Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Малка и лека лавинова система Ortovox AVABAG

AVABAG е лавинна система, произведена в Швейцария, работеща на принципа на ефекта на Вентури, която не се нуждае от никаква електроника, за да функционира, напълно затворена и с елементарен дизайн. Това означава, че няма да има повреди или корозия. Обемът на цялата система от 1,8 литра е по-малък от двулитрова бутилка с вода, но теглото е почти една трета от това - 690 г! Въпреки малкия си размер системата е изключително здрава (при тестовете тя може да повдигне автомобил). Така че в раницата винаги ще има достатъчно място за нещата ви и няма да се налага да се колебаете дали да я вземете, или да я оставите вкъщи.

Спасителната възглавница с обем 160 литра не е нито залепена, нито зашита. Всичко е съединено чрез иновативна технология за заваряване в един-единствен подгъв. Ето защо торбата е толкова лека, издръжлива и устойчива на течове. Инструкциите за сгъване на въздушната възглавница "на хармоника" са включени в чантата, така че винаги да имате тази важна информация със себе си.

Тази спасителна система е подвижна и може да се използва с други раници ORTOVOX AVABAG. Смяната е много бърза и лесна. Примките и кукичките са обозначени с цветове, така че можете да прикрепите всяка кукичка на правилното място.Трите куки се закачат за нула време, а лавинната система се закрепва с велкро.

Обучение за цял живот

Канадският изследовател на лавините Паскал Хегели твърди, че 12% от хората, които са имали със себе си лавинни системи и са били засипани , са загинали, защото не са успели да активират устройството правилно. Това довежда ORTOVOX до идеята за многократни опити за активиране на системата, без да е необходима бутилка. Така че можете да тренирате на чисто и
да сте толкова уверени, че ако се случи най-лошото, да знаете точно какво да правите.


Как се тренира лавиновата система ?

Сега имате възможност да издърпате иглата на устройството за активиране и многократно да се опитате да издърпате правилно дръжката.
Разбира се, раницата включва и ключ за активиране, за да подготвите иглата. Когато го активирате "на сляпо", ще чуете щракване
от изстрелването на иглата, за да се уверите, че правите всичко правилно
1. Отстраняване на пълнителя
2. Издърпайте иглата с ключа за активиране.
3. Сложете си  раницата. 
4. Настройте правилната позиция на дръжката според височината на фигурата.
5. Регулирайте раницата и я затегнете здраво (колан за кръста, презрамки, затегнете гърба).
6. Издърпайте дръжката.
7. Чувате щракване (направили сте всичко правилно) - Не забравяйте да вкарате иглата отново.
8. Не чухте  щракване? - Нещо не е наред. Направете всичко отново.

Информация за бутилките:

Системата AVABAG може да се използва с въглеродна бутилка , която тежи само 310 g. Въпреки еднаквата резба и размер на патрона, съдържанието на газа е под различно налягане и в различен обем от патроните на системата ABS. Поради това не е възможно да се използва бутилка от системата ABS със системата AVABAG. Когато касетата е изпусната, не е необходимо да купувате нова, а просто да я напълните отново от вашия търговец на ORTOVOX. Презареждането е сертифицирано за срок от 5 години. Бомбите AVABAG са сертифицирани от Международната корпорация за безопасност на авиокомпаниите, така че можете да ги транспортирате по въздух.

Избор на правилния размер обувки

Допълнителна информация за продукта

В тази статия 4camping ще ви посъветва как да изберете правилния размер на обувките.

Сертифициране в съответствие с EN 13537

Допълнителна информация за продукта

Спални чували Mountain Equipment Fireflash

Допълнителна информация за продукта

В тази статия ще намерите всички подробности за изключителния спален чувал Fireflash, който можете да закупите от нас.