Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

EVA (Ethylen Vinyl Acetate)

Етилен винил ацетат (EVA) е еластомерен полимер, от който се получават много гъвкави и меки материали на каучукова основа. Пяната от тези полимери се използва и като омекотяващ пълнител в спортното оборудване. Например за седалки на велосипеди, обувки, ръкавици или каски. EVA в допълнение материалът е много гъвкав, еластичен и лек. Той осигурява отлична защита от удари и е много издръжлив. Има водоустойчиви свойства и е устойчив на UV лъчение.

 

 

Мериносова вълна

Материали и технологии

Мериносовата вълна произхожда от порода овце, отглеждана в планинските райони на Испания през 18 век. 

Технологии на Tenson

Материали и технологии

От 80-те години на миналия век, когато произвежда първата мембрана MPC™ (Moisture Permeability Coating), Tenson е превърнала в своя мисия разработването на нови функционални технологии, които осигуряват надеждна защита срещу вода и вятър. Оттогава досега обаче компанията се е развила и използва редица сложни технологии за продукти, които осигуряват защита при всякакви метеорологични условия.

Elica

Материали и технологии

Технологията Elica е уникална комбинация от четири слоя, образуващи долната част на обувката - копитото на обувката, стелката, междинната подметка и подметката. Elica осигурява по -равномерно разпределение на натоварването върху отделните части на стъпалото през цялата фаза на стъпалото. При стъпването технологията AKU Elica осигурява допълнително омекотяване в натоварените зони на стъпалото и осигурява по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.