Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Bluesign APPROVED

Bluesign е международно признат стандарт за устойчивост, разработен от швейцарска група Bluesign Technologies, която, по думите на компанията, "проследява пътя на всички текстилни изделия в производствения процес и помага за подобряване на всички етапи на производствения процес до крайния продукт". Тяхната цел е да гарантират на потребителите най-високия стандарт за безопасност на продуктите. Bluesign се състои от екип от експерти по химикали и текстил, които контролират строгите одити и сертифицирането на фабриките. 

Bluesign работи за премахване на употребата на вредни вещества във веригата за производство на текстил. Целта им е да подпомагат и адаптират производствените процеси, за да ограничат въздействието на текстилната индустрия върху здравето на потребителите и околната среда. Поради това на одит подлежи цялата производствена верига

Целите на организацията Bluesign в точки: 

  • намаляване на потреблението на вода, енергия и химикали.
  • подобряване на здравословните и безопасни условия на труд и въвеждане на мерки за безопасност в производствени предприятия и фабрики.
  • производителят трябва да отговаря на високи стандарти за контрол на замърсяването. 
  • всички продукти, сертифицирани от Bluesign, трябва да отговарят на строги изисквания за химическа безопасност

Етикетът Bluesign® PRODUCT може да се използва само от марки, които са се ангажирали с подхода bluesign® SYSTEM. Целта е да се гарантира устойчив състав на продукта от поне 90 % текстил, одобрен от "bluesign®", и 30 % аксесоари, одобрени от "bluesign®". Целта е да се постигнат 100% одобрени от BLUESIGN компоненти. 

 

Zdroje: bluesign.com

Bluesign PRODUCT

Марки

История на марката Hanwag

Марки

От малка работилница в Германия до върховете на планините по целия свят. Марката Hanwag празнува 100 години. Прочетете за тяхната история и за плановете на марката за бъдещето.

E9 - от катерачи за катерачи

Марки

Това е първата марка, посветена на модата за катерачи. Основана през 1998 г. от бившия световен шампион по боулдър Мауро Калибани, марката използва екстравагантни и уникални дизайни, вдъхновени от творческата енергия на Мауро. Той използва дрехите като средство за артистично изразяване. По-специално, той използва за вдъхновение катеренето по пясъчниковите скали, които се намират около дома му. E9 оказа голямо влияние върху модата в катеренето и се превъща във вдъхновение за много други производители на облекло за катерене. Основните идеи на Мауро и марката E9 са творчество, свобода и смелост. Освен това марката обръща голямо внимание на екологията, така че всички продукти се произвеждат 100% в Италия при минимално замърсяване.