Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Кожа набук

Кожата нубук е модифициран вид кожа, която се подлага на дълъг физичен и химичен процес, в края на който се постига висока здравина на кожата и същевременно много фина структура. Здравината на кожата се постига и чрез избора на самия материал. При обработката се използва външната страна на говеждата кожа. След поредица от шлайфане и полиране се постига леко грапава и леко рошава повърхност. По този начин кожата е много приятна на допир, но преди всичко много устойчива на износване. Въпреки това, поради тези си свойства, той е сравнително податлив на замърсяване и затова трябва да се спазва подходяща поддръжка. Благодарение на свойствата си кожата набук се използва главно при разработването на ботуши, предназначени за взискателни планински условия, където ботушите, изработени от висококачествени материали, са от съществено значение.  

 

Мериносова вълна

Материали и технологии

Мериносовата вълна произхожда от порода овце, отглеждана в планинските райони на Испания през 18 век. 

Технологии на Tenson

Материали и технологии

От 80-те години на миналия век, когато произвежда първата мембрана MPC™ (Moisture Permeability Coating), Tenson е превърнала в своя мисия разработването на нови функционални технологии, които осигуряват надеждна защита срещу вода и вятър. Оттогава досега обаче компанията се е развила и използва редица сложни технологии за продукти, които осигуряват защита при всякакви метеорологични условия.

Elica

Материали и технологии

Технологията Elica е уникална комбинация от четири слоя, образуващи долната част на обувката - копитото на обувката, стелката, междинната подметка и подметката. Elica осигурява по -равномерно разпределение на натоварването върху отделните части на стъпалото през цялата фаза на стъпалото. При стъпването технологията AKU Elica осигурява допълнително омекотяване в натоварените зони на стъпалото и осигурява по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.