Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Как да се грижим за постелка(дюшек)

Постелката е неразделна част от оборудването на всеки любител на природата. Но знаете ли как да се грижите правилно за нея? Ние знаем!


Съдържаие

Грижа по време на къмпинг

След употреба се опитайте да проветрите постелката  колкото е възможно повече, преди да я опаковате в калъфа за пътуване. Ако използвате постелката често, на мястото, където слагате главата си, може да се образува петно, дължащо се на мазнина и мръсотия от лицето ви. Затова препоръчваме да използвате възглавница, качулка на спален чувал или друг защитен слой под главата си.

Влиянието на високите температури при затворен клапан може да повреди постелката,затова никога не я оставяйте на пряка слънчева светлина или надута в затворена палатка. По-добре е да яизпускате през деня и да я надувате отново вечер, преди да си легнете.

Съхранение

Постелката може да се съхранява разопакована, на сухо място, с отворен клапан. Във влажни условия тя може да се повреди от мухъл.

Почистване

Измийте надутата постелка с плътно затворен клапан със сапунена вода и мека четка. Изплакнете добре и оставете да изсъхне. Съхранявайте добре изсушена.

Полезни връзки

Източник: klymit.com

Започваме да бягаме или 10 км за 3 месеца

Съвети

Искате ли да започнете да тичате, но само след една минута вече се задъхвате? Ще ви дадем съвети как да започнете да бягате, за да можете да пробягате 10 км за три месеца безопасно и щастливо.

Азбука на бягането

Съвети

Каквo e азбука на бягането? И защо трябва да я включите в тренировъчния си план? Катка Балкарова ще ви отговори на тези въпроси.

Спални чували с пух и тяхната поддръжка

Съвети

Спалните чували с пух са кралската категория спални чували. Това са най-топлите спални чували. Никой пътешественик, планинар или взискателен турист не може да си представи нощувка през зимата без тях.

Избираме за вас

(2.94 %) 98,99 лв.

Сравни

Седалка

6,00 лв.

Сравни

Самонадуваема постелка

(1.04 %) 94,99 лв.

Сравни

Надуваем дюшек

53,00 лв. (41.53 %) 30,99 лв.

Сравни

202,99 лв.

Сравни