Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Как да изберете слаклайн?

Изкушавате се да опитате слаклайн? Искате да си купите слаклайн и сте изненадани от огромния избор на пазара? В следващата статия ще се опитаме да го го представим малко по-ясно.


Съдържание

 

Преди покупката има няколко въпроса, на които трябва да си отговорите:

1. Напълно начинаещ ли съм?

Ако е така, изберете най-простия тип закрепване - с тресчотка и дължина 12-15 метра. За такива къси въжета изберете широчина на ремъка от 50 мм. Въпреки че няма голяма разлика в стабилността между 50 и 25 мм, 50 мм ще се усеща по-стабилно и няма да се притеснявате толкова. За по-дълги въжета определено препоръчвам широчина от 25 мм, тъй като за дълги въжета по-голямата широчина е неблагоприятна, защото въжето се върти повече около оста си при натоварване и ще е необходимо повече работа, за да го фиксирате с крак.

От нашите предложения определено препоръчваме закупуването на въже Singing rock packet 15m .

 

2. Ще искам да разхождам, да правя йога или да скачам ?

За ходене и йога (статични упражнения) използвайте статични ремъци с широчина 50 мм, които са идеални за йога, и 25 мм за ходене. Ако искате да се забавлявате, да скачате и да правите трикове, изберете динамичната каишка за трикове с ширина 50 мм.

 

3. Умея малко слаклайн, харесва ми и искам да продължа.

Ако вече сте усвоили първите стъпки и знаете, че това е правилното забавление за вас и искате да научите повече, тогава определено инвестирайте в по-дълго въже, 25-30 метра широко 25 мм, с по-сложна система за закрепване. Закрепването с тресчотка е идеално за начинаещи, с нея се работи лесно, но за съжаление тя унищожава въжето несъразмерно повече. От нашите предложения препоръчвам Singing rock packet 25 m. Аз самата го имам и съм много доволна. 

 

 

За автора

Катерина Балчарова

Катка е майка на две малки деца. След като взема отпуск за отглеждане на дете, тя заменя страстта си към скалите и алпинизма със страстта към бягането и напълно се впуска в ултрамаратонските дистанции. Освен това тя е инструктор по катерене и с удоволствие споделя с всеки своя опит в катеренето, пешеходния туризъм, бягането и аутдорът с деца.

 

 

Допълнителни съвети

  • Не купувайте евтин слаклайн с наименованието "затягаща лента за слаклайн". Може да спестите средства, но слаклайнът няма да има оптимална сила и гъвкавост, а преживяването при ходене ще бъде напълно различно. Можете да се научите да ходите, но щом се качите на истинска въжена линия, ще се почувствате сякаш започвате отначало. Да, и аз направих тази грешка.
  • Не забравяйте да закупите защита за дърветата. Можете да използвате парцали, но с тях ще е трудно да се борави. Специалната защита държи ствола , той не се измества и не пада никъде. Определено не поставяйте слаклайн на дървета без никаква защита.
  • В началото препоръчвам да купувате комплекти. Ще намерите всичко необходимо за правилно закрепване.
  • Съвет за удължаване на живота на въжето: в повечето комплекти за начинаещи закрепването се решава чрез прокарване на линията през резба. При затягане платът се трие в плата и (особено) ако често използвате едно и също дърво за закрепване, ремъкът непрекъснато се износва в точката на контакт. Ако и вие имате такъв комплект, препоръчвам да закупите допълнителна скоба. Закрепете едната част зад резбата и удължете въжето с помощта на скобата, а не с текстилния шев. При въжетата Singing Rock не е нужно да решавате този проблем, въжето е проектирано така, че да няма триене между тъканите.
  • Винаги спазвайте инструкциите на производителя при закотвянето и опъването на въжето. Например производителят Singing Rock има добре подготвени видеоклипове с инструкции за своите продукти.

Сега остава само да ви пожелая щастлива избор и супер забавно ходене!

 

Полезни връзки

 

Автор Катерина Балчарова

Източници: архив на автора

Как да изберем челник

Съвети

Не сте сигурни как да изберете правилния челник? Трябва да се ориентирате колко лумена има, обхват и други параметри на челника? Ще ви посъветваме как да го направите.

Как да се грижим за кожени обувки

Съвети

Кожените обувки издържат много дълго време, просто изискват повече поддръжка, за разлика от текстилните обувки. Импрегнация? Восък? Четка? Имаме няколко съвета и трикове за вас.

Как да перете и да се грижите за раницата

Съвети

Раницата е супер помощник. При пътувания тя ще улесни работата ви, а при други качествената раница е дори необходимост. Ако сте си направили труда да я изберете внимателно, вероятно очаквате тя да ви служи перфектно дълги години. Знаете ли как да се грижите за нея?

Избираме за вас

Комплект за начинаещи Singing Rock packet 15 m

173,00 лв. (23.13 %) 132,99 лв.

Сравни

Комплект за начинаещи Singing Rock packet 25 m

296,00 лв. (29.06 %) 209,99 лв.

Сравни

Комплект за начинаещи Rock Empire Slack Line 11 m

117,00 лв. (10.26 %) 104,99 лв.

Сравни

Комплект за начинаещи Gibbon Classicline XL Treewear Set

176,00 лв. (8.87 %) 160,39 лв.

Сравни

Комплект за начинаещи Gibbon Flowline Treewear Set

176,00 лв. (5.17 %) 166,90 лв.

Сравни

Комплект за начинаещи Gibbon Bananalama XL Treewear Set

256,00 лв. (10.16 %) 229,99 лв.

Сравни

Комплект за начинаещи Gibbon Independence Kit Classic

560,00 лв. (2.26 %) 547,34 лв.

Сравни

Защита на дърветата Gibbon Treewear

28,00 лв. (10.75 %) 24,99 лв.

Сравни