Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Как да изберем протектор за гърба

Протектор за гърба? Това не е за мен, още едно допълнително нещо, което струва много пари, безполезно нещо... Чуваме това мнение доста често и тъй като категорично не сме съгласни с него, подготвихме статия в рубриката Съвети, в която ще обсъдим протекторите за гръб.


Съдържание

 

За какво се използва

Протекторът за гърба е основен защитен елемент в много спортове - използват го не само скиори и сноубордисти, но и мотоциклетисти и велосипедисти. Неговата цел е да предпазва прешлените от смачкване или изместване от първоначалното им положение. Това значително намалява риска от нараняване на гръбначния мозък. Но също така предотвратява натъртвания, ожулвания и в някои случаи фрактури на ребрата.


   

 

Какъв филтър за ски очила да изберете

Искате да си купите ски очила, но сте объркани от информацията за лещите? Не знаете кои са подходящи за вас? Прочетете тази статия за да разберете повече.

>>> ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ<<<

 

Видове протектори

Основно протекторите за гърба са два вида:

  • Меки – изработени са  от специален материал, който се втвърдява при удар и разпределя силата върху цялата си повърхност. Тези протектори  се адаптират добре към формата на гърба и са много удобни.
  • Твърди (черупка) – с външна твърда полипропиленова обвивка, която обикновено е разделена на няколко части за по-голяма подвижност, и вътрешна мека страна за удобство при носене.

И двата вида предлагат сходно ниво на защита на гръбначния стълб.Така че изборът е по-скоро въпрос на лични предпочитания.

  • Твърдите протектори са по-подходящи за остри удари (падане върху ръб в сноупарка или остра скална издатина по време на фрийрайд).
  • От друга страна, меките протектори за  гърба са много полезни, когато се ударите в дърво или паднете на заледен терен.

 

Важно предупреждение

Гръбначният предпазител не може да гарантира 100% защита на гърба ви, но използването му значително намалява риска от сериозни наранявания. Спортната екипировка става все по-добра, а хората са все по-бързи на пистите, затова не забравяйте за своята безопасност и тази на хората около вас. Не карайте извън маркираните писти, спазвайте забраните, следвайте актуалните предупреждения и препоръки и най-вече не надценявайте способностите си.

   

 

Какво е задължението да носите ски каска?

Зимният сезон набира скорост, а курортите не само у нас се пукат по шевовете. Как стои въпросът със задължението за носене на каска по пистите у нас и в чужбина

>>> ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ <<<

 

Полезни връзки

 

Източник: pixabay.com

Мокро ли е в палатката ви? Ще ви кажем защо.

Съвети

Кондензацията е естествено физическо явление, което може да бъде избегнато дори при къмпингуване. Как да премахнете количеството конденз и вода, която се просмуква през шевовете? Разберете от нашата статия.

Как да изберем идеалните обувки за ходене

Съвети

Със сигурност имате чифт спортни обувки в гардероба си. Универсалните, с които можете да тичате, са подходящи за ходене, но вероятно се досещате, че може би не са най-подходящи за по-дълги разходки. Особено ако искате редовно да ходите на дълги разстояния. На какво всичко трябва да обърнете внимание, когато избирате?

Как правилно да наслоявате функционално облекло

Съвети

Наслояването на дрехите е ефективен начин да запазите топлината си в студено време, като същевременно лесно регулирате телесната температура.Чрез комбиниране на слоеве с различни характеристики можете да създадете оптимален набор от дрехи за почти всяко време. Как да го направите? Разберете в нашата статия.

Избираме за вас

Охрана за гърба

59,00 лв. (27.14 %) 42,99 лв.

Сравни

Детска защитна жилетка

231,00 лв. (38.1 %) 142,99 лв.

Сравни

Охрана за гърба

57,00 лв. (28.09 %) 40,99 лв.

Сравни

Защитна жилетка

479,00 лв. (23.59 %) 365,99 лв.

Сравни