Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

TPR/TPE

TPR означава термопластичен каучук - чешки термопластичен каучук, TPE -термопластичен еластомер Някои производители използват името TPR, други TPE - но това е един и същ материал . Съществуват няколко варианта на TPR / TPE, но производителите обикновено посочват само общото обозначение TPE. Изключение е TPE -U , т.е. термопластичен полиуретан - в продукта обикновено е означен като TPU  

Характеристики

Това е лек, мек материал, приятен на допир. Той е много гъвкав, има отлична устойчивост на огъване. Той е и е устойчив на хлъзгане и неблагоприятни атмосферни условия, устойчив е на озон, запазва своята гъвкавост дори при ниски температури и притежава отлична устойчивост против много химикали. Устойчив е на ниски и високи температури. Устойчивостта на износване и напукване също е отлична. Може лесно да се боядисва. Той може да се рециклира, което е друго предимство в сравнение с обикновените каучуци. Също така има добри електрически изолационни свойства.

 

Използване на TPR / TPE материал


Съединенията TPR / TPE се използват за производство на бягащи,туристически, ски и други видове обувки за открито, както и тактически и военни обувки. TPU предлага отлична устойчивост против скъсване, висока устойчивост на износване и устойчивост против огъване, които при обувките са много желани характеристики, които също се използват, например, при изолация на проводници и кабели. С TPU също се произвеждат матраци и постелки за открито.


Освен това дръжките на кухненски и туристически ножове, клещи и други инструменти са изработени от TPR / TPE - или цялата дръжка е изработена от TPR / TPE, или е направена от друг материал и за безопасно и сигурно захващане е покрита с слой от TPR / TPE, или има вложени материали от TPR / TPE. Други приложения има в производството на уплътнения, играчки, или например, автомобилни продукти. TPR / TPE намира приложение и в много други области.

 

NosiLife Craghoppers

Материали и технологии

Warmthal

Материали и технологии

Down

Материали и технологии

Избираме за вас

Мъжки обувки за бягане The North Face Vectiv Eminus

283,00 лв. (47.35 %) от 148,99 лв.

Сравни

Дамски сандали Teva Terra Fi Lite

192,00 лв. (47.4 %) от 100,99 лв.

Сравни

Мъжки сандали Teva Winsted

(8.19 %) 110,99 лв.

Сравни

Пантофи Crocs Classic

108,00 лв. (52.79 %) от 50,99 лв.

Сравни

354,03 лв. (38.99 %) 215,99 лв.

Сравни

Дамски сандали Teva Midform Universal

145,08 лв. (47.62 %) от 75,99 лв.

Сравни

Дамски сандали Teva Original Universal

128,95 лв. (48.05 %) от 66,99 лв.

Сравни

Мъжки сандали Hi-Tec Lucibel

99,00 лв. (15.16 %) 83,99 лв.

Сравни