Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Малка и лека лавинова система Ortovox AVABAG

AVABAG е лавинна система, произведена в Швейцария, работеща на принципа на ефекта на Вентури, която не се нуждае от никаква електроника, за да функционира, напълно затворена и с елементарен дизайн. Това означава, че няма да има повреди или корозия. Обемът на цялата система от 1,8 литра е по-малък от двулитрова бутилка с вода, но теглото е почти една трета от това - 690 г! Въпреки малкия си размер системата е изключително здрава (при тестовете тя може да повдигне автомобил). Така че в раницата винаги ще има достатъчно място за нещата ви и няма да се налага да се колебаете дали да я вземете, или да я оставите вкъщи.

Спасителната възглавница с обем 160 литра не е нито залепена, нито зашита. Всичко е съединено чрез иновативна технология за заваряване в един-единствен подгъв. Ето защо торбата е толкова лека, издръжлива и устойчива на течове. Инструкциите за сгъване на въздушната възглавница "на хармоника" са включени в чантата, така че винаги да имате тази важна информация със себе си.

Тази спасителна система е подвижна и може да се използва с други раници ORTOVOX AVABAG. Смяната е много бърза и лесна. Примките и кукичките са обозначени с цветове, така че можете да прикрепите всяка кукичка на правилното място.Трите куки се закачат за нула време, а лавинната система се закрепва с велкро.

Обучение за цял живот

Канадският изследовател на лавините Паскал Хегели твърди, че 12% от хората, които са имали със себе си лавинни системи и са били засипани , са загинали, защото не са успели да активират устройството правилно. Това довежда ORTOVOX до идеята за многократни опити за активиране на системата, без да е необходима бутилка. Така че можете да тренирате на чисто и
да сте толкова уверени, че ако се случи най-лошото, да знаете точно какво да правите.


Как се тренира лавиновата система ?

Сега имате възможност да издърпате иглата на устройството за активиране и многократно да се опитате да издърпате правилно дръжката.
Разбира се, раницата включва и ключ за активиране, за да подготвите иглата. Когато го активирате "на сляпо", ще чуете щракване
от изстрелването на иглата, за да се уверите, че правите всичко правилно
1. Отстраняване на пълнителя
2. Издърпайте иглата с ключа за активиране.
3. Сложете си  раницата. 
4. Настройте правилната позиция на дръжката според височината на фигурата.
5. Регулирайте раницата и я затегнете здраво (колан за кръста, презрамки, затегнете гърба).
6. Издърпайте дръжката.
7. Чувате щракване (направили сте всичко правилно) - Не забравяйте да вкарате иглата отново.
8. Не чухте  щракване? - Нещо не е наред. Направете всичко отново.

Информация за бутилките:

Системата AVABAG може да се използва с въглеродна бутилка , която тежи само 310 g. Въпреки еднаквата резба и размер на патрона, съдържанието на газа е под различно налягане и в различен обем от патроните на системата ABS. Поради това не е възможно да се използва бутилка от системата ABS със системата AVABAG. Когато касетата е изпусната, не е необходимо да купувате нова, а просто да я напълните отново от вашия търговец на ORTOVOX. Презареждането е сертифицирано за срок от 5 години. Бомбите AVABAG са сертифицирани от Международната корпорация за безопасност на авиокомпаниите, така че можете да ги транспортирате по въздух.

Сертифициране в съответствие с EN 13537

Допълнителна информация за продукта

Преглед на резервните тръби Outwell Air Repair

Допълнителна информация за продукта

Резервните въздушни тръби Air Repair - Tube kit от датската марка  Outwell са предназначени за подмяна на повредените вътрешни тръби на надуваемата палатка. Смяната на вътрешната тръба е много бърза и лесна, така че всеки може да я направи. Просто избирате дължината на вътрешната тръба според нуждите си и просто навивате излишната част. В приложеното по-долу видео ще намерите инструкции за подмяна. 1x резервна въздушна тръба Air Tube 1x въздушен клапан 1x инструмент за подмяна на клапани 2x самозалепващи се ленти инструкции за замяна  Outwell предлага общо 4 различни модела, които се различават по дължина, диаметър и, за по-добра представа, цвят в името. Цветът в името улеснява ориентацията, просто разгледайте галерията на избраната от вас палатка или таблицата по-долу. Някои палатки могат да се състоят от няколко тръби. За пълен списък на палатките и въздушните тръби вижте приложената по-долу таблица. Преглед на отделните модели: Air Repair - Tube kit 1 (оранжев/orange) - 1.05 - 2.00 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 2 (червен/red) - 4.70 - 6.15 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 3 (жълт/yellow) - 6.00 - 7.25 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 4 (зелен/green) - 6.10 - 7.25 m, Ø18 cm  

Колекция форселти Outwell Superior Air Touring

Допълнителна информация за продукта

Колекцията Superior Air Touring на  Outwell предлага достатъчен избор за всеки пътешественик.  Колекцията предлага  общо 4 палатки и 2 заслона. Палатките са просторни, проветриви и много удобни. Предварително оформените тръби на надеждната фиксирана система Power Air осигуряват пълна височина на конструкцията благодарение на готическия стил.