Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Код : 10WARG23 Допълнително намаление от 10% на WARG 🐺

TPR/TPE

TPR означава термопластичен каучук - чешки термопластичен каучук, TPE -термопластичен еластомер Някои производители използват името TPR, други TPE - но това е един и същ материал . Съществуват няколко варианта на TPR / TPE, но производителите обикновено посочват само общото обозначение TPE. Изключение е TPE -U , т.е. термопластичен полиуретан - в продукта обикновено е означен като TPU  

Характеристики

Това е лек, мек материал, приятен на допир. Той е много гъвкав, има отлична устойчивост на огъване. Той е и е устойчив на хлъзгане и неблагоприятни атмосферни условия, устойчив е на озон, запазва своята гъвкавост дори при ниски температури и притежава отлична устойчивост против много химикали. Устойчив е на ниски и високи температури. Устойчивостта на износване и напукване също е отлична. Може лесно да се боядисва. Той може да се рециклира, което е друго предимство в сравнение с обикновените каучуци. Също така има добри електрически изолационни свойства.

 

Използване на TPR / TPE материал


Съединенията TPR / TPE се използват за производство на бягащи,туристически, ски и други видове обувки за открито, както и тактически и военни обувки. TPU предлага отлична устойчивост против скъсване, висока устойчивост на износване и устойчивост против огъване, които при обувките са много желани характеристики, които също се използват, например, при изолация на проводници и кабели. С TPU също се произвеждат матраци и постелки за открито.


Освен това дръжките на кухненски и туристически ножове, клещи и други инструменти са изработени от TPR / TPE - или цялата дръжка е изработена от TPR / TPE, или е направена от друг материал и за безопасно и сигурно захващане е покрита с слой от TPR / TPE, или има вложени материали от TPR / TPE. Други приложения има в производството на уплътнения, играчки, или например, автомобилни продукти. TPR / TPE намира приложение и в много други области.

 

Мериносова вълна

Материали и технологии

Мериносовата вълна произхожда от порода овце, отглеждана в планинските райони на Испания през 18 век. 

Технологии на Tenson

Материали и технологии

От 80-те години на миналия век, когато произвежда първата мембрана MPC™ (Moisture Permeability Coating), Tenson е превърнала в своя мисия разработването на нови функционални технологии, които осигуряват надеждна защита срещу вода и вятър. Оттогава досега обаче компанията се е развила и използва редица сложни технологии за продукти, които осигуряват защита при всякакви метеорологични условия.

Elica

Материали и технологии

Технологията Elica е уникална комбинация от четири слоя, образуващи долната част на обувката - копитото на обувката, стелката, междинната подметка и подметката. Elica осигурява по -равномерно разпределение на натоварването върху отделните части на стъпалото през цялата фаза на стъпалото. При стъпването технологията AKU Elica осигурява допълнително омекотяване в натоварените зони на стъпалото и осигурява по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.

Избираме за вас

142,00 лв. (19.73 %) 113,99 лв.

Сравни

282,16 лв. (12.82 %) 245,99 лв.

Сравни

36,99 лв.

Сравни

248,09 лв. (31.48 %) 169,99 лв.

Сравни

Трекинг обувки

287,00 лв. (36.59 %) 181,99 лв.

Сравни

(7.14 %) 116,99 лв.

Сравни

328,00 лв. (46.04 %) 176,99 лв.

Сравни