Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

☃️ ЗИМНА РАЗПРОДАЖБА до -70% Разгледайте

Hiko

Чешката фирма HIKO е водещ производител на цялостно оборудване за любители на водните спортове.. Предлагат на пазара жилетки за плуване, облекло, неопренови костюми, обувки за вода , лодки и гребла. Не само това. Също така и нестихваща любов към водните спортове.

''Началото беше незабележимо - защото по онова време в Чехословакия не можеше да се купи качествено оборудване за водни спортове. Уговорих се с една приятелка каякарка от САЩ, която имаше фирма за плувки там, че ще ми изпрати материала, а аз ще се опитам да го ушия тук", спомня си раждането на HIKO Марсела Хилгертова.  "Винаги след вечеря слагахме децата да спят, сваляхме покривката от масата, на която бяха отбелязани дължините на ремъците и ластиците, и се захващахме със съпруга ми", разказва тя, описвайки началото на работата си с шевната машина в кухнята на панелен апартамент в Прага.

От една шевна машина в кухнята компанията се разраства до "собственото" си, сегашно седалище в Йиловище. Има не само магазин с шоу рум, но и производствени цехове и склад. Производството постепенно се разраства от първата спасителна жилетка до няколко стотин продукта - от оборудване за бързи води до водни спортове и водно спасяване.

В момента в дейността на компанията участват над 40 служители.

Как възникна името на семейния бизнес, който работи вече четвърт век? Историята датира от средата на миналия век, когато бащите на Иван и Марсела - Любош Хилгерт и Зденек Кощал, се срещат в националния отбор на бивша Чехословакия като състезатели по слалом в бързи води. Те научават децата си да обичат водата и спорта. И от първите срички на фамилията им произлиза името HIKO.

Към семейния бизнес постепенно се присъединяват и други членове на гребния клан - Любош Хилгерт и Щепанка Хилгертова, първо двойка каякари, а след това известна двойка треньори . Двукратната олимпийска шампионка Щепанка Хилгертова вече е посланик на компанията, участва в работата с уеб сайта и социалните мрежи и отчасти отговаря за тестовия екип на HIKO. Най-младото поколение също не бездейства, като всеки от тях се посвещава, според възможностите си, на ИТ, дизайн, маркетинг и представяне на марката.

Чешкото производство, чешката разработка и дизайн успешно намират своя път към клиентите. Това превръща компанията в един от най-известните производители в света в своята област. При разработването на всички продукти тя използва както собствения си опит, така и и опита на тестовия екип на HIKO, съставен от най-добрите състезатели от различни дисциплини. Компанията следва най-новите тенденции както в областта на новите материали, така и в областта на новите технологии. От самото начало тя се ръководи от философията, че само най-доброто е достатъчно добро.

Тя се стреми да предоставя най-добрите възможни продукти, така че оборудването на HIKO да подобри вашето уникално преживяване във водата. 

Покажи повече

batohy
Намерени продукти: 39

Продукти

101,99 лв.

Сравни

176,72 лв. (1.54 %) 173,99 лв.

Сравни

301,99 лв.

Сравни

84,27 лв. (1.52 %) 82,99 лв.

Сравни