Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

История и развитие на спалните чували на Mountain Equipment

Разработването и производството на експедиционно облекло и спални чували е в основата на английската марка Mountain Equipment вече повече от 55 години. Първият спален чувал с пух е произведен през 1962 г., а Mountain Equipment е една от първите марки, които произвеждат спални чували и облекло за нуждите на експедициите и алпинистите. Много от пробивните изкачвания, които са написали историята на световния алпинизъм, са направени в спални чували и облекло от Mountain Eqiupment.  Някои от най-важните са първото изкачване на Еверест без кислород от Райнхолд Меснер и Петер Хабелер през 1978 г. и първото изкачване на южната стена на Анапурна през 1970 г., първото изкачване на югоизточната стена на Еверест през 1975 г., изкачването в алпийски стил на Броуд Пик през 1983 г., първото прекосяване на Антарктида без подкрепа през 1993 г., първото изкачване на северната стена на Чангабанг през 1997 г., първото изкачване на северната стена на Чанг Химал през 2009 г., маршрутът "Arctic Monkeys" по голямата стена на Бафиновите острови през 2010 г., изкачването на Лхотце от Питър Хамор през 2013 г. и безброй други експедиции. Оборудването на Mountain Equipment е използвано за всички английски първи изкачвания на осемхилядниците, за повече от 175 експедиции до Еверест и за посещение на двата полюса на земното кълбо.

Функционалност в най-тежките планински условия, издръжливост, качество, изчистен дизайн, разработка въз основа на лабораторни тестове и обратна връзка от катерачите, алпинистите и експедициите, за които са предназначени продуктите , са ценности, които Mountain Equipment спазва вече повече от 55 години. Mountain Equipment поставя акцент преди всичко върху дизайна на продуктите и използването на най-подходящите материали за защита на потребителя в тежките планински условия.Ето защо формата на качулката, разположението на джобовете, кройката на ръкавите, формата и параметрите на камерата, както и използването на най-добрите материали за ефективност и издръжливост, като GORE-TEX Pro и Active, WINDSTOPER Soft Shell, POLARTEC Neoshell, POLARTEC Power Shield Pro, Schoeler, DRILITE, Goose Down 850+, Primaloft One, Helium 30 и 50, EXOLITE, YKK Aquaguard и много други материали и технологии, са в основата на дизайна на всеки продукт на Mountain Equipment.

В своята история марката Mountain Equipment е разработила много технологии, дизайни и материали, които сега се използват от други производители. Клиентите неминуемо изискват тези характеристики при избора на продукти. Ето защо Mountain Equipment е компанията, която избират професионални спортисти, планински водачи, инструктори и други професионални или взискателни потребители, които изискват възможно най-висока функционалност, издръжливост и ниско тегло в предизвикателни планински условия.От самото начало успешното разработване на продукти на Mountain Equipment се ръководи от катерачи, алпинисти, полярни изследователи и пътешественици, които внасят в процеса на разработване своите знания от най-предизвикателните изкачвания в екстремни условия.

И до днес силата на Mountain Equipment е в сътрудничеството и съветите на най-добрите катерачи и изследователи. Разработването на спални чували е комбинация от опит в реалния свят и изследвания и тестове в лабораторията.Катедрата по изследване на устойчивостта на материалите и облеклото към Университета в Лийдс е партньор в разработването и проектирането на продуктите от повече от 30 години, а сътрудничеството в редица докторски изследвания е довело до знания, които и днес се прилагат в производството на спални чували от много производители, а всички най-нови открития са приложени в новата колекция спални чували, която се предлага от компанията.


Представяне на собствените марки Zulu, Warg, MOOA

Марки

В 4camping пренасяме нашия опит в собствено производство.

STANDARD 100 - OEKO-TEX

Марки

Искате да сте сигурни, че купувате продукти, които не са вредни за здравето ви? Асоциацията OEKO-TEX тества продуктите въз основа на най-строги критерии!

Fairtrade

Марки

Изберете дрехи със сертификат Fairtrade и подкрепете справедливата търговия!