Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Thermicfibre 6

Thermicfibre 6, наследник на Hollowfibre 6, е спирално усукано полиестерно влакно с 6 канала.

Въздухът, който се задържа в тези канали, е от решаващо значение за отличните им изолационни свойства. Благодарение на еластичната тъкан и специфичното наслояване влакната постигат т.нар. loft, което означава, че при разопаковане заемат първоначалния си обем и запълват пространството на камерите на спалния чувал. Максималният ефект и издръжливост се постигат чрез нанасяне на слой силикон върху повърхността на влакната, който фиксира влакната на място и намалява триенето между тях.

Кухите влакна осигуряват отлична изолация дори при висока влажност, не са абсорбиращи, съхнат бързо и не са алергични. Те са лесни за поддръжка и могат да се перат и сушат по обичайния начин.

Мериносова вълна

Материали и технологии

Мериносовата вълна произхожда от порода овце, отглеждана в планинските райони на Испания през 18 век. 

Технологии на Tenson

Материали и технологии

От 80-те години на миналия век, когато произвежда първата мембрана MPC™ (Moisture Permeability Coating), Tenson е превърнала в своя мисия разработването на нови функционални технологии, които осигуряват надеждна защита срещу вода и вятър. Оттогава досега обаче компанията се е развила и използва редица сложни технологии за продукти, които осигуряват защита при всякакви метеорологични условия.

Dryboo

Материали и технологии