Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Тест: Газов котлон Warg Flametower

Ако избирате котлон, не забравяйте да разгледате модела Flametower на Warg. Габриела Вайсова е написала за вас ревю на този компактен котлон.

 

Съдържание

 

Увод 

Напоследък се наблюдава голям бум на къмпингуването и свързаното с него готвене на открито. Нека заедно да разгледаме как премина тестването на газовия туристически котлон от марката Warg, който лесно може да ви придружи при всяко ваше приключенско пътуване. По-конкретно, туристическият котлон Warg Flametower ме придружи по време на туристически поход до едно от най-красивите места в планината Йесеник. По време на еднодневно пътуване далеч от цивилизацията оценявам нещо топло за хапване. Разбира се, котлонът е предназначен предимно за по-дълги планински преходи или къмпингуване, но може да ви прави компания и при еднодневен пешеходен или ски преход.

 

Характеристика


Продуктова серия:

Flametower
Производител: Warg
Размери: 13 x 21 см
Тегло: 490 г
Мощност на котлона: 2200 W
Пиезо: Да

 

 • вграден топлообменник
 • съд с вместимост 1 л
 • целият комплект се поставя в основния съд
 • 1 л вода за 4:50 мин / 12 г газ
 • намаление за готвене върху други съдове
 • патронът не е включен в комплекта

 

Представяне на продукта

Веднага след като го получих, не можех да не забележа колко добре е опакован. Всички необходими аксесоари, включително газовият пълнител (100 г), който не е включен в комплекта, се побират в един "съд за готвене" и след това в чантата, която е включена в комплекта. Това е една наистина компактна опаковка, която дори няма да заема толкова много място. 

 

Процес на тестване и отделни части на котлона

Сега ще опишем различните части на  туристическия котлон  Warg Flametower. В ревюто ще опишем последователно отделните нива като започнем от основите.

Котлонът може да бъде поставен на неподвижен, сгъваем статив (стабилизатор за патрони). Стативът е изработен от пластмаса, но бях изненадана, че е наистина здрав и стабилен дори върху камъни. Когато го тествах, духаше вятър, но стативът се представи добре при теста за натоварване! В триножника има жлебове, които да "прилягат" на два размера патрони. Лично аз тествах статива с патрон от 100 г, която се вмести добре в жлебовете. Патронът се завинтва върху горелката с протектора в едно.


В запалването на котлона има страхотна джаджа. Не се нуждаем от кибрит, запалка или кремък. Котлонът е оборудван с "пиезо" самозапалване. Просто натиснете "бутона" за запалване на котлона и той ще се запали от първия път! По време на тестването беше много студено и ветровито, наистина оцених лесното запалване. Протекторът за вятър гарантира, че пламъкът няма да угасне лесно, ускорява времето за готвене (до 30% според производителя) и в същото време пести газ. Върху самата горелка можем да поставим или редукция, например върху канчето, или директно определения съд, който се завърта "щраква" и се държи идеално върху горелката. Не е нужно да се притесняваме, че обядът ни ще падне от горелката.


 

Обемът на съда е 1 литър. Скалата е нанесена вътре в контейнера на стъпки от 0,25 л. Съдът служи и като мерителна чаша за вода. Върху него  е поставено неопреново покритие, за да го предпази от надраскване и, което е по-важно, за да ни предпази от изгаряне. Неопренът е в изтънчен синьо-черен цвят с планински мотив и марката Warg. Дръжката е метална с пластмасова повърхност, стабилна е и има заключване, за да не може да се сгъне сама при боравене с нея. Последната част от нашия перфектен "комплект" е пластмасовият капак, който е прозрачен, за да можем да видим дали водата ври. Капакът е със силиконова дръжка, която не изгаря. В същото време капакът има отвор в него, така че може да служи и като цедка. След завирането на водата отново опаковаме всичко в съда и за да не се раздели в раницата ни например, закрепваме със сгъната дръжка с предпазно заключване. Издърпваме предпазната ключалка през сгънатата дръжка. 


 

Оценка: 100 %

+

 • компактна опаковка 
 • пиезо запалване
 • неопреново покритие
 • протектор за вятър
 • цена

-

 • не открих такива

 

Обобщение

Бях напълно доволна от котлона. Определено го препоръчвам. Харесва ми дизайнът, функционалността, практичността. Нямам забележки и го оценявам като идеалното оборудване за всяко пътешествие сред природата, където ще искате да сготвите нещо топло за стомаха си. 

 

Полезни връзки

Автор: Габриела Вайсова

Тест: Ултралека палатка Warg Lightrek 2

Сравняване на продукти

Минимализмът е тенденцията през последните няколко години. Ултралеката палатка на Warg тежи 1,45 кг, а качеството ѝ беше тествано от нашия тестер Камила.

TЕСТ : Дамски функционален панталон Rodna W

Сравняване на продукти

Марката Zulu предлага нова колекция от функционални дрехи за трудни условия. Как протекоха тестовете на туристическите панталони Zulu Rodna W?

ТЕСТ: Мъжки функционални панталони Macin M

Сравняване на продукти

Както казва нашият тестер Лукаш - няма лошо време, има само лоши дрехи. В днешния тест той ще тества панталоните Zulu.

Избираме за вас

200,00 лв. (41.51 %) 116,99 лв.

Сравни

Противоветрен параван Vango Windshield XL

58,00 лв. (36.22 %) 36,99 лв.

Сравни

Противоветрен параван Robens Foil Windshield Tall

18,00 лв. (16.72 %) 14,99 лв.

Сравни

Противоветрен параван Robens Foil Windshield

16,00 лв. (31.31 %) 10,99 лв.

Сравни

Противоветрен параван Acepac Minima shield

31,00 лв. (9.71 %) 27,99 лв.

Сравни

Противоветрен параван Warg Windshield

29,00 лв. (48.31 %) 14,99 лв.

Сравни

Противоветрен параван Warg Lightshield

13,00 лв. (53.92 %) 5,99 лв.

Сравни

Противоветрен параван Soto Muka Pro Wind Screen

54,00 лв. (46.31 %) 28,99 лв.

Сравни