Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

🐺 WARG - Получете допълнителна отстъпка от 10% за марката Warg с код: WARG10 Преглед

История на традиционната чешка марка Meva

"Акционерното дружество за производство на метални изделия" е създадено на 21 октомври 1898 г. в Прага. Новосъздаденото акционерно дружество купува вече съществуващата фирма на Йозеф Кунцер "Ламаринени и лакирани изделия" със седалище в Прага-Смихов.

През първите години на 1898–1919 г. компанията се развива много бързо. Бяха закупени заводи в Чехия, Саксония, Австрия Кремс и Унгария. Общо 2500 служители работеха във всички заводи. Продуктовата гама на компанията включваше керосинови и газови лампи, улични газови лампи, посуда, спиртни готварски печки, вани, тави и купи от алпака, форми за сладкиши, форми за торти и мъфини, различна съдове за вода, керосинови печки, ютии, кафемелачки, и др. През Първата световна война производството е насочено към военно производство, а именно боеприпаси, гранати, снаряди, бодлива тел и др.

Между 1919 г. и 1934 г. дружеството преживява труден период, причинен от разпадането на Австро-Унгарската империя, създаването на нови държавни образувания, смяната на валутите и финансовата несигурност и не на последно място голямата икономическа криза, която довежда акционерното дружество до постепенно разпадане и ликвидация. Постепенно отделните заводи са разпадат Основният завод, работещ в Прага-Смихов, беше продаден на Křižik-Chaudior. Последният ликвидиран завод беше в Роуднице над Лабем. Ликвидацията е поръчана от прокуриста Волф, който стига до извода, че заводът може да се поддържа, прехвърля някои машини от завода в Прага и постепенно разширява производството в Роуднице.

По време на Втората световна война производството е съсредоточено върху бъчви, контейнери за отпадъци, вани и широк спектър от стоки за бита. Продуктовата гама се разширява, като включва продукти за военни цели, като бутилки за затопляне, потапяаеми помпи, както и охладители за резервоари.

След Втората световна война заводът претърпява редица промени. Разширено е производството на бъчви и контейнери за отпадъци, увеличава се производството на керосинови лампи. В производството бяха включени нови продукти, като метални каси за бутилки, продукти на пропан бутан, като готварски печки, лампи, дихателни апарати, контейнери за отпадъци в обем 1,1 m3 и много други. Име на фирмата MEVA фигурира за първи път в извлечението от Търговския регистър 3. 1. 1918 г. - MEWA акционерно дружество за индустрията за метални изделия. На 20 май 1921 г. има промяна на MEVA и по това време се създава писмена форма на търговското наименование. Компанията запази тази марка въпреки всички промени до момента.

Новата история на компанията започва на 17 ноември 1989 г. Компанията беше включена в първата вълна на купонна приватизация. С решение на правителството на 5 май 1992 г. е създадено акционерно дружество Roudnice nad Labem.

нагреватели MEVA  и   готварски печки MEVA
Можете да намерите цялата гама на марката MEVA в нашия електронен магазин ТУК.

 

 

История на марката Hanwag

Марки

От малка работилница в Германия до върховете на планините по целия свят. Марката Hanwag празнува 100 години. Прочетете за тяхната история и за плановете на марката за бъдещето.

E9 - от катерачи за катерачи

Марки

Това е първата марка, посветена на модата за катерачи. Основана през 1998 г. от бившия световен шампион по боулдър Мауро Калибани, марката използва екстравагантни и уникални дизайни, вдъхновени от творческата енергия на Мауро. Той използва дрехите като средство за артистично изразяване. По-специално, той използва за вдъхновение катеренето по пясъчниковите скали, които се намират около дома му.

E9 оказа голямо влияние върху модата в катеренето и се превъща във вдъхновение за много други производители на облекло за катерене. Основните идеи на Мауро и марката E9 са творчество, свобода и смелост. Освен това марката обръща голямо внимание на екологията, така че всички продукти се произвеждат 100% в Италия при минимално замърсяване.

 

 

Избираме за вас

32,30 лв. (4.33 %) 30,90 лв.

286,40 лв. (15.11 %) 243,12 лв.

56,00 лв. (19.66 %) 44,99 лв.

80,00 лв. (20.01 %) 63,99 лв.

6,00 лв. (16.83 %) 4,99 лв.