Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Спални чували Mountain Equipment Glacier

В тази статия ще намерите всички подробности за изключителния спален чувал Glacier, който можете да закупите от нас.

Качественият сън е от съществено значение

Качественият сън е едно от основните условия за пълноценно възстановяване при всяко изкачване. Спалният чувал GLACIER е водоустойчив, ветроустойчив и дишащ. Благодарение на усъвършенстваната конструкция и най-добрите материали ще ви бъде топло и ще спите комфортно. Освен това разполагате с 10-годишна гаранция.

DRILITE LOFT II

Повърхностният материал на спалния чувал е с PU водоустойчив слой, което го прави чудесен спален чувал за бивакуване. Той е водоустойчив, здрав и лек. Този материал може да се намери и от вътрешната страна на спалния чувал в областта на главата. Повърхностният материал има и водоотблъскваща обработка DWR.

 • лек (55 g/m2)
 • изключително дишащ
 • устойчивост на вятър
 • водоустойчив
 • произведено в Япония

ПРИЯТНИ НА ДОПИР

Вътрешният материал Supersoft 30 е избран заради лекото си тегло, високата дишаемост, изключителната издръжливост и приятното усещане.

 • ниско тегло (49 g/m2)
 • висока дишаемост
 • издръжливост

ПАТЕШКИ ПУХ

В спалния чувал има пух и пера, които са внимателно почистени с вода без химическа обработка. Това унищожава акарите и средата за техния живот, което се оценява от страдащите от алергии. Пухът запазва важните си топлина и пухкавост, лесно се опакова, има висока изолация и е лек.st.

 • минимално пълнене 700+ cuin
 • съотношение между пух и пера 90:10
 • дълъг живот

 

Защо спалните чували на Mountain Equipment са леки и топли?

Спалните чували на Mountain Equipment са изключително съвършени. Всяка камера съдържа точно изчислено количество пух на грам за минимално тегло и максимална топлина. Този новаторски подход "камера по камера" е разработен от Мат Фулър, който е единственият аутдоорак  с докторска степен в областта на пуха.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ТОПЛИНА ПО ДИЗАЙН

Body-mapping в спалните чували на Mountain Equipment отчитат нуждите на всяка част от тялото поотделно. В противен случай и краката, и гърдите се нуждаят от затопляне. Ето защо Мат Фулър е изчислил и точната плътност на пуха във всяка камера, така че всички части на тялото да получат това, от което се нуждаят.

ГРАМ ТОПЛИНА НЯМА ДА СЕ ЗАГУБИ

Благодарение на алфа-камерите нито грам топлина няма да изтича от спалния чувал. Алфа камерите с трапецовидна форма и скосените камери свеждат до минимум загубата на топлина през шевовете и задържат пуха на място, без да се размества в камерите. Топлината, която загрявате, остава в спалния чувал, като се елиминират топлинните мостове в шевовете, през които изтича топлина, и се премахват слепите места, през които е избягал пух.


3D КАЧУЛКА БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ЗАТЯГАНЕ

Да влезете в спален чувал, без да сваляте качулката, и едновременно с това да запазите главата си топла? Качулката е оформена така, че автоматично да предпазва главата дори без да я сваляте. 5-те камери предотвратяват движението на пуха предпазват главата от загуба на топлина и по този начин предлагат комфортен сън. Ако ви се наложи да свалите качулката, няма проблем. Формата на шнура ви позволява да знаете точно дали сваляте горната част на качулката (плосък шнур) или долната част на качулката (кръгъл шнур). 

КРАКА В ТОПЛО

Краката ви трябва да бъдат изолирани възможно най-добре, тъй като те са слабо кръвоснабдени. Спалният чувал следва формата на стъпалата по време на сън. Дъното на спалния чувал е заострено, трапецовидно, а областта на пръстите е повдигната като перка на акула. Благодарение на тази ергономична форма не се притискат камерите в областта на стъпалата и не се губят изолационните свойства, които поддържат краката топли. Дъното на спалния чувал, съставено от най-топлите V-образни камери, е толкова сложно, че се изработва отделно и след това се пришива към спалния чувал.

 • трапецовидна форма на дъното на спалния чувал
 • дъно от 6 камери
 • най-топлите V-камери
 • форма на перка на акула за по-добър комфорт и повече топлина
 • периметърните камери припокриват шевовете и местата с най-големи топлинни загуби

Кръглата долна част на други спални чували не следва формата на краката  и при компресиране на камерите в областта на пръстите се губи изолация, което прави краката ви студени дори в топъл спален чувал.

ПУХ, КОЙТО ПРЕДОТВРАТЯВА ПРЕМИНАВАНЕТО НА ВЛАГА.

Пухът в долната част на спалния чувал и в качулката е с по-висока плътност. Елиминира се компресията на камерите, също така при контакт с мокра стена или кондензирана влага в палатката по-високата плътност на пуха не позволява на влагата да проникне по-дълбоко в камерата.

ГРУНДИРАНА ИЗОЛАЦИЯ

За да се предотврати изтласкването на топлия въздух от спалния чувал, от вътрешната страна има 3D пухена яка, която запълва пространството около раменете и врата. По този начин спалният чувал се "запушва" и вие оставате на топло в него. Яката е с по-ниска плътност на пуха, за да се оформи точно според раменете и врата ви. Всичко е обезопасено с магнитен шип, който можете да закопчавате и разкопчавате интуитивно с една ръка.

ОТСТРАНЯВАНЕ НА СЛАБОТО МЯСТО

Важното е да ви е топло, а най-слабото място на спалните чували е ципът. За да се предотврати загубата на топлина през ципа, триъгълната платка по протежение на целия цип е запълнена с пух и синтетика, които прилепват към спалния чувал. Синтетиката не позволява на пуха да се движи по платката и изолира дори когато е мокра. По този начин дори всяка влага, която преминава през ципа, не лишава спалния чувал от топлината и изолационните му свойства.

СТУДЕН СПАЛЕН ЧУВАЛ ОТВЪН? ДОБЪР ЗНАК!

Материалът на спалния чувал е с отлична дишаемост, което осигурява изпаряване на телесната влага. От своя страна водоустойчивият материал ще запази влагата навън. Така че студеният спален чувал отвън е доказателство, че спалният чувал работи правилно - влагата не се задържа вътре и вие оставате топли и сухи. В резултат на това спалният чувал запазва всичките си изолационни свойства, дори когато сте на експедиция за няколко седмици.

ТОПЛИНАТА СЕ КАЧВА НАГОРЕ

По-добрата изолация на слабите места, като ципа и страничните шевове, е решена просто. Ципът и страничните шевове са преместени в долната половина. Така спалният чувал става "по-пухкав", а ципът е скрит в долната част. Топлината се издига нагоре и тъй като страничните шевове и ципът са в долната част, топлината не излиза през тях.

ЦИП, КОЙТО НЕ СЕ ОТКОПЧАВА САМ

В спалния чувал на Mountain Equipment няма да изпитате неприятното усещане да се събудите през нощта с разхлабен цип, тъй като ципът е със заключване и не се разкопчава сам. Едно просто издърпване освобождава ключалката и можете да разкопчаете ципа на спалния чувал, когато пожелаете.

ЦИПЪТ РАБОТИ И СЛЕД ЗАМРЪЗВАНЕ

За удобно закопчаване без заяждане е използван висококачествен цип на YKK. Този цип работи безпроблемно дори в мразовито време и можете да разчитате на него.

КАКВА Е ТЕМПЕРАТУРАТА НА ДОБРИЯ СЪН?

Mountain Equipment използва стойността "Добър сън", която е измерена при реална употреба. Тестването по стандартите EN не отчита реалните условия, като вятър и влажност, така че стойностите по EN са приблизителни.

ВОДОУСТОЙЧИВА ОПАКОВКА

Не се притеснявайте при дъжд или при пресичане на река. Спалният чувал е снабден с водоустойчив компресиращ калъф, който запазва спалния чувал сух дори когато е мокър.

 

Гарантираме удовлетвореност !

Знаем, че спането на открито може да бъде както приятно преживяване, така и кошмар. По същия начин спалните чували на Mountain Equipment не са евтини, ето защо за всеки, който реши да си купи спален чувал с пух, Mountain Equipment гарантира, благодарение на 55-годишния си опит, стотици експедиции и нашите собствени научни изследвания, че ще останете доволни.

 • издръжливост - 10 години гаранция срещу производствени дефекти
 • параметри на пуха - DOWN CODEX
 • комфортна температура за добър нощен сън   - GOOD NIGHTS SLEEP GUARANTEED
 • обслужване - следгаранционни ремонти, почистване и импрегниране 

10 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ

Независимо дали отивате до езерото, Матерхорн или връх Еверест, трябва да разчитате на оборудването си. Mountain Equipment вярва на своите продукти и не се страхува да застане зад тях. Въз основа на 55-годишен опит и тестове Mountain Equipment предлага 10-годишна гаранция срещу производствени дефекти на спалния чувал. Ако откриете производствен дефект, ние ще поправим, заменим или възстановим парите за спалния чувал без въпроси.

ОБСЛУЖВАНЕ СВЪРЗАНО С ВРЕМЕ

Всеки се опитва да избегне ситуация, в която да скъса или повреди по друг начин спалния си чувал. Това е неприятно, но дори и в този случай Mountain Equipment ще поправи спалния ви чувал в най-близкия си сервизен център в Мюнхен. Поправката стандартно отнема до 14 дни и спалният чувал ще ви бъде върнат напълно функционален.

„DOWN CODEX“ – ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВО НА ПУХА

Down Codex е контрол на произхода на пуха, неговото качество, етичен и екологичен подход. Всяка година фермите, от които Mountain Equipment закупува пера, се инспектират от независимата швейцарска организация IDFL, за да се гарантира, че те отговарят на най-високите стандарти за качество. Mountain Equipment използва в своите продукти пух с най-високо качество и вие имате възможност да проверите това. Всеки продукт с пух има код за проследяване на произхода на перата и техните характеристики. Ето защо, когато е посочена стойност от 800+ куин, това е минималната и гарантирана стойност, като в повечето случаи тя ще бъде с 50 до 100 куин по-висока. Същото важи и за съотношението между пух и пера..

 

 

Сертифициране в съответствие с EN 13537

Допълнителна информация за продукта

Спални чували Mountain Equipment Fireflash

Допълнителна информация за продукта

В тази статия ще намерите всички подробности за изключителния спален чувал Fireflash, който можете да закупите от нас.

Преглед на резервните тръби Outwell Air Repair

Допълнителна информация за продукта

Резервните въздушни тръби Air Repair - Tube kit от датската марка  Outwell са предназначени за подмяна на повредените вътрешни тръби на надуваемата палатка. Смяната на вътрешната тръба е много бърза и лесна, така че всеки може да я направи. Просто избирате дължината на вътрешната тръба според нуждите си и просто навивате излишната част. В приложеното по-долу видео ще намерите инструкции за подмяна. 1x резервна въздушна тръба Air Tube 1x въздушен клапан 1x инструмент за подмяна на клапани 2x самозалепващи се ленти инструкции за замяна  Outwell предлага общо 4 различни модела, които се различават по дължина, диаметър и, за по-добра представа, цвят в името. Цветът в името улеснява ориентацията, просто разгледайте галерията на избраната от вас палатка или таблицата по-долу. Някои палатки могат да се състоят от няколко тръби. За пълен списък на палатките и въздушните тръби вижте приложената по-долу таблица. Преглед на отделните модели: Air Repair - Tube kit 1 (оранжев/orange) - 1.05 - 2.00 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 2 (червен/red) - 4.70 - 6.15 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 3 (жълт/yellow) - 6.00 - 7.25 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 4 (зелен/green) - 6.10 - 7.25 m, Ø18 cm