Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Elica

Технологията Elica е уникална комбинация от четири слоя, образуващи долната част на обувката - копитото на обувката, стелката, междинната подметка и подметката. Elica осигурява по -равномерно разпределение на натоварването върху отделните части на стъпалото през цялата фаза на стъпалото. При стъпването технологията AKU Elica осигурява допълнително омекотяване в натоварените зони на стъпалото и осигурява по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.

Мека стъпка с технология AKU Elica

Омекотяване и по-ефективен отскок, по-голяма стабилност и превенция на травми. Накратко, това са характеристиките на иновативната технология AKU Elica, благодарение на която обувките AKU оптимално разпределят натоварването върху стъпалото както при стъпване, така и при отскок. Как точно функционира?

За почти четиридесет години от своята дейност италианската марка AKU стана известна на планинарите като известен производител  на качествени обувки за трекинг и отдих. В стремежа си да произвежда оптимално функционални обувки, AKU използва най-висококачествените материали и непрекъснато работи върху разработването и изследването на нови авангардни технологии. Напоследък AKU обръща внимание по-специално на областта на подметката - проблем, с който от време на време се сблъскват всички любители на ходенето.

При ходене - особено когато стъпвате и подскачате - те са отделните части на стъпалото се натоварват неравномерно  и по този начин те са претоварват Болките в стъпалата могат да развалят впечатлението от много пътувания и в дългосрочен план неравномерното разпределение на натиска върху различни части на стъпалото може да доведе до здравословни проблеми.

Вдъхновено от анатомията на стъпалото

Технологията Elica е уникална комбинация от четири слоя, образуващи долната част на обувката - копитото на обувката, стелката, междинната подметка и подметката. Въз основа на анатомията на човешкото стъпало и техниката на естественато стъпване на ходилото, разработчиците се фокусират върху напрегнатите точки на стъпалото по време на стъпване на ходилото и отскок, както и върху осите на въртене на пръстите и петата по време на ходене. 

По време на фазата на отскок стъпалото има тенденция да се извива леко навън, така че отскачаме главно от областта на ставата под пръста. Следователно шарката на подметката и подметката на обувките AKU е леко асиметрична, което спомага за по -добро сцепление на подметката с повърхността и да бъде по стабилна В същото време междинната подметка е подсилена в тази напрегната зона, което допринася за разпределение на налягането при отскок в цялото стъпало. Mоделът на подметката изпъква леко от вътрешната страна на стъпалото, увеличавайки зоната на отражение.

Технологията AKU Elica разпределя натоварването по цялото стъпало по време на отскока, като помага на подметката да се захваща по-добре за повърхността и да осигурява по-голяма стабилност.

От друга страна, стъпалото обикновено се завърта леко навътре, когато стъпваме на земята, така че да се приземяваме от външната страна на петата. Поради това, подметката също е леко наклонена навътре, за да осигури опора на пръстите на краката. Също така под петата се намира подсилен слой за оптимално абсорбиране на удари. Асиметричната шарка на подметката е издължена, което осигурява по-голяма зона на удара за по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.

При стъпването технологията AKU Elica осигурява допълнително омекотяване в натоварените зони на стъпалото и осигурява по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.

Ефективността на технологията Elica е потвърдена от лабораторни тестове CERISM. Те подчертаха преди всичко по -равномерно разпределение на натоварването върху отделните части на стъпалото По време на цялата фаза на стъпка, поддържайте свода на стъпалото и намалете натоварването във фазата на отскок.

Warmthal

Материали и технологии

Down

Материали и технологии

Happy Merino

Материали и технологии

Избираме за вас

440,00 лв. (37.05 %) от 276,99 лв.

Сравни

Мъжки обувки Regatta Samaris Suede

188,63 лв. (52.29 %) 89,99 лв.

Сравни

Дамски зимни ботуши Kamik Celeste

280,00 лв. (33.58 %) 185,99 лв.

Сравни

Детски зимни ботуши Jack Wolfskin Polar Bear Texapore High Vc K

190,00 лв. (31.06 %) от 130,99 лв.

Сравни

Мъжки туристически обувки Helly Hansen Stalheim Ht

257,26 лв. (45.97 %) от 138,99 лв.

Сравни

360,00 лв. (40.56 %) от 213,99 лв.

Сравни

366,94 лв. (10.61 %) 327,99 лв.

Сравни

Мъжки туристически обувки Merrell Moab 3 Mid Gtx

358,00 лв. (31.29 %) от 245,99 лв.

Сравни