Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Как да изберем спален чувал за жена

Ах тези, ранни сутрешни часове, когато студът навлиза в спалния чувал от краката ти чак до горе. Вслушайте се в нашите съвети за избора на подходящ спален чувал и получете няколко поуки как да се преборите със студа.

 

Съдържание

Пригответе се за старт, започваме, сега...

Започваме с избора на спален чувал за жени. Това се отнася за комфортната температура, дължината и кройката. Не бива да забравяме да споменем специалните характеристики на спалните чували, предназначени за жени , като например допълнителен изолационен материал в областта на краката или други материали за подплата.

1. Определяне на температурата

Що се отнася до температурата, както ще прочетете в статията Спални чували - Изолационни материали и топлинно определение, ще имате комфортната температура. Въпреки това е необходимо да продължите да работите с температурата в зависимост от това как се справяте с терморегулацията. Ако сте много зиморничави, не се колебайте да изберете много по-топъл спален чувал, отколкото ви е необходим, в края на краищата винаги можете да го разкопчаете..

2. Дължина на спалния чувал

Дължината на спалния чувал е много важна. Ако се хлъзгате в спалния чувал, тялото ви ще се натовари, за да може да затопли всички свободни пространства в чувала. За човек, който вече не се отоплява толкова много, този детайл може да означава разликата между топло и студено. В идеалния случай спалния чувал трябва да е с 30-40 см по-дълъг от височината ви. Ако спалния чувал е твърде малък, тялото ви ще притисне стените на спалния чувал и с тях изолационния пълнеж. На тези места ще останете без топлина в спалния чувал и, обратно, ще поемете студа от околността.

Ако не надвишавате 175 см, вие сте спечелили. Производителите обичат да наричат такава фигура женски спален чувал и измислят всякакви подобрения за спалните чували за жени. Pinguin например при вариантите "дама" (спален чувал) Savana, Mistral и Comfort се използва матиран полиестер вътре в спалния чувал. Той е функционален и отвежда влагата от тялото, но не е студен като дъждобрана, а напротив. Усеща се като памук. Дамските спални чували Husky имат много екстри. Annapurna Ladies и Ladies Majesty те имат, наред с други неща, допълнителна торбичка за краката.Ladies Motion добавя и слоеве изолация към гърдите и краката.

По същия начин има съкратени Sf варианти спални чували Boll, те могат да се похвалят с повече изолация от коленете надолу. Някои модели на Vango и Hannah се предлагат и със скъсени дължини. Ако сте малко по-едри, не е проблем да изберете спален чувал дори с размер 185 см или 195 см, тук предлагането на спални чували е по-голямо, само не очаквайте споменатите характеристики като изолация на краката. Краката може да ги увиете в лек вълнен суитшърт, който носите със себе си. Споменатият матиран полиестер може да се намери и при по-дългите спални чували от Vangо или Boll.

3. Кройка на спаления чувал

Сега нека да разгледаме кройката на спалния чувал, основно можете да избирате между формата на мумия и спален чувал тип одеяло. По отношение на топлината, кройката на мумия е по-ефективна. Както при избора на правилната дължина, тази форма елиминира ненужното пространство в спалния чувал.

Ако обаче знаете, че е твърде тесен за вас и че неможете да се наспите в него, няма да имате друг избор, освен да потърсите спален чувал тип одеало. Обикновено се произвеждат в еднакви дължини от 185-190 см, по-дългите спални чували се отклоняват от тази серия. Следователно спалния чувал трябва да е топъл. Може би ще харесате Zulu Kabru за комфорт при 0°C или Pinguin Blizzard до 4°С. И двата спални чувала са много меки отвътре.

Обещани препоръки за загряване

Но какво да правите, ако имате наистина топъл спален чувал, но терморегулацията ви е толкова лоша, че все още се събуждате от студ през нощта? Или когато сте започнали да се разболявате на почивка и не можете да се згреете?

  • Да започнем хубаво от начало от главата. Тя отнема около 30% от топлината от тялото, така че добрата шапка е вид бърза помощ.
  • В областта на шията вероятно ще намерите яка в спалния чувал. Може би изобщо не я използвате, което е жалко. Когато я издърпате около врата си, тя изолира тялото ви в спалния чувал. Това е като да затвориш термос.
  • Следва торса и краката - за тях е най-добре да се облече топло термобельо, най-добре вълнено или полипропиленово (полиестерът задържа по-малко топлина). Избягвайте памука, който попива влагата от тялото и го прави студено.
  • След това обуйте топли чорапи на краката си. Ако краката ви все пак изстиват, вземете със себе си за пътуването нагревател за крака, спалният чувал ще ги държи топли за известно време. Или сварете чай в здрава бутилка или термос например този вид: Nalgene Wide Mouth. Ще ви стопли през нощта и ще го пиете хладък сутринта.

  • Ако излизате с любим човек, който не страда от студ, можете да си купите спални чували с десен и ляв цип и да ги свържете за през нощта. Вторият ще затопли пространството вместо вас. Само имайте предвид, че спането в свързани спални чували не е много удобното.
  • Също така не е много удобно да се пие алкохол преди лягане, защото разширява кръвоносните съдове и много енергия се отделя под формата на топлина. Ще ви липсва през нощта Ако все пак ви се пие, по-добре е да се насладите на питието в спалния си чувал.
  • Не си лягайте гладни, и се раздвижете преди да си легнете. Така че можете да раздвижите кръвта си дори през нощта, няколко коремни преси могат да спасят замръзнала ситуация .

Полезни съвети

Ресурси: unsplash.com

Какво е ски алпинизъм?

Съвети

През последните години ски алпинизмът е много популярен. Знаете ли, че преди да изберете екипировката си, трябва да сте наясно с коя от ски алпийските дисциплини ще се занимавате?

Как да изберем челник

Съвети

Не сте сигурни как да изберете правилния челник? Трябва да се ориентирате колко лумена има, обхват и други параметри на челника? Ще ви посъветваме как да го направите.

Как да се грижим за кожени обувки

Съвети

Кожените обувки издържат много дълго време, просто изискват повече поддръжка, за разлика от текстилните обувки. Импрегнация? Восък? Четка? Имаме няколко съвета и трикове за вас.

Избираме за вас

800,00 лв. (21.63 %) от 626,99 лв.

Сравни

Пухен спален чувал Warg Stark 900 Ladies

600,00 лв. (40 %) 359,99 лв.

Сравни

368,00 лв. (20.11 %) 293,99 лв.

Сравни

Спален чувал тип одеяло Zulu Kabalu

120,00 лв. (53.34 %) 55,99 лв.

Сравни

183,00 лв. (30.06 %) 127,99 лв.

Сравни

Спален чувал Pinguin Mistral Lady

171,00 лв. (27.49 %) 123,99 лв.

Сравни

Спален чувал Vango Kanto 250S

149,00 лв. (43.63 %) 83,99 лв.

Сравни

Пухен спален чувал Warg Stark 500 Ladies

400,00 лв. (30 %) 279,99 лв.

Сравни