Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Глемпинг, малко по-различно къмпингуване

Глемпингът е за тези, които обичат къмпингуването и искат да са в пряк контакт с природата, но същевременно искат да се наслаждават на лукса и съвременните удобства, с които са свикнали.


Съдържание

 

Думата "glamping" е съчетание от английските думи "glamorous" (бляскав) и "camping" (къмпинг) - комбинация от красота, лукс и къмпинг.

 

Какво е глемпинг?

Глампингът съчетава класическото къмпингуване сред природата с предимствата на хотелите или апартаментите, техния комфорт и новите технологии. Палатките за глемпинг са луксозни "жилища" с кухня, удобна спалня, самостоятелна баня и дори тераса. Понякога има и трапезария или всекидневна. Обикновено те са построени на атрактивно природно място, което само по себе си е изключително.

 

Къде да отидете на глемпинг

Глемпингът е тенденция през последните десет години. Първите глампинг палатки и курорти са създадени в екзотични дестинации в Африка и Азия, като Танзания, Намибия, Южна Африка, Тайланд, Малайзия, но по-късно се разпространяват и в Европа, където Хърватия е пионер. В днешно време можете да отседнете в глемпинг курорти в България, Чешката република ,Испания, Италия, Португалия, Словения и дори в Обединеното кралство. 

 

Палатки за глемпинг 

Въпреки по-високата покупна цена, палатките за глемпинг се радват на голямо търсене от страна на пътуващите. Със сигурност роля за това играе актуалната модна тенденция и фактът, че този стил на "къмпингуване" е гореща новост. Тук можете да избирате от гама палатки на водещ датски производител  Nordisk

 

Аксесоари за глемпинг

Приборите, осветлението и други стилни аксесоари са неразделна част от глемпинг и го правят такъв, какъвто е.  Килими и дизайнерски лампи с вградени високоговорители и регулируема яркост за приятни летни вечери ще направят пространството в палатката уютно. Страхотна атмосфера създават фенерите с "жив огън", при които източникът на светлина е свещ и газова лампа.  Изобилие от  глемпинг прибори и кухненски аксесоари предлага марката Bo-camp, независимо дали става въпрос за прибори за хранене, аксесоари за готвене, чайници и кафеварки или луксозни комплекти за хранене. На виното или шампанското можете да се насладите в чаши, произведени от  GSI Outdoors. Можете да намерите още оборудване и аксесоари за глемпинг в категорията Глемпинг

 

Вие и глемпинг

Ако се изкушавате да прекарате нощта в палатка сред природата, но от страх от дискомфорт предпочитате да прекарате почивката си в напълно оборудвани хотели, тогава определено трябва да опитате глемпинг!

 

Полезни връзки

Автор: Екипът на 4camping

Източници: архив 4camping.cz, unsplash.com

Как да изберем правилния размер спортен сутиен

Съвети

Как да изберем спортен сутиен, за да си осигурим максимален комфорт? В тази статия ще ви посъветваме за правилния избор на размер и перфектното прилягане на сутиена.

Как да изберем челник

Съвети

Не сте сигурни как да изберете правилния челник? Трябва да се ориентирате колко лумена има, обхват и други параметри на челника? Ще ви посъветваме как да го направите.

Как да перете и да се грижите за раницата

Съвети

Раницата е супер помощник. При пътувания тя ще улесни работата ви, а при други качествената раница е дори необходимост. Ако сте си направили труда да я изберете внимателно, вероятно очаквате тя да ви служи перфектно дълги години. Знаете ли как да се грижите за нея?

Избираме за вас

Kомпресорен хладилник GoSun Chill 40l

1 560,00 лв. (0 %) 1 559,99 лв.

Сравни

Килим за палатка Bo-Camp UO Chill mat Lounge

106,00 лв. (13.22 %) 91,99 лв.

Сравни

Kомпресорен хладилник Mestic Compressor MCC-40 AC/DC

892,00 лв. (5.38 %) 843,99 лв.

Сравни

Лампа за къмпинг Brunner Lamparina

93,00 лв. (41.95 %) 53,99 лв.

Сравни

2 308,00 лв. (42.55 %) 1 325,99 лв.

Сравни

325,00 лв. (10.16 %) 291,99 лв.

Сравни

61,00 лв. (29.52 %) 42,99 лв.

Сравни

33,00 лв. (27.3 %) 23,99 лв.

Сравни