но не мисля, че и в раницата на самостоятелния туруст ще заеме много допълнително място.

 

Поставяне 

 

Палатката Warg Midi 2 е с форма на купол. Конструкцията се състои от един елемент в надлъжна посока, който се разделя в краищата към ъглите. Това позволява на стените на палатката да се издигат почти перпендикулярно нагоре от ъглите, което увеличава вътрешното пространство на палатката. Всички основни пръти, изработени от лек дурал, са съединени в едно цяло, така че няма риск да забравите половината от тях. След като се сглоби, манипулацията е малко по-непрактична , но това не е голяма пречка, когато сте двама.

Късата отделна рейка  в горната част на палатката, перпендикулярно  на основния прът, укрепва преддверието и разширява пространството в горната част. Тук имахме леки опасения, че краят на пръта ще разкъса палатката от вятъра, тъй като укрепването  не е много здраво, но в крайна сметка всичко премина безпроблемно.

Палатката Warg Midi 2 е двупластова, самоносеща и позволява както класическия метод на построяване - т.е. първо на рейките се окачва спалнята и след това се покрива с външния горен слой - тропикото , но може да се избере и обратната процедура, която е особено полезна в случай на дъжд. Спалнята се "закрепва" за рейките с класически пластмасови куки. След това тропикото се закрепва към рейките по шевовете с общо 9 велкро ленти.


Късата каишка с малка катарама между подгъва на тропикото и отвора за закрепване към пръта е удобна и практична функция, която улеснява използването на тропикото  в ъглите точно според нуждите.

 Колчета в комплекта  (12 бр.) са много леки и издръжливи. Тяхното поставяне може  да бъдат малко по-трудно  на по-твърд терен поради "звездовидното" си сечение, но камък или твърда подметка  винаги ги обезопасяват.

Като цяло в процеса на построяване няма големи трикове и то може да се направи  за няколко минути от  двама души.

  


Как да изберем палатка 

Палатката ще бъде ваш спътник в продължение на няколко години, затова подходете към покупката ѝ възможно най-отговорно. С нашите съвети обаче това ще бъде съвсем лесно..

>>>ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ <<<

 

Вътрешен простор и предверие

Полиестерната подова настилка с полиуретаново покритие и воден стълб от 10000 мм издържа безпроблемно няколко преспивания на вече мокра поляна с последващ нощен дъжд. Останалата част от спалнята  е изработена от фин мрежест материал - отново ясна стъпка към намаляване на теглото и размера на опакованата палатка.

Размерите 130×220 см са достатъчно удобни за двама нощуващи и част от вещите им под краката (могат да бъдат заменени от куче), височината е 100 см и благодарение на много вертикалните стени е възможно да се седи удобно вътре, да се сменят дрехите и т.н. Просторният интериор е една от най-приятните изненади в този тест. Двете преддверия не са прекалено големи, но при лошо време в тях може да се готви и има буквално достатъчно място за съхранение на раница и обувки за през нощта. По периметъра на палатката има 5 просторни джоба за по-организирани хора.

В преддверието на палатката Warg Midi 2 има достатъчно място за раница и планински обувки.

 

Външен горен слой- тропико

Найлон със силиконово покритие и рипстоп материал, 3000 мм воден стълб. Тези параметри издържаха добре по време на няколко ветровити и дъждовни нощи. Тропикото завършва на около 10-15 см над земята, което осигурява добра циркулация на въздуха в палатката. При топло време и влажност това е добре но от друга страна при студ и по-силен вятър не е точно така. На по-късите страни на палатката Warg Midi 2 има още два класически вентилационни отвора.

 

Оценка: 99 %

+

 • ниско тегло
 • компактност
 • две предверия

-

 • нямам негативи

 

Обобщение

Въпреки факта, че марката Warg е сравнително нова в света на аутдора, палатката Midi 2 издържа максимално. Лекото тегло и малкият размер на палатката спрямо вътрешното пространство и издръжливостта при неблагоприятни условия определено заслужават препоръка за всяко туристическо приключение и със сигурност мога да си я представя за многодневно колоездачно пътуване за двама. Приемливата цена подчертава цялостното положително впечатление.

 

Полезни линкове

 

Автор: Ян Калкус

Източник: svetoutdooru.cz

Тест: Ултралека палатка Warg Lightrek 2

Сравняване на продукти

Минимализмът е тенденцията през последните няколко години. Ултралеката палатка на Warg тежи 1,45 кг, а качеството ѝ беше тествано от нашия тестер Камила.

TЕСТ : Дамски функционален панталон Rodna W

Сравняване на продукти

Марката Zulu предлага нова колекция от функционални дрехи за трудни условия. Как протекоха тестовете на туристическите панталони Zulu Rodna W?

ТЕСТ: Мъжки функционални панталони Macin M

Сравняване на продукти

Както казва нашият тестер Лукаш - няма лошо време, има само лоши дрехи. В днешния тест той ще тества панталоните Zulu.

Избираме за вас

Туристическа палатка Warg Midi 3

760,00 лв. (44.21 %) 423,99 лв.

Сравни

Туристическа палатка Warg Midi 2

560,00 лв. (34.29 %) 367,99 лв.

Сравни

Туристическа палатка Coleman The BlackOut 4

517,99 лв. (36.71 %) 327,81 лв.

Сравни

Туристическа палатка Coleman Cortes 2

275,99 лв. (32.97 %) 184,99 лв.

Сравни

Туристическа палатка Coleman Cortes 3

328,99 лв. (34.96 %) 213,99 лв.

Сравни

282,18 лв. (32.32 %) 190,99 лв.

Сравни

Туристическа палатка Vango Soul 200

216,94 лв. (33.17 %) 144,99 лв.

Сравни

223,00 лв. (36.33 %) 141,99 лв.

Сравни