Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Everest Softshield

Лек, много дишащ и непромокаем двуслоен материал.


Материалите Softshell са на пазара само от няколко години, но въпреки този факт, те вече имат значителна популярност и се превърнаха в феномен през последните години в индустрията за облекло на открито. Те могат до известна степен да заменят така наречения лук принцип на обличане (няколко слоя) в един слой. 

Целта на софтшела е да осигури комфорт при всякакви климатични условия в едно облекло, което може да спести допълнителна тежест в теглото на багажа. 

Everest Softshell осигурява перфектна водоустойчивост и устойчивост на вятър, като същевременно проявява отличните затоплящи свойства на класическия флийс и и дишането на мембранните продукти. 

Everest Softshell се състои от няколко слоя, от които външният е изработен от плътно еластично влакно с полиуретанова водоотблъскваща обработка. Тази обработка затруднява попиването на вода (независимо дали е под формата на дъжд или сняг) в тъканта. 

Вътрешният слой се състои от лек флийс, което задържа топлината и ефективно транспортира влагата навън. Тогава човек се чувства комфортно дори при неблагоприятни метеорологични условия или прекомерно физическо натоварване. 

Между тези два слоя има тънка мембрана, осигуряваща отстраняване на телесната влага на основата на химическото абсорбиране на парите. В същото време тази мембрана е водоустойчива и ветроустойчива и помага на вътрешния вълнен слой да задържа топлината под якето, създавана от тялото  

водоустойчивост (воден стълб): 7 000 мм
Топлинна устойчивост Rct: 0,04 K • m2 / W


обяснение на термините:

Водоустойчивост

Водоустойчивостта показва височината на водния стълб, при която тъканта отделя водни капчици. Според европейските стандарти даден материал е водоустойчив, ако издържа на налягане от 1300 мм вода. Този резултат обаче определено не е достатъчен (например при коленичене на земята се предизвиква налягане от около 15 000 mm). Ето защо е по -добре да изберете материал с възможно най -висок воден стълб. (Измерено съгласно ISO 811).

Топлинна устойчивост

Топлинното съпротивление Rct се измерва в единици K * m2 / W и изразява температурната разлика между две повърхности на материала, разделена на получения топлинен поток на единица площ в посоката на наклона. В резултат на това, колкото по -ниска е тази стойност, толкова по -добре материалът изолира и топлината, генерирана от самото тяло, не изтича навън. (Измерено съгласно CSN ISO 31092)

 

Мериносова вълна

Материали и технологии

Мериносовата вълна произхожда от порода овце, отглеждана в планинските райони на Испания през 18 век. 

Технологии на Tenson

Материали и технологии

От 80-те години на миналия век, когато произвежда първата мембрана MPC™ (Moisture Permeability Coating), Tenson е превърнала в своя мисия разработването на нови функционални технологии, които осигуряват надеждна защита срещу вода и вятър. Оттогава досега обаче компанията се е развила и използва редица сложни технологии за продукти, които осигуряват защита при всякакви метеорологични условия.

Elica

Материали и технологии

Технологията Elica е уникална комбинация от четири слоя, образуващи долната част на обувката - копитото на обувката, стелката, междинната подметка и подметката. Elica осигурява по -равномерно разпределение на натоварването върху отделните части на стъпалото през цялата фаза на стъпалото. При стъпването технологията AKU Elica осигурява допълнително омекотяване в натоварените зони на стъпалото и осигурява по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.