Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Код : 10WARG23 Допълнително намаление от 10% на WARG 🐺

BlocVent

 • BlocVent е марка усъвършенствани ламинати, използващи патентована непорьозна хидрофилна мембрана, произведена в Япония от TOYOTA. Благодарение на непрекъснатото развитие, иновациите, напредналите технологии и най-новите познания, ламинатите BlocVent се характеризират с изключителни възможности.
 • BlocVent е предназначен за физически натоварващи и продължителни дейности, включително при екстремни условия. Продуктите от този материал се използват във всички сектори на дейности на открито, като алпинизъм, ски алпинизъм, походи, VHT, колоездене, зимни спортове и др.
 • Благодарение на непорьозния си характер, BlocVent показва висока гъвкавост и способност за възстановяване дори след екстремно разтягане и запазва отличните си свойства дори след продължителна употреба, които не губи даже при много ниски температури. 
 • Материалите BlocVent се отличават с висок воден стълб, т.е. висока способност да се противопоставя на преовлажняване в дългосрочен план, изключителна паропропускливост и устойчивост на вятър. Напълно уникална характеристика е ефективността на материала по отношение на паропропускливостта - с увеличаване на активността този параметър се увеличава и материалът става по-дишащ. 
 • Всички материали BlocVent имат дълготрайно водоотблъскващо DWR покритие.
 • BlocVent е лесен за поддръжка и е природосъобразен.

BlocVent 

Използван и тестван в продължение на много години, двуслоен ламинат с отлични свойства и идеално съотношение цена и качество. Материалът е претърпял дълго развитие и в момента предлага ниско тегло и висока повърхностна устойчивост. По отношение на конструкцията си продуктите са допълнени с мрежеста подплата, която предпазва мембраната от вътрешната страна на дрехата. 

 • Параметри на хидроизолация: мин. 20 000 мм H2O
 • Параметри на дишане: 25 000 г/м2/24часа (Стандарт JIS L1099)
 • Употреба: туризъм, преходи, алпийски туризъм

BlocVent Super Light

Понастоящем това е един от най-леките материали от този вид в света. В допълнение към отличните си параметри на водоустойчивост и дишане, той е изключително лек и предлага високо ниво на комфорт на потребителя. Той е подходящ материал за продукти с много ниско тегло и обем, където се изискват максимална надеждност и високи параметри.

 • Параметри за хидроизолация: мин. 20 000 мм H2
 • Параметри на дишане: 25 000 г/м224 часа (Стандарт JIS L1099)
 • Употреба: туризъм, колоездене, крос - кънтри бягане


BlocVent PRO Super Light

Понастоящем това е един от най-леките трислойни материали от този вид в света. Основното мото е абсолютно отлична дишаемост, сгъваемост и тегло. Това е идеалният материал за продукти с много ниско тегло и обем, където се изисква максимална надеждност, високи параметри и нисък обем и тегло 

 • Параметри за хидроизолация: мин. 20 000 мм H2
 • Параметри на дишане: 48 000 g/m224 часа (Стандарт JIS L1099)
 • Употребарезервно водоустойчиво облекло, колоездене, бягане и др.


BlocVent PRO 

Напълно новоразработен трислоен материал с мембрана, която предлага още по-голяма дишаемост от преди. Високата степен на еластичност, която новият материал предлага, е гаранция за комфорт и свобода на движение за максимална концентрация върху неговите характеристики. Моделите, изработени от този материал, са предназначени за използване в най -взискателните условия, където се изисква високо ниво на хидроизолация и в същвременно възможно най-висока дишаемост. 

 • Параметри за хидроизолация: мин. 25 000 мм H2
 • Параметри на дишане: 25 000 g/m224 часа (Стандарт JIS L1099)
 • Употреба: алпинизъм, катерене, ски алпинизъм, VHT

Мериносова вълна

Материали и технологии

Мериносовата вълна произхожда от порода овце, отглеждана в планинските райони на Испания през 18 век. 

Технологии на Tenson

Материали и технологии

От 80-те години на миналия век, когато произвежда първата мембрана MPC™ (Moisture Permeability Coating), Tenson е превърнала в своя мисия разработването на нови функционални технологии, които осигуряват надеждна защита срещу вода и вятър. Оттогава досега обаче компанията се е развила и използва редица сложни технологии за продукти, които осигуряват защита при всякакви метеорологични условия.

Elica

Материали и технологии

Технологията Elica е уникална комбинация от четири слоя, образуващи долната част на обувката - копитото на обувката, стелката, междинната подметка и подметката. Elica осигурява по -равномерно разпределение на натоварването върху отделните части на стъпалото през цялата фаза на стъпалото. При стъпването технологията AKU Elica осигурява допълнително омекотяване в натоварените зони на стъпалото и осигурява по-добро сцепление, по-голяма стабилност и оптимално разпределение на натоварването.