Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Как да изберем протектор за гърба

Протектор за гърба? Това не е за мен, още едно допълнително нещо, което струва много пари, безполезно нещо... Чуваме това мнение доста често и тъй като категорично не сме съгласни с него, подготвихме статия в рубриката Съвети, в която ще обсъдим протекторите за гръб.


Съдържание

 

За какво се използва

Протекторът за гърба е основен защитен елемент в много спортове - използват го не само скиори и сноубордисти, но и мотоциклетисти и велосипедисти. Неговата цел е да предпазва прешлените от смачкване или изместване от първоначалното им положение. Това значително намалява риска от нараняване на гръбначния мозък. Но също така предотвратява натъртвания, ожулвания и в някои случаи фрактури на ребрата.


   

 

Какъв филтър за ски очила да изберете

Искате да си купите ски очила, но сте объркани от информацията за лещите? Не знаете кои са подходящи за вас? Прочетете тази статия за да разберете повече.

>>> ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ<<<

 

Видове протектори

Основно протекторите за гърба са два вида:

  • Меки – изработени са  от специален материал, който се втвърдява при удар и разпределя силата върху цялата си повърхност. Тези протектори  се адаптират добре към формата на гърба и са много удобни.
  • Твърди (черупка) – с външна твърда полипропиленова обвивка, която обикновено е разделена на няколко части за по-голяма подвижност, и вътрешна мека страна за удобство при носене.

И двата вида предлагат сходно ниво на защита на гръбначния стълб.Така че изборът е по-скоро въпрос на лични предпочитания.

  • Твърдите протектори са по-подходящи за остри удари (падане върху ръб в сноупарка или остра скална издатина по време на фрийрайд).
  • От друга страна, меките протектори за  гърба са много полезни, когато се ударите в дърво или паднете на заледен терен.

 

Важно предупреждение

Гръбначният предпазител не може да гарантира 100% защита на гърба ви, но използването му значително намалява риска от сериозни наранявания. Спортната екипировка става все по-добра, а хората са все по-бързи на пистите, затова не забравяйте за своята безопасност и тази на хората около вас. Не карайте извън маркираните писти, спазвайте забраните, следвайте актуалните предупреждения и препоръки и най-вече не надценявайте способностите си.

   

 

Какво е задължението да носите ски каска?

Зимният сезон набира скорост, а курортите не само у нас се пукат по шевовете. Как стои въпросът със задължението за носене на каска по пистите у нас и в чужбина

>>> ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ <<<

 

Полезни връзки

 

Източник: pixabay.com

Как да изберем правилния размер спортен сутиен

Съвети

Как да изберем спортен сутиен, за да си осигурим максимален комфорт? В тази статия ще ви посъветваме за правилния избор на размер и перфектното прилягане на сутиена.

Как да изберем челник

Съвети

Не сте сигурни как да изберете правилния челник? Трябва да се ориентирате колко лумена има, обхват и други параметри на челника? Ще ви посъветваме как да го направите.

Как да перете и да се грижите за раницата

Съвети

Раницата е супер помощник. При пътувания тя ще улесни работата ви, а при други качествената раница е дори необходимост. Ако сте си направили труда да я изберете внимателно, вероятно очаквате тя да ви служи перфектно дълги години. Знаете ли как да се грижите за нея?

Избираме за вас

Охрана за гърба Pinguin SAS-TEC SCA-500

59,00 лв. (25.44 %) 43,99 лв.

Сравни

Охрана за гърба Pinguin SAS-TEC SCA-450

57,00 лв. (26.33 %) 41,99 лв.

Сравни

Защитна жилетка Acepac SAS-TEC SC-1/CB52

37,00 лв. (8.14 %) 33,99 лв.

Сравни

Защитна жилетка Acepac SAS-TEC SC-1/CB47

36,00 лв. (11.14 %) 31,99 лв.

Сравни

Дамска защитна жилетка Scott Airflex Polar Vest

447,00 лв. (19.91 %) 357,99 лв.

Сравни

Детска защитна жилетка Scott Airflex Junior Vest

287,00 лв. (19.86 %) 229,99 лв.

Сравни

447,00 лв. (19.91 %) 357,99 лв.

Сравни