Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

PFC free

Етикетът PFC ще намерите главно при туристическото облекло с импрегниране , но и при  работното облекло, килими, тапицерии и други продукти.

PFC са флуоровъглеводороди, при които връзките въглерод-водород са заменени с връзка въглерод-флуор. Резултатът е с няколко изключителни свойства - стабилност, термична стабилност и устойчивост на вода и масло. Експертите обаче потвърждават неблагоприятните ефекти върху здравето и особено върху околната среда. Поради свойствата си тези съединения не се разлагат и остават в природата стотици години. След това те могат да влязат в тялото в малка степен чрез вдишване, храна и през кожата. Европейският съюз забрани производството и използването на тези продукти от 2020 г.

Много производители са измислили предварително   PFC free технологии, т.е. материалите не съдържат никакви вредни химикали от серията PFC и са екологично чисти.

Мериносова вълна

Материали и технологии

Мериносовата вълна произхожда от порода овце, отглеждана в планинските райони на Испания през 18 век. 

Технологии на Tenson

Материали и технологии

От 80-те години на миналия век, когато произвежда първата мембрана MPC™ (Moisture Permeability Coating), Tenson е превърнала в своя мисия разработването на нови функционални технологии, които осигуряват надеждна защита срещу вода и вятър. Оттогава досега обаче компанията се е развила и използва редица сложни технологии за продукти, които осигуряват защита при всякакви метеорологични условия.

Elica

Материали и технологии

Технологията Elica е уникална комбинация от четири слоя, образуващи долната част на обувката - копитото на обувката, стелката, междинната подметка и подметката. Elica осигурява по -равномерно разпределение на натоварването върху отделните части на стъпалото през цялата фаза на стъпалото. При стъпването технологията AKU Elica осигурява допълнително омекотяване в натоварените зони на стъпалото и осигурява по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.