Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

37.5®

37.5 ® e технология за динамична терморегулация, която помага да се поддържа оптимална телесна температура, като по този начин се пести енергия и се повишава качеството и продължителността на изпълнението..

Защо 37.5 ® ?

технологията помага да се поддържа оптимална телесна температура от 37,5 °C и оптимална влажност на кожния микроклимат от 37,5%.

Как работи?

37.5 ® технологията работи активно с температурата и влажността на кожата ви. Ако ви е горещо, активните частици, вградени в материала, ще използват енергията на тялото ви, за да премахнат влагата и да ви охладят. И обратно, ако ви е студено, активните частици работят, за да ви стоплят. Използването на топлинната енергия на тялото също увеличава скоростта на изсъхване на материала - колкото повече се загрявате, докато се движите, толкова повечера работи технологията и по-бързо изсъхва тъканта.

Активни частици (от вулканичен пясък и кокосови черупки), които имат милиарди микропори, са вградени в тъканта. Това осигурява на влакната до 800% по-голяма повърхност за изпарение. Технологията абсорбира инфрачервената светлина, която човешкото тяло излъчва, и я превръща в енергия, която задвижва активните частици. Ако няма никаква влага, частиците ще си запазят тази енергия, за да ви стоплят. Ако има влага, което означава, че ви е горещо, частиците ще използват енергията за да извлекат влагата от дрехата, още преди тя да стане капка пот. Освен това те улавят и молекули на миризмата, които ще отделят по време на пране. Самите частици обаче се съхраняват постоянно във влакното, така че те работят през целия живот на дрехата или обувките, без значение колко пъти ги изперете.

Не е ли просто маркетингова приказка?

Технология 37.5 ® е разработена от  Д -р  Грегъри Хагкуист експерт по фотохимия и фотофизика, който от много години изучава взаимодействието на инфрачервеното IR лъчение с различни материали. Когато завършва следдипломното си обучение в Япония през 1992 г., той посещава известните „бани“ във вулканичния пясък в Mt. Aso. Отначало си мислел, че ще издържи само няколко минути в горещия пясък, но му се наслаждаваше един час и дори било  приятно. Той осъзнава, че комфортът идва от баланса между енергийния прием и разход на топлина. Вулканичният пясък премахва парата от кожата толкова бързо, че я охлажда. Докато други се фокусираха върху дешифрирането на поведението на потта върху тъканта, д-р Хагкуист разбра, че ключът към комфорта се крие в отстраняването на влагата, преди тя да се превърне в течна пот. Този опит даде началото на 37.5 ® технология, чиито ефекти са доказани чрез усъвършенствани тестове.

Освен лабораторните тестовете фокусирани върху времето за сушене (AATCC200 и 201), технологията е била пряко подложена на много тестове и на практика. Доказано е, че увеличава постиженията на спортистите чрез оптимизиране на температурата по време на тренировка еднакво, като охлаждаща жилетка. Доказано е увеличение пиковата продуктивност с 10 минути и до 26%. Подробно проучване е публикувано в известното списание за спортна медицина The International Journal of Sports Medicine (Благоприятен ефект от охлаждането по време на колоездене в нестационарно състояние с постоянна мощност, януари 2017 г.). Също и тестването в лабораторията Inside Climate Lab в Мюнхен потвърдило,че повишава комфорта, благодарение на способността му да разгражда влагата, преди да се появи самата пот.

Ключови факти за технологията 37.5 ® :

  • активните частици повишават продуктивността и комфорта
  • загрява, когато ви е студено, охлажда, когато ви е топло
  • Подпомага поддържането на комфортен микроклимат от 37,5% на влагата в кожата
  • премахва влагата в парна фаза, преди да се образуват капки пот
  • Активните частици са от чисто естествен произход
  • абсорбира миризмата
  • работи през целия живот на дрехата /обувките
  • изсъхва до 5 пъти по-бързов сравнение с конвенционалните функционални материали

 

NosiLife Craghoppers

Материали и технологии

Warmthal

Материали и технологии

Down

Материали и технологии