Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Код : 10WARG23 Допълнително намаление от 10% на WARG 🐺

Тест: Надуваема постелка Zulu Alex

Днешният тестван продукт е Zulu Alex, който впечатлява с приятния си дизайн и отличното съотношение цена/качество. 


Съдържание

Надуваемата постелка Zulu Alex  беше мой верен спътник по време на колоездачна обиколка в Централна Чехия, когато се съсредоточих върху нейната сгъваемост и комфорта, който може да ми осигури при почивка. Основната ми цел беше да взема лесно сгъваема и малка постелка, която да се побере в раницата ми или в чантата за велосипед. Не трябва да заема много място, не трябва да тежи прекалено много и трябва да е удобна. Всеки велосипедист, който се придвижва сам из провинцията, ще оцени това. Не трябва да носите нищо, за което ще съжалявате. При велосипеда всеки допълнителен грам се усеща в краката, така че трябва да внимавате за някои неща.

 

 

Характеристика

 

Наименование:

 

Alex

Производител: Zulu
Предназначение: Мъжка / Дамска
Вид постелка: туристическа/ ултралека
Тегло: 420 g
Размер на опаковката: 25 x 10 cm
Материал: Nylon 40D TPU
Дължина: 185 cm
Ширина: 58 cm
Дебелина: 5 cm
Половинчата: Да
Ремонтен комплект: Да
 • една от най-леките надуваеми постелки
 • кухинна конструкция за висока стабилност и усещане за равна повърхност
 • тегло само 420 г
 • спалният чувал запълва кухините на поселката, като по този начин повишава топлинния комфорт
 • комфортна дебелина на постелката- 5 см
 • отлично съотношение цена/качество
 • включен транспортен калъф

Събиране и надуване

Размерът на опаковката от 25 x 10 cm е идеален, като тези размери могат да се сравнят с моделите на Thermarest с подобни параметри (дължина x ширина x дебелина). Ако искаме да преминем към изключително малки числа при опаковката, инвестицията ще бъде многократно по-висока. Постелката Zulu Alex се надува много лесно и бързо, на практика просто "отвийте" капачката и надувайте. Реверсивната вътрешна клапа вече гарантира, че въздухът ще преминава само в една посока - навътре. След първото малко надуване постелката започва да се разширява и да придобива форма, като кухината буквално "изниква" пред очите ви. Изпускането става чрез натискане на вътрешната клапа, нищо сложно.

 Проверих практичността на размерите на опакованата постелка и тя наистина се побираше почти навсякъде.Чантата за велосипед, ако я имате достатъчно голяма за по-дълги пътувания, няма проблем с нея. Джобовете на раницата, ако като мен отивате за няколко дни и взимате  голяма раница, също са подходящи за размера на постелката. Можете да я поставите в страничните джобове или във входовете отстрани на раницата  (напр. Deuter Aircontact 55+10 –моделът, използван за тази велообиколка ).

Сгъването на надуваемата постелка е лесно, а опаковката е достатъчно просторна, дори ако бързате и нямате време да се опитате да я опаковате равномерно. Включена е и гумена лента, с която да увиете матрака, преди да го поставите в опаковката.

 

Използване  в терен- същността на теста

След по-тежкото каране често бях уморен, човек наистина не иска да се бори с това, на което ще легне. Постелката Zulu Alex  просто я изваждате, разопаковате, отваряте вентила и я надувате. Мисля, че успях да я надуя за 2 минути, наистина не се нуждае от много въздух.
 

Постелката е изненадващо удобна, а кухинната конструкция наистина създава впечатление за равна и солидна повърхност. При по-студено време тя връща топлината към тялото доста добре (тестван при 5 градуса над нулата).Дебелината на постелката Zulu Alex е 5 сантиметра, което е наистина забележимо, след като го изпробвате по време на сън и почивка върху разнообразен терен. При тази дебелина наистина не можете да усетите голям камък или остър клон.

 Недостатъкът на постелката е, че след няколко дни тестване открих хлъзгавата ѝ повърхност. Не е екстремно, но при лек наклон може да имате доста проблеми (изпробвано както при почивка, така и при спане в  спален чувал – конкретно Pinguin Topas).

Оценка: 90 %

+

 • тегло само 420 г
 • опаковка с размери 25 x 10 см
 • практическа дебелина от  5 см, като дори не усещате по-големите камъни под себе си
 • конструкция с кухини, която осигурява стабилност и по-добре връща топлината към тялото

-

 • малко по-висока хлъзгавост на повърхността

Крайни впечатления

Ако търсите универсална, евтина, но лека и малка постелка за всякакви събития, Zulu Alex ми се струва идеален избор. Издържа на грубо отношение, не е нужно да се мъчите да я опаковате (раницата е достатъчно голяма), може да се разчита на нея и е удобна . Единственият недостатък може да бъде хлъзгавата повърхност, която може да бъде избегната, като се избере подходящо място за почивка, което няма прекомерен наклон.Постелката премина успешно теста и може да бъде препоръчана на всеки любител на екскурзиите на открито или на всякакви събития.

Полезна информация

Автор: Радек Мартинек

Източник: архив на автора

Teст : Блокиращо средство за осигуряване Petzl GriGri+

Сравняване на продукти

Какво е новото при спирачката за спускане GriGri+ от Petzl? Подходяща ли е за начинаещи катерачи? Всичко това можете да прочетете в ревюто на нашия тестер Тереза Павликова. 

Тест : Трекинг щеки Warg Compact Carbon

Сравняване на продукти

ТЕСТ: Постелка Warg Radon Mummy 5

Сравняване на продукти

Самонадуваемата постелка   Warg Radon Mummy 5 има удобна височина, ниско тегло и добър топлинен комфорт. Но как се справя с тестовете сред природата?

Избираме за вас

Надуваема постелка

82,64 лв. (14.1 %) 70,99 лв.

Сравни

Надуваема постелка

194,57 лв. (35.25 %) 125,99 лв.

Сравни

Надуваема постелка

81,83 лв. (13.25 %) 70,99 лв.

Сравни

Надуваема постелка

108,60 лв. (27.27 %) 78,99 лв.

Сравни

(1.12 %) 87,99 лв.

Сравни

329,00 лв. (36.17 %) 209,99 лв.

Сравни

Надуваема постелка

161,99 лв. (19.14 %) 130,99 лв.

Сравни