Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Код : 10WARG23 Допълнително намаление от 10% на WARG 🐺

BPA free

Често можете да видите тази маркировка върху пластмасови прибори. Какво е предимството на пластмасовите продукти с етикет "без BPA"?

Съкращението BPA означава съединението бисфенол А. То се използва в производството на пластмаси, необходими в строителството или медицината, но също и в продукти, които влизат в контакт с храни или питейна вода. Впоследствие бисфенол А може да се освободи от тези продукти в храната и да бъде открит в кръвта. Още от миналия век се подозира, че BPA може да бъде токсичен, поради което е изследван в редица проучвания. Според някои от тях при експерименти с лабораторни животни е доказано, че бисфенол А е вреден. Поради това Европейският съюз временно изтегли от пазара бебешки шишета, съдържащи BPA, както и опаковки за храни за деца под 3-годишна възраст. Предполагаемата токсичност на BPA за хората все още се проучва.

В този контекст етикетът "без ВРА" ни казва, че в продукта не е използван бисфенол А. Затова продуктите се произвеждат без него, което показва здравословността на тези прибори.

 

 

Мериносова вълна

Материали и технологии

Мериносовата вълна произхожда от порода овце, отглеждана в планинските райони на Испания през 18 век. 

Технологии на Tenson

Материали и технологии

От 80-те години на миналия век, когато произвежда първата мембрана MPC™ (Moisture Permeability Coating), Tenson е превърнала в своя мисия разработването на нови функционални технологии, които осигуряват надеждна защита срещу вода и вятър. Оттогава досега обаче компанията се е развила и използва редица сложни технологии за продукти, които осигуряват защита при всякакви метеорологични условия.

Elica

Материали и технологии

Технологията Elica е уникална комбинация от четири слоя, образуващи долната част на обувката - копитото на обувката, стелката, междинната подметка и подметката. Elica осигурява по -равномерно разпределение на натоварването върху отделните части на стъпалото през цялата фаза на стъпалото. При стъпването технологията AKU Elica осигурява допълнително омекотяване в натоварените зони на стъпалото и осигурява по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.