Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Светлинен поток

Най-често светлината във челниците се характеризира с параметъра светлинен поток, а единицата е един лумен (лм). Светлинният поток или светлинната мощност ни казва директно колко силно ще свети източникът.

За да получите по-добра представа за това какви стойности разглеждаме, нека вземем за пример светлинния поток на обикновена волфрамова крушка. Светлинният поток на 40 W крушка е 400 лм, а на 60 W крушка вече е 700 лм. Например, подходящ челник за бягане трябва да има мощност от поне 100 лм.

Реалният резултат, т.е. качеството на осветлението, обаче се влияе и от възможността за управление на светлинния поток. Това се извършва автоматично в устройството с помощта на микрочип и води до постоянен светлинен поток през целия живот на батерията. Особено по-евтините челници от моловете не разполагат с такава функция и въпреки че производителят посочва същата мощност като на реномираните марки, само след няколко минути употреба става ясно, че с намаляването на капацитета на батерията светлинният поток постепенно намалява, а заедно с това намалява и видимостта.

Какво са " боси" обувки?

Речник на термините

Обувки Barefoot са  вид обувки, които се фокусират върху комфорта и естественото движение. Проектирани са  така, че да осигуряват максимална свобода на движение на краката ви и мекота на при стъпване.

Cuin-кубичен инч

Речник на термините

Основният параметър за определяне на качеството на пухения пълнеж е големината на запълване (fill power). По принцип колкото по-качествено е перото, толкова по-пухкаво е то и толкова по-голям обем може да притежава..  

RDS

Речник на термините

Английската абревиатура RDS означава Responsible Down Standard (стандарт за отговорно отношение ).