Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Видове кухини при постелките Pinguin

Кухините на постелките  с марката Pinguin са различни и бъдещият собственик на постелката, определено трябва да вземе предвид различните характеристики и приложения.

Хоризонтални кухини

Използването на хоризонтални кухини за олекотяване на пяната е най-добрият компромис между изолационните свойства и теглото на постелката. Този тип олекотяване има висока термична устойчивост, тъй като въздушният цилиндър в кухината от пяна е защитен отгоре и отдолу с пяна, което не позволява на въздуха в кухината охлаждането от земята. Постелките с този тип конструкция са подходящи за използване през четирите сезона.

Вертикални кухини

Гъсто разположените вертикални кухини гарантират ниско тегло и много добра сгъваемост. Този тип матрак е подходящ за използване от пролетта до есента.

Хоризонтални/вертикални кухини

Чрез комбинирането на хоризонтални и вертикални кухини се постига възможно най-голяма лекота на матрака. Въпреки това, поради частично намалената носеща способност на двойно перфорираната пяна, тази комбинация се използва от Pinguin само в по-малко натоварените зони на матрака - например главата и краката. В най-натоварените части на постелката се използват хоризонтални кухини, които също така увеличават изолационните свойства на цялата постелка. Тези постелки се класифицират като четирисезонни.

Пълни матраци без кухини

Пълната пяна без кухини е най-удобният и изолиращ вариант от всички горепосочени видове, но за сметка на това по зле се опакова. Тези матраци могат да се използват целогодишно, но поради по-голямото си тегло не се препоръчват за туризъм.

Избор на правилния размер обувки

Допълнителна информация за продукта

В тази статия 4camping ще ви посъветва как да изберете правилния размер на обувките.

Сертифициране в съответствие с EN 13537

Допълнителна информация за продукта

Спални чували Mountain Equipment Fireflash

Допълнителна информация за продукта

В тази статия ще намерите всички подробности за изключителния спален чувал Fireflash, който можете да закупите от нас.