Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Спални чували Mountain Equipment Fireflash

В тази статия ще намерите всички подробности за изключителния спален чувал Fireflash, който можете да закупите от нас.

Супер леките зимни спални чували Fireflash от Mountain Equipment са предназначени за тези, които искат да се движат леко и бързо в планината. Идеални са за алпийски траверси и бързи, трудни изкачвания, като минимизират  теглото до  килограм и имат комфортна температура  -14°C.

Нито един допълнителен грам.

Всеки грам и сантиметър е от значение при прехода, но в същото време трябва да имате достатъчна опора в оборудването. Спалният чувал FIREFLASH тежи 1 кг, устойчив е на вятър, здрав е и също така се предлага с 10-годишна гаранция за опакована топлина.

Лека Plasma

Една от най-леките тъкани в света, използвана в комбинация с пера. Материалът е произведен в Япония от високоякостни влакна полиамид и е специално изтъканаза да постигне до 2 пъти по-голяма здравина от подобни материали. Подходяща за всички алпинисти, за които теглото е от съществено значение.

 • Изключително лек (26 g/m2)
 • Висока дишаемост (финост 10 D)
 • Устойчивa на разкъсване

Гъши пера 

В спалния чувал има  гъши пух, който се почиства внимателно с вода без химическа обработка. По този начин се унищожават акарите и средата за техния живот, което ще бъде оценено от страдащите от алергии. Пухът запазва важните си топлина  и пухкавост, лесно се опакова, има висока изолация и  е лек.

 • 650 g гъши пух
 • Минимална степен на пълнеж 800+ cuin
 • Съотношение междупух и пера 90:10
 • Дълъг експлоатационен период

Защо спалните чували на Mountain Equipment са леки и топли?

Спалните чували на Mountain Equipment са изключително изискани. Всяка камера съдържа точно изчислено количество пух на грам за минимално тегло и максимална топлина. Този новаторски подход "камера по камера" е разработен от Мат Фулър, който е единственият аутдоор с докторска степен в областта на пуха.

Изключителна топлина по дизайн 

Body-mapping,в спалните чували на Mountain Equipment, взема предвид нуждите на всяка част от тялото поотделно. В противен случай те трябва да затоплят и краката, и гърдите. Ето защо Мат Фулър е изчислил и точната плътност на пуха във всяка камера, така че всички части на тялото да получат това, от което се нуждаят.

Нито грам топлина не се губи

Благодарение на алфа-камерите нито грам топлина не изтича от спалния чувал. Алфа камерите с трапецовидна форма и скосените камери свеждат до минимум загубата на топлина през шевовете и задържат пуха на място, без да се размества в камерите. Топлината, която загрявате, остава в спалния чувал, като се елиминират топлинните мостове в шевовете, през които изтича топлина, и се премахват слепите места, през които е избягал пухът.


3D качулка без нужда от шнур за пристягане

Да влезете в спален чувал, без да сваляте качулката, и едновременно с това да запазите главата си топла? Качулката е оформена така, че автоматично да предпазва главата дори без да я сваляте. 7-те камери предотвратяват движението на пуха, предпазват главата от загуба на топлина и по този начин предлагат комфортен сън. Ако ви се наложи да свалите качулката, няма проблем. Формата на шнура позволява да знаете точно дали сваляте горната част на качулката (плосък шнур) или долната част на качулката (кръгъл шнур).

Крака в топло

Краката ви трябва да бъдат изолирани възможно най-добре, тъй като са слабо кръвоснабдени. Спалният чувал следва формата на стъпалата по време на сън. Дъното на спалния чувал е заострено, трапецовидно, а областта на пръстите е повдигната като перка на акула. Благодарение на тази ергономична форма не се притискат камерите в областта на стъпалата и не се губят изолационните свойства, които поддържат краката топли. Дъното на спалния чувал, съставено от най-топлите V-образни камери, е толкова сложно, че се изработва отделно и след това се пришива към спалния чувал.

 • трапецовидна форма на дъното на спалния чувал
 • дъно с 4 камери
 • най-топлите V-камери
 • форма на перка на акула за по-добър комфорт и повече топлина
 • периметърните камери припокриват шевовете и местата с най-големи топлинни загуби

Кръглата долна част на други спални чували не следва формата на краката ви и при компресиране на камерите в областта на пръстите се губи изолация, което прави краката ви студени дори в топъл спален чувал.

Пух, който предотвратява преминаването на влага

Peří ve dně spacáku a v kapuci má vyšší hustotu plnění, která zabraňuje průniku vlhkosti hlouběji do komory. To oceníte při spaní v záhrabu při kontaktu s mokrou stěnou nebo při kondenzované vlhkosti ve stanu.

Пухът в долната част на спалния чувал и в качулката са с по-висока плътност на пълнежа, което не позволява на влагата да проникне по-дълбоко в камерата. Ще оцените това, когато спите в градината в контакт с влажна стена или при кондензирана влага в палатката.

Затворена изолция

За да се предотврати изтласкването на топлия въздух от спалния чувал, от вътрешната страна има 3D пухена яка, която запълва пространството около раменете и врата. По този начин спалният чувал се "запушва" и вие оставате на топло в него. Яката е с по-ниска плътност на пуха, за да се оформи точно според раменете и врата ви. Всичко е обезопасено с магнитен шип, който можете да закопчавате и разкопчавате интуитивно с една ръка.


Alpine Fit

Ергономичната кройка приляга по-добре към тялото ви и затопля. Спалният чувал  "прегръща" и тъй като няма циркулация на въздуха, спалният чувал се затопля по-бързо. Ергономичната кройка също така намалява теглото на спалния чувал и увеличава топлинния комфорт.

Еластични нишки EXL

От вътрешната страна на спалния чувал са използвани еластични нишки EXL, за да ви "обгърнат" по-добре. Чрез елиминиране на циркулацията на въздуха в спалния чувал се постигат по-добри изолационни свойства и се повишава топлинният комфорт, без да се увеличава теглото.

Отстраняване на слабото място

Важното е да ви е топло, а най-слабото място на спалните чували е ципът. За да се предотврати загубата на топлина през ципа, триъгълната плоха по протежение на целия цип е запълнена с пух и синтетика, които прилепват към спалния чувал. Синтетиката не позволява на пуха да се движа по плохата и изолира дори когато е мокър. По този начин дори всяка влага, която преминава през ципа, не лишава спалния чувал от топлината и изолационните му свойства.

Студен спален чувал отвън? Добър знак

Материалът на спалния чувал е с отлична дишаемост, което осигурява изпаряване на телесната влага. От своя страна водоустойчивият материал ще запази влагата навън. Така че студеният спален чувал отвън е доказателство, че спалният чувал работи правилно - влагата не се задържа вътре и вие оставате топли и сухи. В резултат на това спалният чувал запазва всичките си изолационни свойства, дори когато сте на експедиция за няколко седмици.

Топлината се качва нагоре

По-добрата изолация на слабите места, като ципа и страничните шевове, е решена просто. Ципът и страничните шевове са преместени в долната половина. Така спалният чувал става "по-пухкав", а ципът е скрит в долната част. Топлината се издига нагоре и тъй като страничните шевове и ципът са в долната част, топлината не излиза през тях.

Цип, който не се откопчава сам

За удобно закопчаване без прилепване е използван висококачествен цип на  YKK. Този цип работи безпроблемно дори в мразовито време и можете да разчитате на него по всяко време.

Каква е температурата на добрия сън ?

Mountain Equipment използва стойността "Добър сън", която е измерена при реална употреба. Тестването по стандартите EN не отчита реалните условия, като вятър и влажност, така че стойностите по EN са приблизителни.

Водоустойчива опаковка

Не се притеснявайте при дъжд или при пресичане на река. Спалният чувал е снабден с водоустойчив компресиращ калъф, който запазва спалния чувал сух дори когато е мокър.

Гарантираме удовлетвореност

Знаем, че спането на открито може да бъде както приятно преживяване, така и кошмар.По същия начин спалните чували на Mountain Equipment не са евтини, ето защо за всеки, който реши да си купи спален чувал с пух, Mountain Equipment гарантира, благодарение на 55-годишния си опит, стотици експедиции и нашите собствени научни изследвания, че ще останете доволни.

 • издръжливост - 10 години гаранция срещу производствени дефекти
 • параметри на пуха  - DOWN CODEX 
 • комфортна температура за добър нощен сън - GOOD NIGHTS SLEEP GUARANTEED
 • обслужване - следгаранционни ремонти, почистване и импрегниране 

10 години гаранция

Независимо дали отивате до езерото, Матерхорн или връх Еверест, трябва да разчитате на оборудването си. Mountain Equipment вярва на своите продукти и не се страхува да застане зад тях. Въз основа на 55-годишен опит и тестове Mountain Equipment предлага 10-годишна гаранция срещу производствени дефекти на спалния чувал. Ако откриете производствен дефект, ние ще поправим, заменим или възстановим парите за спалния чувал без въпроси.

Гаранция за добър нощен сън 

Не ви е било достатъчно топло? Това не е проблем. Можете да върнете спалния чувал в рамките на 30 дни от покупката и да си закупите друг. По този начин ще имате спален чувал, в който ще можете да спите като цар, без да се притеснявате. Просто върнете  в рамките на 30 дни, неповредения спален чувал и да си закупите друг


Обслужване свързано с време

Всеки се опитва да избегне ситуация, в която да скъса или повреди по друг начин спалния си чувал. Това е неприятно, но дори и в този случай Mountain Equipment ще поправи спалния ви чувал в най-близкия си сервизен център в Мюнхен. Поправката стандартно отнема до 14 дни и спалният чувал ще ви бъде върнат напълно функционален.

„DOWN CODEX“ – Гаранция за качеството на пуха

Down Codex е контрол на произхода на пуха, неговото качество, етичен и екологичен подход. Всяка година фермите, от които Mountain Equipment закупува пера, се инспектират от независимата швейцарска организация IDFL, за да се гарантира, че те отговарят на най-високите стандарти за качество. Mountain Equipment използва в своите продукти пух с най-високо качество и вие имате възможност да проверите това. Всеки продукт с пух има код за проследяване на произхода на перата и техните характеристики. Ето защо, когато е посочена стойност от 800+ cuin, това е минималната и гарантирана стойност, като в повечето случаи тя ще бъде с 50 до 100 куин по-висока. Същото важи и за съотношението между пух и пера.


 

 

Сертифициране в съответствие с EN 13537

Допълнителна информация за продукта

Преглед на резервните тръби Outwell Air Repair

Допълнителна информация за продукта

Резервните въздушни тръби Air Repair - Tube kit от датската марка  Outwell са предназначени за подмяна на повредените вътрешни тръби на надуваемата палатка. Смяната на вътрешната тръба е много бърза и лесна, така че всеки може да я направи. Просто избирате дължината на вътрешната тръба според нуждите си и просто навивате излишната част. В приложеното по-долу видео ще намерите инструкции за подмяна. 1x резервна въздушна тръба Air Tube 1x въздушен клапан 1x инструмент за подмяна на клапани 2x самозалепващи се ленти инструкции за замяна  Outwell предлага общо 4 различни модела, които се различават по дължина, диаметър и, за по-добра представа, цвят в името. Цветът в името улеснява ориентацията, просто разгледайте галерията на избраната от вас палатка или таблицата по-долу. Някои палатки могат да се състоят от няколко тръби. За пълен списък на палатките и въздушните тръби вижте приложената по-долу таблица. Преглед на отделните модели: Air Repair - Tube kit 1 (оранжев/orange) - 1.05 - 2.00 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 2 (червен/red) - 4.70 - 6.15 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 3 (жълт/yellow) - 6.00 - 7.25 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 4 (зелен/green) - 6.10 - 7.25 m, Ø18 cm  

Колекция форселти Outwell Superior Air Touring

Допълнителна информация за продукта

Колекцията Superior Air Touring на  Outwell предлага достатъчен избор за всеки пътешественик.  Колекцията предлага  общо 4 палатки и 2 заслона. Палатките са просторни, проветриви и много удобни. Предварително оформените тръби на надеждната фиксирана система Power Air осигуряват пълна височина на конструкцията благодарение на готическия стил.