Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Бамбукови влакна

Бамбукът е изключително дишащ. В горещината бамбукът е естествено хладен на допир - характеристика, която си запазва като свойство на тъканта.

Дрехите от бамбук са гладки и много удобни

На микроскопично ниво бамбуковото влакно има заоблена повърхност. Ето защо бамбуковите дрехи са много гладки и прилягат идеално точно върху кожата. Синтетичните влакна понякога могат да раздразнят кожата и бързо да абсорбират миризми, но това не се случва с бамбуковите дрехи!

Бамбукови дрехи - сухи

Влакната отвеждат потта и ви осигуряват комфорт и вие сте сухи. Бамбукът е най-бързо растящото растение в света, главно защото има изключителна абсорбционна способност, която му помага да расте бързо. Под формата на тъкан тя запазва тези уникални, забележителни свойства. Той е 3-4 пъти по-абсорбиращ от памука. Влакната отвеждат влагата от тялото, която след това се изпарява, като ви осигурява повече комфорт. В съчетание с бамбуковите свойства с Bamboo Thermo-control , тази дреха е невероятно гъвкаво допълнение към гардероба ви.

Thermo-control

Бамбукът е изключително дишащ. В горещината бамбукът е естествено хладен на допир и това свойство се запазва и за свойствата на тъканта. В напречното сечение на бамбуковото влакно има различни микромрежи и микроотвори. Той има много по-добра абсорбция на влагата и вентилация. Той също така е много топъл, ще ви държи топло и в студено време, защото в същата микроструктура като основния слой, топлият въздух се задържа директно върху кожата.

Бамбуковите дрехи са здрави и издръжливи

Многократните тестове доказват, че бамбуковите влакна имат висока издръжливост. Същият бамбук се използва като скеле при строежа на небостъргачи в Хонконг. За хора, склонни към алергии, и за хора с чувствителна кожа бамбуковите дрехи са идеални. Не се използват химически препарати, които могат да раздразнят кожата. Влакната са гладки и кръгли, което ги прави не дразнещи. Облеклата от бамбук са постигнали резултат от 50 точки по скалата за защита от UV лъчите (UPF), което представлява 98% намаляване на UV активността, достигаща до кожата.

Недостатъци на бамбука

Бамбуковите влакна са много фини и меки, което придава на продукта уникалните му свойства. Това обаче е за сметка на механичната му устойчивост на износване. Както и при други ленени колекции, и тук има правила, ако носите раница директно върху ризата, небрежно пране на облеклото и т.н., впоследствие започват да се образуват топчета. Това не е функционален дефект, но е видим. За съжаление износването не се покрива от гаранцията.

Warmthal

Материали и технологии

Down

Материали и технологии

Happy Merino

Материали и технологии