Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Teст: Снегоходки Warg Snowind

Снегоходките Warg Snowind са идеалното средство за зимни преходи в дълбок сняг. Функционалността и практическите им характеристики бяха тествани от Марцел Фронко. 

Sněžnice Warg Snowind

 

Съдържание

 

Увод

Избрах си снегоходки за да ходя в дълбок сняг като допълнение към скиорските обувки. Добре си спомням как преди две години отидох на зимен поход в Татрите и се върнах  по средата на пътя, защото се блъсках в сняг, който стигаше до кръста ми. Какво не бих дал за снегоходки по онова време. Върнах се у дома невероятно изтощен.

 

 

Характеристика


Наименование :

Snowind
Продукт: WARG
Предназначение: Мъжки / Дамски
Товароносимост: 100 кг
Тегло(чифт): 2,4 кг

 

 • снегоходки с пластмасова рамка  
 • универсален размер от 35 до 49
 • закрепване с лента и тресчотка
 • интегрирана платформа за лесно изкачване на хълм
 • алуминиеви шипове
 • товароносимост 100 kg
 • подходящи за зимни преходи в по-лек терен 
 • включен транспортен калъф 

 

Представяне на продукта

 Moделът SNOWIND е изработен от здрава пластмаса с интегрирана платформа за движение по стръмен терен. Снегоходките са подходящи за всички видове обувки от размер 35 до размер 49. Никой няма толкова голям крак.

Включва алуминиеви шипове от долната страна за по-лесно и безопасно придвижване по заледен терен. Обуването е бързо и лесно благодарение на пластмасовата зъбчата лента, която се затяга с тресчотка точно както при сноуборд..

Не проучвах нищо, преди да ги изпробвам за първи път, влязох в снегоходките без проблем - то е много просто и интуитивно. Капацитетът на тежестта на снегоходките е 100 kг, а теглото на самия чифт снегоходки е 2,4 kг. Освен това продуктът се предлага в удобен калъф от плат. Може да ви се сторят по-тежки при първия опит, но аз почти не ги усетих върху краката си. 

 

Процес на тестване 

Исках да изпробвам снегоходките в дълбок сняг, за който тази зима първоначално не беше много добра. Намерих идеални условия в ски ареала Kubínské Hoľi в Словакия. Височината на снега достигна почти един метър и можех да изпробвам удобството на движението в такива условия, в които без снегоходки вероятно щях да се затрудня много.

За няколко минути обух снегоходките си, затегнах ги добре и тръгнах през заснежената местност. Още в началото имах усещането за широки стъпки. Стъпалата ми са по-далеч едно от друго заради по-широката основа на снегоходките. Изисква се известно време за свикване, така че ако за първи път се движите със снегоходки, определено не избирайте твърде дълъг маршрут. Коленете и бедрата ви няма да ви благодарят. Необходимо е да започнете бавно, да се справите с ходенето със снегоходки и постепенно да се развивате.


Разбира се, използвайте туристически щеки при ходене. Естествено, ходенето по равен терен е най-удобно, а ходенето нагоре и надолу ще бъде по-голямо предизвикателство за вас. Определено е добра идея да изучите техниката при ходене преди първия си поход, тъй като по-бързо ще свикнете и ще усвоите правилния начин на ходене. Друг много важен фактор, за който внимавах, беше да държа снегоходките си върху снега. Снегоходките се вкопават в снега само на няколко сантиметра и мога да се наслаждавам на удобна разходка.

 

Оценка: 95 %

+

 • цена
 • качествена изработка 
 • обикновени и функционални 
 • външен вид на снегоходките
 • алуминиеви остриета по цялата дължина
 • бързо обуване
 • универсален размер
 • висока товароносимост

-

 • не можах да намеря нито един

 

Обобщение

Цялостното ми усещане за снегоходките  Snowind  e положително. Ако не обичате да карате ски, не искате да инвестирате голяма сума в скиорско оборудване, но обичате да се движите из заснежени пейзажи, тогава тези снегоходки са идеалният избор за вас. Снегоходките са достъпни, практични и преди всичко функционални. Положително оценявам и високата товароносимост (при някои марки тя е дори по-ниска) и приятния оранжев цвят, благодарение на който те определено не се губят в снега. Този модел просто има всичко, от което се нуждаете по време на зимен поход, и нищо, което би ви попречило да се движите. 

Před výletem vám doporučím popřemýšlet, jak si sněžnice upevníte na batoh. Já jsem si s tím lámal hlavu 20 minut a nakonec jsem použil dva stahovací pásy, které jsem našel v kufru auta. Model Snowind mohu doporučit všem, kteří se chtějí v hlubokém sněhu projít i mimo vyšlapané cesty a dopřát si klid a ticho v nádherné zimní přírodě. 

Преди пътуването ви препоръчвам да помислите как да закрепите снегоходките към раницата си. В продължение на 20 минути умувах над това и в крайна сметка използвах две каишки , които намерих в багажника на колата си. Мога да препоръчам модела Snowind на всеки, който иска да се разхожда в дълбок сняг извън утъпканите пътеки и да се наслаждава на тишината и спокойствието на красивата зимна природа. 

 

Полезни връзки

Автор : Марцел Фронко

Източник: архив на автора

Тест: Ултралека палатка Warg Lightrek 2

Сравняване на продукти

Минимализмът е тенденцията през последните няколко години. Ултралеката палатка на Warg тежи 1,45 кг, а качеството ѝ беше тествано от нашия тестер Камила.

TЕСТ : Дамски функционален панталон Rodna W

Сравняване на продукти

Марката Zulu предлага нова колекция от функционални дрехи за трудни условия. Как протекоха тестовете на туристическите панталони Zulu Rodna W?

ТЕСТ: Мъжки функционални панталони Macin M

Сравняване на продукти

Както казва нашият тестер Лукаш - няма лошо време, има само лоши дрехи. В днешния тест той ще тества панталоните Zulu.

Избираме за вас

Дамски обувки Vans Filmore Hi Vansguard Wm

199,00 лв. (44.23 %) от 110,99 лв.

Сравни

585,00 лв. (46.16 %) от 314,99 лв.

Сравни

Детски апрески Loap Miky

112,82 лв. (51.26 %) 54,99 лв.

Сравни

560,00 лв. (40.18 %) от 334,99 лв.

Сравни

Дамски зимни ботуши Kamik Celeste

280,00 лв. (39.29 %) 169,99 лв.

Сравни

Дамски чехли Kamik W' Puffy

136,00 лв. (45.6 %) 73,99 лв.

Сравни

Дамски зимни ботуши Puma Karmen Rebelle Mid WTR

200,00 лв. (36.51 %) 126,99 лв.

Сравни

Дамски чехли Kamik W' Puffy Mid

152,00 лв. (45.4 %) 82,99 лв.

Сравни