Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Глемпинг, малко по-различно къмпингуване

Глемпингът е за тези, които обичат къмпингуването и искат да са в пряк контакт с природата, но същевременно искат да се наслаждават на лукса и съвременните удобства, с които са свикнали.


Съдържание

 

Думата "glamping" е съчетание от английските думи "glamorous" (бляскав) и "camping" (къмпинг) - комбинация от красота, лукс и къмпинг.

 

Какво е глемпинг?

Глампингът съчетава класическото къмпингуване сред природата с предимствата на хотелите или апартаментите, техния комфорт и новите технологии. Палатките за глемпинг са луксозни "жилища" с кухня, удобна спалня, самостоятелна баня и дори тераса. Понякога има и трапезария или всекидневна. Обикновено те са построени на атрактивно природно място, което само по себе си е изключително.

 

Къде да отидете на глемпинг

Глемпингът е тенденция през последните десет години. Първите глампинг палатки и курорти са създадени в екзотични дестинации в Африка и Азия, като Танзания, Намибия, Южна Африка, Тайланд, Малайзия, но по-късно се разпространяват и в Европа, където Хърватия е пионер. В днешно време можете да отседнете в глемпинг курорти в България, Чешката република ,Испания, Италия, Португалия, Словения и дори в Обединеното кралство. 

 

Палатки за глемпинг 

Въпреки по-високата покупна цена, палатките за глемпинг се радват на голямо търсене от страна на пътуващите. Със сигурност роля за това играе актуалната модна тенденция и фактът, че този стил на "къмпингуване" е гореща новост. Тук можете да избирате от гама палатки на водещ датски производител  Nordisk

 

Аксесоари за глемпинг

Приборите, осветлението и други стилни аксесоари са неразделна част от глемпинг и го правят такъв, какъвто е.  Килими и дизайнерски лампи с вградени високоговорители и регулируема яркост за приятни летни вечери ще направят пространството в палатката уютно. Страхотна атмосфера създават фенерите с "жив огън", при които източникът на светлина е свещ и газова лампа.  Изобилие от  глемпинг прибори и кухненски аксесоари предлага марката Bo-camp, независимо дали става въпрос за прибори за хранене, аксесоари за готвене, чайници и кафеварки или луксозни комплекти за хранене. На виното или шампанското можете да се насладите в чаши, произведени от  GSI Outdoors. Можете да намерите още оборудване и аксесоари за глемпинг в категорията Глемпинг

 

Вие и глемпинг

Ако се изкушавате да прекарате нощта в палатка сред природата, но от страх от дискомфорт предпочитате да прекарате почивката си в напълно оборудвани хотели, тогава определено трябва да опитате глемпинг!

 

Полезни връзки

Автор: Екипът на 4camping

Източници: архив 4camping.cz, unsplash.com

Мокро ли е в палатката ви? Ще ви кажем защо.

Съвети

Кондензацията е естествено физическо явление, което може да бъде избегнато дори при къмпингуване. Как да премахнете количеството конденз и вода, която се просмуква през шевовете? Разберете от нашата статия.

Как да изберем идеалните обувки за ходене

Съвети

Със сигурност имате чифт спортни обувки в гардероба си. Универсалните, с които можете да тичате, са подходящи за ходене, но вероятно се досещате, че може би не са най-подходящи за по-дълги разходки. Особено ако искате редовно да ходите на дълги разстояния. На какво всичко трябва да обърнете внимание, когато избирате?

Как правилно да наслоявате функционално облекло

Съвети

Наслояването на дрехите е ефективен начин да запазите топлината си в студено време, като същевременно лесно регулирате телесната температура.Чрез комбиниране на слоеве с различни характеристики можете да създадете оптимален набор от дрехи за почти всяко време. Как да го направите? Разберете в нашата статия.

Избираме за вас

80,00 лв. (21.26 %) от 62,99 лв.

Сравни

497,00 лв. (27.77 %) 358,99 лв.

Сравни

287,00 лв. (13.24 %) от 248,99 лв.

Сравни

367,00 лв. (14.17 %) от 314,99 лв.

Сравни

353,00 лв. (29.46 %) 248,99 лв.

Сравни

259,00 лв. (33.21 %) 172,99 лв.

Сравни

Контейнер за бира със запушалка и вместимост 1,9 литра

(0.01 %) 186,99 лв.

Сравни