Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Kод: SHOES10 👟 допълнителна 10% отстъпка на ОБУВКИ и ЧОРАПИ 

Isostar

 

Всичко започва в Швейцария в края на 60-те години на миналия век в концерна „Wander Ltd.”, който провежда изследвания в областта на храненето. Изследователят д-р Феликс Кейфър открива, че добавянето на малко количество въглехидрати и сода към водата помага за по-доброто ѝ усвояване от организма. Това откритие е много важно например за спасяването на деца в развиващите се страни, които умират в резултат от недостиг на течности, и по-късно става отправна точка за развитието на марката Isostar.

Първата напитка Isostar, предназначена специално за спортисти, вижда бял свят през 1977 г

От 2003 г. марката Isostar принадлежи на френската група Nutrition & Santé, която е европейски лидер в диетичното и биологичното хранене, но основната част от производството все още се намира в Швейцария. Днес Isostar е абсолютен европейски лидер в областта на спортното хранене. Доброто разпространение на продуктите в супермаркети, дрогерии, спортни магазини и др. ги прави лесно достъпни за широката общественост.

Ефектът на напитките Isostar се тества редовно в изследователски институти в много страни, където този ефект се сравнява основно с обикновена вода (хипотонична течност) и различни сокове (хипертонични напитки). Резултатите ясно показват, че скоростта на усвояване на напитката Isostar в тялото е многократно по-висока, от тази на водата или соковете.

Електролитите от Isostar се усвояват по естествен път от човешкото тяло напълно в съответствие с неговите нужди поради изпотяването, като възстановяването на нивата на кръвната плазма е много по-бързо, отколкото при други течности.

Покажи повече

bunda
Намерени продукти: 14