Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Как да изберем подходящ форселт

Тази статия е за всички, които мислят да си купят форселт, но на пазара има огромен избор от такива. За да сме сигурни, че няма да се изгубите и ще успеете да се ориентирате, ще ви помогнем.


Съдържание

 

Форселтите се превърнаха във феномен, който е свързан с лесното пътуване на хората. Този бум продължава от няколко години, задълбочава се и пазарът реагира с по-голямо предлагане. За съжаление, информацията липсва, хората се колебаят и са несигурни в много отношения. Ето защо създадохме тази информационна статия, която да ви помогне да се ориентирате в нашата продуктова гама.

Бих искал да обобщя основните съвети и информация за тези, които имат микробус и искат да имат форселт за него, както и за собствениците на каравани или кемпери. За тези, които искат да пристигнат на място, да поставят форселт и така да пътуват всеки ден, и за тези, които ще бъдат на едно място през цялото време. Както за собствениците на дълги каравани , така и за тези с малки каравани. И накрая, за тези, които искат да удължат своя кемпер и не знаят идеалния начин за удължаване встрани. Ще имам предвид и специалните изисквания, като например форселт към задна врата на микробуса или кемпера.

 

 

 

 

 

Разлики в марките

Предлагаме три марки форселти. Датските Outwell  и Easy Camp  и Шотланската  Vango . Колекциите им се различават не само по външен вид, но и по конструкция и, практически погледнато, най-вече по подхода на производителя и неговата философия.

 

Outwell произвежда палатки от много дълго време и точно толкова добре, колкото произвежда  традиционните  палатки, които са сред ТОП продуктите в нашата оферта, не изостава при форселтите. Техните решения вървят ръка за ръка с качеството на изработката, което е гаранция за удовлетворение. Те произвеждат както палатки с рейки ,така и надуваеми палатки, като още от самото име можете да разберете какъв тип е конструкцията (или съкращението SA - Smart Air, или чисто и просто Air, а конструкцията с рейки е просто самото име. ).

Outwell има няколко диапазона по отношение на качеството на материала, водния стълб и устойчивостта на UV лъчи. Понастоящем, при колекцията за 2021 г., тя е разделена на форселти за микробуси от основен  клас (Active Range и Cruising) през среден  (Air Cruising) до най-висок (Superior Air touring), както и гама от сенници по поръчка (релсови сенници и на две стойки). За кемперите има само една единствена гама със същите спецификации (но плюс по-високи версии на предните части на фургоните, които имат свои собствени специфики). За караваните Outwell понастоящем също предлага само една гама - моделите Ripple и Tide. .

Производителят използва 5 мм и 7 мм кедрови ленти като основа за разтягане на своите подпори, като при избрани модели те са пришити отдолу.

 

 

Easy Camp е от същото семейство като Outwell.Тази марка е значително по-евтина като цяло и е насочена към тези от вас, които тепърва се замислят дали искат да имат палатка. Всъщност инвестицията не е толкова голяма. С това е свързан по-нискък грамаж на материала (и по-ниски водни стълбове), до 2020 г. всички модели бяха с рейки, а в колекцията за 2021 г. се появяват първите надуваеми модели. Тази марка е единствената от трите, която не предлага форселти за каравани или за кемпери. Компанията не разделя своите форселти на продуктови линии, а параметрите на материалите са еднакви.

Производителят използва 7-милиметрови кедрови ленти като основа за опъване  на форселтите.

Шотландската  Vango е много интересна алтернатива на марката Outwell. Подобно качество, но значително различен дизайн и малко по-различна конструкция. Като цяло е малко по-евтина от моделите със същия или подобен размер. Vango от една страна се стреми към по-традиционната концепция за  форселти за каравани (в сравнение с добре познатата марка Frankana, например), но от друга страна в много отношения вървят по свой собствен път. Техните  форселти са малко по-ориентирани към дъждовно време (защото клиентите от Обединеното кралство са свикнали с него), а системата за изграждане също е малко по-различна (например отделно поставени тръби, които се надуват отделно).

Vango  разделя форселтите си си на голям брой серии, които се различават по тегло, UV устойчивост и воден стълб. Освен това ги разделя на прътови и надуваеми. Последните се разделят на самостоятелни (Drive-Away), стационарни (също за кемпери) и за каравани.

Производителят използва 7-милиметрови кедрови ленти като основа за опъване  на форселтите.

 

 


Вижте обобщението в таблицата:

 

Име на производителя

 

Седалище на бранда

 

Видове форселти

 

Кедрови ленти

 

Дания

 

самостоятелни за каравана, за кемпер, за задни врати

 

5 a 7 мм

 

Дания

 

самостоятелни, за  задни врати

 

7 мм

 

Шотландия

 

самостоятелни, фиксирани, за каравана, за кемпер, за задни врати

 

7 мм

 

Можете да прочетете по-подробен анализ в съответния раздел за видовете форселти в зависимост от това за какво са предназначени.

 

Въздух срещу рейки – надуваема система срещу конструкция от рейки.

Това със сигурност е въпрос, който рано или късно трябва да си зададе всеки, който иска да си купи форселт. Задайте си един прост въпрос: какво точно от вашия форселт  ви е необходимо? От своя страна, на първо място бих казал НАДЕЖДНОСТ. В идеалния случай е безгранично, което не е възможно, но системата от надуваеми тръби се доближава до това.

Ако обобщя в точки предимствата и недостатъците на двете системи на конструкция, ще стане ясно в какво да се инвестира. И разбира се , самата инвестиция е една от другите точки, изброени в резюмето.

  • РАЗМЕРИ / конструкцията от пръти (или сегменти) е класическа, позната на повечето от вас. Предимството е в малките размери на опаковката. Тръбите в опаковка заемат повече място и определено са по-тежки. От друга страна, ако къмпингувате, обикновено ще пътувате до мястото с кола, така че теглото на цялата опаковка не играе толкова голяма роля - колкото и обемисти да не изглеждат, пришитите тръби на палатката или прътовете са с абсолютно еднакъв размер и за двете версии на палатката.

 

  • ЗДРАВИНА И РЕМОНТ/ ако прътите се счупят при силни пориви на вятъра, те ще повредят колата ми и няма да мога да ги поправя на място (само като ги заменя с нов комплект, който трябва да нося постоянно със себе си).Обратно - въздушните тръби просто се огъват и отново се изправят при силен вятър, така че няма да се счупят. Ако това се случи, те могат да бъдат ремонтирани на място - отварят се, като се разкопчае защитата им и се залепват с ремонтни лепенки (но също и с комплект за ремонт на велосипедни тръби или комплект за детски басейн). За да добиете представа, налягането в тръбите е 0,5 атм, т.е. много ниско. В случай на по- голяма повреда, можете да ги закупите цели след края на сезона.

 

  • КОНСТРУКЦИЯ / тук наистина има голяма разлика в комфорта, който ясно е на страната на тръбите.Палатката с пръти в повечето случай трябва да я поставяте с чужда помощ ,тъй като тя е висока и трябва да опънете стълбовете от двете страни. Дори и при най-добрата система от прътове трябва да отделите доста време и работа, за да поставите такава палатка. Надуваемата система просто се закрепва под колата/кампера (и при двете системи смятам, че първо трябва да опънете релсата на колата). След това просто намирате вентила (броят им зависи от вида на форселта), прикрепяте помпата и надувате (с моторните помпи палатката се надува напълно сама). След като палатката започне да се издига, можете да ѝ помогнете леко отвътре или отвън и това е почти всичко. Типична надуваема палатка може да се постави за 10 минути.

 

  •  ЦЕНА / да, може да има значителна разлика, но въздухът е значително по-добър. Но в същото време е важно да се знае, че тези, които вече са решили да използват пълноценно  форселта в продължение на много години, трябва да инвестират във въздушен такъв. За останалите ще са достатъчни системи от пръти за първите няколко сезона, когато решат дали този стил на къмпингуване им допада. Цената може да варира до 350 лв.за по-малка палатка с размери 3 x 3 метра.

 

 

 

Размери

 

Здравина и ремонт

 

Поставяне

 

Цена

Въздушни туби

 

 лоша събираемост,тежки

 

по-здрави и устойчиви на вятър, по-малките дупки могат да се поправят на място  

лесно, в рамките на 10 - 15 минути (за повечето модели), без да е необходимо да опъвате пръти
 

 

 

по-висока цена

Конструкция от пръти

 

леки, по-добра събираемост

 

не може да се справи със силните ветрове и може да се счупи, не може да се ремонтира на място, а само да се замени

 

 

 

по-дълго-разтегателни пръти, по-високи модели трябва да се изграждат от поне 2 души

 

 

по-ниска цена

 

снимка.: въздушен вентил на форселт Outwell Tide 320SA

 

 

  снимка въздуховодите между тръбите, можете да видите връзката на тръбите, неопренови капачки, под които са скрити "пищялки", регулиращи преминаването между тръбите. Модел Tide 380SA от Outwell. Закрепването на тръбите е с велкро, точно както при конструкцията на междинните тръби на Vango.

 

 

Микробуси и всички останали автомобили с височина от 175 см

Имате  класически или преоборудван ван и искате ли да си купите форселт за него? Тогава е важно да знаете, че минималната височина на автомобила ви трябва да е 175 см. В нашата гама няма да намерите форселти за по-къси микробуси . В много отношения форселтът  е по-добър вариант от тентата, която има ограничено засенчване и няма странични стени. В следващите редове ще разгледам какво ви е необходимо, за да монтирате форселт на вашия автомобил. 

Прочетете цялата статия тук:

 

 

Как да изберем подходящ форселт за микробус

Имате ли класически или преоборудван ван и искате ли да си купите форселт за него? Тази статия е за всички, които искат да разширят микробуса си си по някакъв начин с форселт, както отстрани, така и отзад.

 

 

>>> ПОДРОБНА СТАТИЯ <<<

 

Форселти за каравани 

 Форселтите за каравани се различават в много отношения. Разликите са главно в теглото на материала и в дизайна. В момента предлагаме форселти за каравани от две марки-  Vango и  Outwell. Първият има няколко диапазона, които се различават по тегло на материала и устойчивост на UV лъчи.  Outwell предлага  само една гама (моделите Tide и Ripple), при които конструкцията, устойчивостта на UV лъчи и размерите, с изключение на разликата в дълбочината, са абсолютно еднакви.

Прочетете цялата статия тук:

 

 

Как да изберем подходящ форселт за каравана

Статия, ориентирана към избора на подходящ форселт за каравана, която има за цел да ви даде експертни и добри съвети как да изберете преден форселт за каравана, така че да сте доволни и добре ориентирани в големия брой модели на пазара.

 

>>> ПОДРОБНА СТАТИЯ <<<

 

Форселти за кемпери 

 В нашето портфолио от форселти има и раздел за кемпери, който е много подобен на форселтите за кемпери. Както по отношение на материалите, така и на дизайна и конструкцията. Всичко е повече или по-малко малко по-високо (ако е необходимо). Интересното е, че и двете ни марки(Vango и Outwell) предлагат и по-високи версии на форсели , първоначално предназначени за микробуси, така че има доста варианти едновременно.

Цялата статия тук:

 

 

Как да изберем подходящ форселт за кемпер

Ако се нуждаете от разширяване на вашия кемпер и не сте запознати с пазара на кемпери, това е статия, която може да ви помогне значително при избора.

 

>>> ПОДРОБНА СТАТИЯ <<<

 

 

Полезна информация

 

Автор: Радек Мартинек

Източници: unsplash.com, архив на автора

Как да изберем челник

Съвети

Не сте сигурни как да изберете правилния челник? Трябва да се ориентирате колко лумена има, обхват и други параметри на челника? Ще ви посъветваме как да го направите.

Как да се грижим за кожени обувки

Съвети

Кожените обувки издържат много дълго време, просто изискват повече поддръжка, за разлика от текстилните обувки. Импрегнация? Восък? Четка? Имаме няколко съвета и трикове за вас.

Как да перете и да се грижите за раницата

Съвети

Раницата е супер помощник. При пътувания тя ще улесни работата ви, а при други качествената раница е дори необходимост. Ако сте си направили труда да я изберете внимателно, вероятно очаквате тя да ви служи перфектно дълги години. Знаете ли как да се грижите за нея?

Избираме за вас

1 983,00 лв. (24.94 %) 1 488,41 лв.

Сравни

1 433,00 лв. (37.75 %) 891,99 лв.

Сравни

2 214,00 лв. (37.81 %) 1 376,99 лв.

Сравни

1 303,00 лв. (28.53 %) 931,23 лв.

Сравни

3 486,00 лв. (37.32 %) 2 184,99 лв.

Сравни

2 580,00 лв. (38.26 %) 1 592,99 лв.

Сравни

1 914,00 лв. (37.83 %) 1 189,99 лв.

Сравни

1 671,00 лв. (37.82 %) 1 038,99 лв.

Сравни