Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

BPA free

Често можете да видите тази маркировка върху пластмасови прибори. Какво е предимството на пластмасовите продукти с етикет "без BPA"?

Съкращението BPA означава съединението бисфенол А. То се използва в производството на пластмаси, необходими в строителството или медицината, но също и в продукти, които влизат в контакт с храни или питейна вода. Впоследствие бисфенол А може да се освободи от тези продукти в храната и да бъде открит в кръвта. Още от миналия век се подозира, че BPA може да бъде токсичен, поради което е изследван в редица проучвания. Според някои от тях при експерименти с лабораторни животни е доказано, че бисфенол А е вреден. Поради това Европейският съюз временно изтегли от пазара бебешки шишета, съдържащи BPA, както и опаковки за храни за деца под 3-годишна възраст. Предполагаемата токсичност на BPA за хората все още се проучва.

В този контекст етикетът "без ВРА" ни казва, че в продукта не е използван бисфенол А. Затова продуктите се произвеждат без него, което показва здравословността на тези прибори.

 

 

NosiLife Craghoppers

Материали и технологии

Warmthal

Материали и технологии

Down

Материали и технологии