Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Bluesign APPROVED

Bluesign е международно признат стандарт за устойчивост, разработен от швейцарска група Bluesign Technologies, която, по думите на компанията, "проследява пътя на всички текстилни изделия в производствения процес и помага за подобряване на всички етапи на производствения процес до крайния продукт". Тяхната цел е да гарантират на потребителите най-високия стандарт за безопасност на продуктите. Bluesign се състои от екип от експерти по химикали и текстил, които контролират строгите одити и сертифицирането на фабриките. 

Bluesign работи за премахване на употребата на вредни вещества във веригата за производство на текстил. Целта им е да подпомагат и адаптират производствените процеси, за да ограничат въздействието на текстилната индустрия върху здравето на потребителите и околната среда. Поради това на одит подлежи цялата производствена верига

Целите на организацията Bluesign в точки: 

  • намаляване на потреблението на вода, енергия и химикали.
  • подобряване на здравословните и безопасни условия на труд и въвеждане на мерки за безопасност в производствени предприятия и фабрики.
  • производителят трябва да отговаря на високи стандарти за контрол на замърсяването. 
  • всички продукти, сертифицирани от Bluesign, трябва да отговарят на строги изисквания за химическа безопасност

Етикетът Bluesign® PRODUCT може да се използва само от марки, които са се ангажирали с подхода bluesign® SYSTEM. Целта е да се гарантира устойчив състав на продукта от поне 90 % текстил, одобрен от "bluesign®", и 30 % аксесоари, одобрени от "bluesign®". Целта е да се постигнат 100% одобрени от BLUESIGN компоненти. 

 

Zdroje: bluesign.com

Представяне на собствените марки Zulu, Warg, MOOA

Марки

В 4camping пренасяме нашия опит в собствено производство.

STANDARD 100 - OEKO-TEX

Марки

Искате да сте сигурни, че купувате продукти, които не са вредни за здравето ви? Асоциацията OEKO-TEX тества продуктите въз основа на най-строги критерии!

Fairtrade

Марки

Изберете дрехи със сертификат Fairtrade и подкрепете справедливата търговия!