Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Tecnostretch

Топъл слой с техничен външен вид

Техническите материали са най-новите тенденции в спортното облекло, което се отнася и за флийса. Гамата Tecnostretch отговаря на изискванията за външен вид и висока еластичност, като същевременно осигурява максимална топлоизолация. Добавеното влакно спандекс придава на материала разтегливост и особена еластичност. Топлоизолационните свойства на полара се запазват през цялото време, тъй като плюшът от обратната страна задържа голямо количество топъл въздух в него. 


Производството изисква опит и майсторство. Материалът трябва да е устойчив на накъсване и разлепване. Дългогодишните разработки и опит са позволили да се постигне идеалната комбинация от плътност на влакната и техника на плетене, за да се получи несравнимо лек, мек, гъвкав и издръжлив материал. Невероятно леките плетива с тегло от 125 г/м2 за "суперлеки" продукти до тегло, достигащо приблизително 250 г/м2, са много важни за днешния пазар. 


Семейството на Tecnostretch включва и други специални покрития, като например керамично покритие, което може да бъде нанесено върху цялата повърхност или само като шарка върху плетивото. След това се проверява устойчивостта на накъсване и набръчкване на 4-5 (най-високата степен е 5). Възможни са и отпечатъци - както цифрови, така и пигментни.

Мериносова вълна

Материали и технологии

Мериносовата вълна произхожда от порода овце, отглеждана в планинските райони на Испания през 18 век. 

Технологии на Tenson

Материали и технологии

От 80-те години на миналия век, когато произвежда първата мембрана MPC™ (Moisture Permeability Coating), Tenson е превърнала в своя мисия разработването на нови функционални технологии, които осигуряват надеждна защита срещу вода и вятър. Оттогава досега обаче компанията се е развила и използва редица сложни технологии за продукти, които осигуряват защита при всякакви метеорологични условия.

Elica

Материали и технологии

Технологията Elica е уникална комбинация от четири слоя, образуващи долната част на обувката - копитото на обувката, стелката, междинната подметка и подметката. Elica осигурява по -равномерно разпределение на натоварването върху отделните части на стъпалото през цялата фаза на стъпалото. При стъпването технологията AKU Elica осигурява допълнително омекотяване в натоварените зони на стъпалото и осигурява по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.