Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Технологии на Tenson

От 80-те години на миналия век, когато произвежда първата мембрана MPC™ (Moisture Permeability Coating), Tenson е превърнала в своя мисия разработването на нови функционални технологии, които осигуряват надеждна защита срещу вода и вятър. Оттогава досега обаче компанията се е развила и използва редица сложни технологии за продукти, които осигуряват защита при всякакви метеорологични условия.

MPC ™ (Moisture Permeability Coating)

"Сухо и топло при всякакви метеорологични условия и за всякакви дейности." 

Технологията MPC™ осигурява комфорт дори при силно променливо време. Специалната обработка на горния слой кара водните капки да се стичат лесно и тъканта не попива вода. Огромното предимство на слоя MPC™ е, че кондензираната влага в студено време или по време на натоварващи дейности може да се отдели през слоя и вие оставате сухи. С основание се гордеем с технологията MPC™, затова продуктите с нея са с допълнително подлепени шевове и са ветроустойчиви, за да бъдат още по-функционални.


Технологията  MPC™ се използва в три направления:

MPC™ има воден стълб от минимално  5000 мм

MPC™ Plus има воден стълб от минимално  8 000 mm

MPC™ Extreme има воден стълб от минимално  10 000 mm

MPC™ и MPC™ Plus са разработени за ежедневието или за по-меко време, докато MPC™ Extreme е предназначен за взискателни дейности или лошо време

 

MPC ™  Extreme 

"Можете да разчитате на нея при всякакви метеорологични условия." 

MPC™ Extreme е най-високото ниво на технологията MPC™, зад което стои  повече от 30 години опит и грижа за най-добрите спортисти и взискателните приключенци с най-високи изисквания. MPC™ Extreme е комбинация от висока водоустойчивост и отлична дишаемост. Водният стълб при тази технология е минимално 10 000 мм.

 
Водоустойчивост Ветроустойчивост Подлепени шевове Дишаемост

Tenson AirPush™

"За начинаещи и напреднали авантюристи."

Ако търсите лека, здрава, но удобна и бързосъхнеща материя за различни трудни условия, технологията AirPush™ е идеалният избор.

Всички тези изисквания се осигуряват от повишената плътност на тъканта (с около 30 %) и микрофибрите по повърхността, които не позволяват на водата да проникне през тъканта, докато влагата може свободно да преминава от тъканта към тялото през порите. Насладете се на усещането за пълен комфорт в леко и функционално яке с технология AirPush™.

Водоустойчивост Ветроустойчивост Дишаемост

Tenson Down R-D-S

"Качествено и отговорно." 
Сертифицирането на RDS (Responsoble Down Standard) е международно признат и доброволно спазван стандарт за предотвратяване на жестокостта към животните при добива на пух. Сертификатът се администрира от Control Union и е разработен, наред с другото, в сътрудничество със защитници на животните. Той също така обхваща цялата верига от фермата до крайния преработвател на пера.

Пухът е подходящ избор за много студено време и екстремни условия. Тя отговаря на всички изисквания, които бихте очаквали от тези продукти - много добри изолационни свойства, отлична дишаемост и ниско тегло.

Tenson AirPush™ Insulate

"Сухо и топло без компромиси."
Изолационният слой AirPush™ се отличава с ниско тегло и пухкавост. Синтетичният пълнеж напълно замества ролята на пуха дори при влажни условия - изолира и диша добре. Технологиите AirPush™ се използват широко от всички видове приключенци.

Поддържа телесната топлина Ветроустойчивост Лекота  Дишаемост

CarbonZERO

Въглеродният отпечатък на тези продукти е компенсиран на 100% чрез засаждане на нови гори и засилени грижи за съществуващите гори в Северна Европа. 

Řada produktů TXlite™

Tenson Xtreme Light - Intelligent Technical Equipment

Много леки, бързосъхнещи, лесни за опаковане и удобни - това са основните характеристики на нашите продукти от серията TXlite, които ги правят идеален избор, особено за приключенски дейности на открито. В продуктите от концепцията TXlite преобладават техническите влакна, които ги правят издръжливи, леки, бързосъхнещи и отлично отвеждащи влагата дори при най-взискателните дейности.

Серия продукти  Himalaya

Издръжливи и функционални

Продуктите от колекцията Tenson Himalaya са изработени от издръжливи и високофункционални материали. Те са специално проектирани за най-добро представяне на открито и за преодоляване на всички препятствия, които природата ни е подготвила. Името на тази колекция - Himalaya - идва от 1972 г., когато Tenson става известен с емблематичното си яке Tenson Himalaya.

Подметка  Gait Gripper™

"До парка и планините."

Моделът на подметката на нашите обувки Gait Gripper™ е разработен в сътрудничество със Стефан Грау, професор по биомеханика в Университета в Гьотеборг. Моделът е адаптиран към походката, като се съобразява с всички фази на стъпката - от удара с петата до завъртането и отскачането от предната част - по време на всички тези фази обувката трябва да поддържа крака. Материалът против хлъзгане, използван в нашите подметки ASK (Anti-slip Xtreme), предотвратява подхлъзването върху сухи и мокри повърхности.


NosiLife Craghoppers

Материали и технологии

Warmthal

Материали и технологии

Down

Материали и технологии