Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Какъв филтър за ски очила да изберете

Искате да си купите ски очила, но сте объркани от информацията за лещите? Не знаете кои са подходящи за вас? Прочетете тази статия за да разберете повече


Съдържание

 

Лещи за очила

Лещите (стъклата) на очилата са светлинни филтри. Те са разделени на 5 класа според това колко светлина във видимия спектър от 380-780 nm (нанометра) пропускат (или поглъщат). Същото се отнася и за слънчевите очила. 

   

 

Какво е задължението да носите ски каска?

Зимният сезон набира скорост, а курортите не само в нашата страна се пукат по шевовете. Как стои въпросът със задължението за носене на каска по пистите у нас и в чужбина?

>>> ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ <<<

 

Класове лещи

Нека да разгледаме класовете, на които се делят лещите, и техните кратки характеристики. 

  • С 0 (пропуска 80-100% от светлината) - прозрачни до леко оцветени, подходящи за нощно каране на ски

  • С 1 (пропуска 43-80% от светлината) -светли до средни (жълт, бледосин, сив, розов до светлодимен), подходящи за централноевропейски условия с лоша видимост, чести ниски облаци и влажен въздух

  • С 2  (пропуска 18-43% от светлината)  - средни до по-тъмни универсални (опушени, кафяви), подходящи за Алпите през зимата

  • С 3 (пропуска 8-18% от светлината) - тъмни, огледални, подходящи за пролетта в Алпите и ледниците 

  • С 4 (пропуска 3 – 8 %) -  специални очила за ски алпинисти

Цветът на лещата  и класът не са свързани с UV филтъра. Последният се отнася до невидимото ултравиолетово лъчение в диапазона до 380 nm (най-вредното UV-C 100-280 nm, "тенът" UV-B 280-315 nm и UV-A 315-380 nm). Тази 100 % защита до поне 380 nm се изисква от съответния стандарт.

 

Anti-fog обработка

- или обработка против замъгляване, представлява защитен слой, който не позволява на водните капки да се кондензират върху лещите на очилата. Заедно с тази обработка се осигурява и вентилация на очилата. Колкото по-добра е системата за циркулация на въздуха, толкова по-малък е рискът от замъгляване.

   

 

Защо е необходимо да имате протектор за гърба?

Протектор за гърба? Това не е за мен, още едно допълнително нещо, което струва много пари, безполезно нещо... Чуваме това мнение доста често и тъй като категорично не сме съгласни с него, подготвихме статия в нашата рубрика Съвети, в която ще обсъдим протекторите за гърба.

>>> ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ  <<<

 

Полезни връзки

 

Източник: pixabay.com

Мокро ли е в палатката ви? Ще ви кажем защо.

Съвети

Кондензацията е естествено физическо явление, което може да бъде избегнато дори при къмпингуване. Как да премахнете количеството конденз и вода, която се просмуква през шевовете? Разберете от нашата статия.

Как да изберем идеалните обувки за ходене

Съвети

Със сигурност имате чифт спортни обувки в гардероба си. Универсалните, с които можете да тичате, са подходящи за ходене, но вероятно се досещате, че може би не са най-подходящи за по-дълги разходки. Особено ако искате редовно да ходите на дълги разстояния. На какво всичко трябва да обърнете внимание, когато избирате?

Как правилно да наслоявате функционално облекло

Съвети

Наслояването на дрехите е ефективен начин да запазите топлината си в студено време, като същевременно лесно регулирате телесната температура.Чрез комбиниране на слоеве с различни характеристики можете да създадете оптимален набор от дрехи за почти всяко време. Как да го направите? Разберете в нашата статия.

Избираме за вас

383,00 лв. (20.37 %) 304,99 лв.

Сравни

Детски ски очила

88,00 лв. (14.78 %) 74,99 лв.

Сравни

Детски ски очила

128,00 лв. (32.04 %) 86,99 лв.

Сравни

Детски ски очила

80,00 лв. (32.51 %) от 53,99 лв.

Сравни

Детски ски очила

48,00 лв. (35.44 %) 30,99 лв.

Сравни

Дамски скиорски очила

252,00 лв. (41.27 %) 147,99 лв.

Сравни

Детски ски очила

48,00 лв. (35.44 %) 30,99 лв.

Сравни

260,00 лв. (36.16 %) 165,99 лв.

Сравни