Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Код : 10WARG23 Допълнително намаление от 10% на WARG 🐺

Мултифункционален нож Leatherman Wave Plus

Как се представи мултифункционалният инструмент Wave Plus на известната компания Leatherman в следващия ни тест? Тестван от Петър Буриан.


Съдържание

Leatherman произвежда многофункционални инструменти от висок клас повече от 30 години. Всички те имат 25-годишна световна гаранция. И това означава нещо.

Моделът Leatherman Wave Plus е един от най-популярните, нека да видим защо се превърна в най-продавания инструмент в своята категория. Когато избирах от широката гама “мултифункционални“инструменти, моделът Leatherman Wave Plus привлече вниманието ми от пръв поглед. Имах нужда от тежест до 250 грама, исках ножици и приставка за битове. Wave Plus ми предложи всичко необходимо и други полезни инструменти. Wave Plus се превърна в ясен избор за мен и незаменим помощник у дома и на пътя.

Характеристики

 

Название:

 

Wave Plus

Продуцент: Leatherman
Маса: 241g
Брой функции 18
Дължина при затваряне: 10 см
Предпазител: Да.
Цвят: Сребърен

 

 • Отваряне на острието на ножа, достъпно с една ръка
 • предпазители на всички инструменти и остриета
 • халка за карабинер
 • корпус от неръждаема стомана
 • сменяеми остриета на клещите
 • пакетът включва калъф
 • най-продаваният инструмент в тази категория в света
 • удължена гаранция от 25 години
 • стикер 100% ОРИГИНАЛ

Първо впечатление

Leatherman Wave Plus се продава с кожен калъф и регистрационен код на продукта, който е на кутията. С общо тегло от 241 грама, той предлага невероятните 18 функции. Целият инструмент създава много компактно и здраво впечатление. Прецизното качество на изработка излъчва от него при първото докосване. Всичко работи с абсолютна прецизност и всички инструменти са наистина много функционални. Удоволствие е да държиш такова първокласно парче в ръката си. Ще бъде удоволствие да го използвате.

Външни инструменти

Голямото предимство е, че всички остриета се отварят от външната страна. Ножовете с гладки и назъбени ръбове могат да се отварят с една ръка. Те са наистина остри и изработени от стомана 420HC. От външната страна намираме също трион и пила, които от една страна са по-груби за рязане на метал и дърво, а от друга страна са фини, снабдени с диамантен слой. Всички външни и вътрешни инструменти са оборудвани с предпазно устройство срещу неволно затваряне.

Вътрешни инструменти

Вътре в инструмента са скрити клещи, които могат да се използват и за цепене на меки и твърди проводници. Челюстите на клещите пасват идеално една към друга и са заострени в края. Други инструменти са скрити вътре в дръжката. От едната страна има отварачка за бутилки и консерви, накрайник за премахване на изолацията на проводници, адаптер за големи битове, включително двустранен накрайник с права и кръстата отвертка. От другата страна има ножица, плоска отвертка и приставкам за малки битове.

Инструменти - чертеж

 1. Клещи с иглен връх
 2. Комбинирани клещи
 3. Ножици за твърда тел, със сменяеми остриета
 4. Ножици за мека тел
 5. Клещи за кримпване на конектори
 6. Острие за отстраняване на кабели на отварящия механизъм
 7. Нож с право острие, изработен от стомана 420HC
 8. Нож с назъбено острие, изработен от стомана 420HC
 9. Трион
 10. Ножица с пружина
 11. Линийка (19 см)
 12. Отварачка за консерви
 13. Отварачка за бутилки
 14. Пила за дърво и метал
 15. Пила с диамантен слой
 16. Голяма приставка за накрайници
 17. Малка приставка за накрайници
 18. Средна плоска отвертка

Опит в използването

Първото нещо, което изпробвах, бяха двете външни остриета, които са перфектно заточени и режат дори по-твърди материали като по масло. Заключването пасва идеално, остриетата нямат хлабина и ножът се държи добре при рязане. Голямото предимство е лесното отваряне с една ръка. Назъбеният ръб е маркиран с назъбвания от външната страна. Впоследствие пробвах пила, с която може да се изпили пирон или да се изреже ръба на дървена летва без проблем. Използвах по-фината пила за ноктите си, където тя работи по-добре от специалната пила от маникюра на съпругата ми :). Благодарение на по-късата дължина трионът е подходящ за рязане с по-малки диаметри. Той е остър и се захапва в дървото без особени затруднения. Пилата и трионът са снабдени с предпазна ключалка, която предотвратява случайно затваряне, както и остриетата. Ножиците, които ми трябваха за моя многофункционален инструмент, са по-малки по размер, но все пак функционални. Могат да се използват за рязане на хартия и тъкани, а също и за рязане на нокти, което може да бъде полезно при по-дълги пътувания.

Наистина мощен инструмент е приставката за битове, в която буквално се влюбих. Основният пакет съдържа един двустранен бит с кръстосана и плоска отвертка. Приставката е конусовидна за специалните битове наLeatherman могат да поставят обикновени шестоъгълни битове в него. По желание можете да закупите приставка за стандартни битове или комплект от 21 битове Leatherman. Ножът съдържа и адаптер за микро битове с включените микро кръстосани и микро плоски накрайници, които са подходящи за по-фина работа като винтове за очила или часовник. Отварачката за консерви и бутилки включва също V-образно острие за отстраняване на изолацията от кабели. Може да се използва за премахване на изолация от тънки и по-дебели кабели. Последните две функции са по-изчислителни.Една от тях е голяма плоска отвертка, която намирам за ненужна, защото вече е включена в разширението на битовете. Вторият е линийката, която е там за декорация, а не за сериозни измервания.

Видео - Представяне на многофункционалния инструмент Leatherman Wave

Оценка 95%

+

 • Остриетата са достъпни отвън и могат да се отварят с една ръка.
 • Малки, но функционални ножици.
 • Пила за нокти с диамантен слой.
 • Голяма приставка за битове.
 • Всичко е перфектно остро и функционално.

 • Корпусът е по-малък и е необходима повече мощност, за да го включите.
 • Само един голям двустранен бит в основния пакет.

Заключение

Leatherman Wave Plus се превърна в полезен помощник. Това е прецизен и функционален инструмент, а не просто добре изглеждаща играчка. Използвам го у дома и на път и се превърна в незаменим партньор за мен. Най-полезни за мен са практичните клещи, с остри остриета отвън, ножица, пила и голяма приставка за битове. Бих го препоръчал на всички - които ползват правилото направи си сам и пътешественици.

Източник: авторски архив, unsplash.com

Имаме тестове за други продукти:

Teст : Блокиращо средство за осигуряване Petzl GriGri+

Сравняване на продукти

Какво е новото при спирачката за спускане GriGri+ от Petzl? Подходяща ли е за начинаещи катерачи? Всичко това можете да прочетете в ревюто на нашия тестер Тереза Павликова. 

Тест : Трекинг щеки Warg Compact Carbon

Сравняване на продукти

ТЕСТ: Постелка Warg Radon Mummy 5

Сравняване на продукти

Самонадуваемата постелка   Warg Radon Mummy 5 има удобна височина, ниско тегло и добър топлинен комфорт. Но как се справя с тестовете сред природата?

Избираме за вас

Многофункционална карта

75,99 лв.

Сравни

Мултуфункционален инструмент

23,10 лв.

Сравни

Многофункционални инструменти

144,00 лв. (20.15 %) 114,99 лв.

Сравни

Многофункционален нож

133,00 лв. (15.05 %) 112,99 лв.

Сравни

Мултуфункционален инструмент

130,42 лв. (17.2 %) 107,99 лв.

Сравни

Мултуфункционален инструмент

138,92 лв. (17.23 %) 114,99 лв.

Сравни

Многофункционален нож

30,10 лв.

Сравни

Комплект мултифункционален комплект +фенерче

16,95 лв. (17.46 %) 13,99 лв.

Сравни