Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

ДНИ НА ZULU 🐘 туристическо оборудване с най-добро съотношение цена -качество само до 28.09. Разгледайте

TPR/TPE

TPR означава термопластичен каучук - чешки термопластичен каучук, TPE -термопластичен еластомер Някои производители използват името TPR, други TPE - но това е един и същ материал . Съществуват няколко варианта на TPR / TPE, но производителите обикновено посочват само общото обозначение TPE. Изключение е TPE -U , т.е. термопластичен полиуретан - в продукта обикновено е означен като TPU

 

Характеристики

Това е лек, мек материал, приятен на допир. Той е много гъвкав, има отлична устойчивост на огъване. Той е и е устойчив на хлъзгане и неблагоприятни атмосферни условия, устойчив е на озон, запазва своята гъвкавост дори при ниски температури и притежава отлична устойчивост против много химикали. Устойчив е на ниски и високи температури. Устойчивостта на износване и напукване също е отлична. Може лесно да се боядисва. Той може да се рециклира, което е друго предимство в сравнение с обикновените каучуци. Също така има добри електрически изолационни свойства.

 

Използване на TPR / TPE материал


Съединенията TPR / TPE се използват за производство на бягащи,туристически, ски и други видове обувки за открито, както и тактически и военни обувки. TPU предлага отлична устойчивост против скъсване, висока устойчивост на износване и устойчивост против огъване, които при обувките са много желани характеристики, които също се използват, например, при изолация на проводници и кабели. С TPU също се произвеждат матраци и постелки за открито.


Освен това дръжките на кухненски и туристически ножове, клещи и други инструменти са изработени от TPR / TPE - или цялата дръжка е изработена от TPR / TPE, или е направена от друг материал и за безопасно и сигурно захващане е покрита с слой от TPR / TPE, или има вложени материали от TPR / TPE. Други приложения има в производството на уплътнения, играчки, или например, автомобилни продукти. TPR / TPE намира приложение и в много други области.

 

Мериносова вълна

Материали и технологии

Мериносовата вълна произхожда от порода овце, отглеждана в планинските райони на Испания през 18 век. 

Elica

Материали и технологии

Технологията Elica е уникална комбинация от четири слоя, образуващи долната част на обувката - копитото на обувката, стелката, междинната подметка и подметката. Elica осигурява по -равномерно разпределение на натоварването върху отделните части на стъпалото през цялата фаза на стъпалото. При стъпването технологията AKU Elica осигурява допълнително омекотяване в натоварените зони на стъпалото и осигурява по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.

Dermizax

Материали и технологии

Избираме за вас

240,00 лв. (15 %) 203,99 лв.

175,92 лв. (14.74 %) 149,99 лв.

103,00 лв. (20.4 %) 81,99 лв.

335,00 лв. (21.2 %) 263,99 лв.

208,00 лв. (14.91 %) 176,99 лв.