Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Thermoball

Фирмата The North Face™ си партнира с PrimaLoft, Inc. ©, за да предложи нова синтетична алтернатива на пуха.

 

thermoball-logo.jpg

Thermoball е изключителна синтетична изолация, която има изолационни свойства, много подобни на гъши пера с пълнеж от 600 cuin. Като синтетичен материал обаче, той се справя по-лесно с влагата. 

За разлика от традиционната синтетична изолация с непрекъснати влакна, малките кръгли клъстери от синтетични влакна наподобяват точно снопчета пера. Това води до по-добро задържане на топлината в малките въздушни джобове.

Thermoball ™ Eco се състои от 100% рециклирани материали, произведени след потреблението. Тя е изработена от плътно сглобени синтетични влакна, които имитират пухени пера.

Мериносова вълна

Материали и технологии

Мериносовата вълна произхожда от порода овце, отглеждана в планинските райони на Испания през 18 век. 

Технологии на Tenson

Материали и технологии

От 80-те години на миналия век, когато произвежда първата мембрана MPC™ (Moisture Permeability Coating), Tenson е превърнала в своя мисия разработването на нови функционални технологии, които осигуряват надеждна защита срещу вода и вятър. Оттогава досега обаче компанията се е развила и използва редица сложни технологии за продукти, които осигуряват защита при всякакви метеорологични условия.

Elica

Материали и технологии

Технологията Elica е уникална комбинация от четири слоя, образуващи долната част на обувката - копитото на обувката, стелката, междинната подметка и подметката. Elica осигурява по -равномерно разпределение на натоварването върху отделните части на стъпалото през цялата фаза на стъпалото. При стъпването технологията AKU Elica осигурява допълнително омекотяване в натоварените зони на стъпалото и осигурява по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.