Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

ANSI/NEMA FL 1-2009

От 2010 г. не само Fenix  определя параметрите в съответствие с американския стандарт ANSI/NEMA FL 1-2009 за всички нови модели. Това изяснява информацията за клиентите и улеснява ориентацията в гамата от различни производители, които също предоставят параметри на фенерите в съответствие с този стандарт.

Fenix е един от първите неамерикански производители на LED фенери, които доброволно спазват този стандарт. Сред другите производители, които използват този стандарт, са Streamlight, Maglite, Surefire, Energizer, Duracell, Black Diamond, Princeton и други.

В съответствие със стандарта ANSI/NEMA FL 1 се измерват следните параметри:

 • светлинен поток (лумени)
 • интензитет на светлинния конус (кандела) и обхват
 • животност на батерията
 • устойчивост на удар
 • водоустойчивост

Разлики в посочения светлинен поток:

За старите модели фенерчета, произведени преди 2010 г. (напр. Fenix L2D), светлинният поток е изчислен съгласно спецификациите, предоставени от производителя на LED. При всяко фенерче обаче има известни загуби в оптичната система, а върху ефективността на LED влияе и нагряването му. Затова например изчисленият светлинен поток на Fenix L2D е 180 лумена, но измереният светлинен поток според стандарта ANSI FL 1 е само около 130 лумена. Поради това предварително отчетените изчислени стойности могат да се различават от измерените съгласно ANSI FL 1 с до около 30 %. Това трябва да се има предвид и при сравняване на параметрите с лампи на производители, които не използват стандарта ANSI FL 1 и поради това могат да се посочват стойности, по-високи с повече от 30 % от стойностите, измерени в реална експлоатация съгласно стандарта ANSI FL 1.

Светлинен поток

 • Светлинният поток (лумени) показва общото количество светлина, произведено от фенерчето. Измерва се в професионално калибриран сферичен интегратор. Стойността се отчита между 30 и 120 секунди след включването на фенерчето.

Светлинност

 • На разстояния от 2, 10 и 30 метра се използва калибриран луксметър, за да се измери осветеността в най-интензивната част на светлинния конус (обикновено в центъра). От тази стойност се изчислява интензитетът на светлинния конус, който се дава в кандели (cd, кандела).

Обхват

 • Обхватът се определя като разстоянието, на което осветеността на лампата намалява до 0,25 lux. Това е приблизително осветеността на пълната луна при ясно небе. Стойността се отчита между 30 и 120 секунди след включването на фенера.

Животност на батерията

 • Издръжливостта на батерията се определя като времето, необходимо за намаляване на светлинния поток до 10% от първоначалната стойност, измерена 30 секунди след включването.

Устойчивост на удар

 • Устойчивостта на удар показва минималната височина на падане върху твърда повърхност (напр. бетон), която няма да повреди фенерчето. Корпусът на фенерчето не трябва да има пукнатини и да е напълно функционален. Минималната височина на падане при изпитването е 1 метър.

Стандартът ANSI FL 1 разпознава следните видове водоустойчивост:

 • Устойчивост на струи (IPX4) и силни струи (IPX6)
 • Устойчивост на краткотрайно потапяне във вода (IPX7)
 • Устойчивост на продължително потапяне във вода (IPX8)

 

Надяваме се да сте по-мъдри, след като прочетете тази кратка обзорна статия :o).

Сертифициране в съответствие с EN 13537

Допълнителна информация за продукта

Спални чували Mountain Equipment Fireflash

Допълнителна информация за продукта

В тази статия ще намерите всички подробности за изключителния спален чувал Fireflash, който можете да закупите от нас.

Преглед на резервните тръби Outwell Air Repair

Допълнителна информация за продукта

Резервните въздушни тръби Air Repair - Tube kit от датската марка  Outwell са предназначени за подмяна на повредените вътрешни тръби на надуваемата палатка. Смяната на вътрешната тръба е много бърза и лесна, така че всеки може да я направи. Просто избирате дължината на вътрешната тръба според нуждите си и просто навивате излишната част. В приложеното по-долу видео ще намерите инструкции за подмяна. 1x резервна въздушна тръба Air Tube 1x въздушен клапан 1x инструмент за подмяна на клапани 2x самозалепващи се ленти инструкции за замяна  Outwell предлага общо 4 различни модела, които се различават по дължина, диаметър и, за по-добра представа, цвят в името. Цветът в името улеснява ориентацията, просто разгледайте галерията на избраната от вас палатка или таблицата по-долу. Някои палатки могат да се състоят от няколко тръби. За пълен списък на палатките и въздушните тръби вижте приложената по-долу таблица. Преглед на отделните модели: Air Repair - Tube kit 1 (оранжев/orange) - 1.05 - 2.00 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 2 (червен/red) - 4.70 - 6.15 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 3 (жълт/yellow) - 6.00 - 7.25 m, Ø16 cm Air Repair - Tube kit 4 (зелен/green) - 6.10 - 7.25 m, Ø18 cm