Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

☃️ ЗИМНА РАЗПРОДАЖБА до -70% Разгледайте

Vaude

Vaude е немска семейна компания, специализирана в производството на облекло и оборудване за колоездене, катерене и дейности на открито. Компанията е основана през 1974 г. от Албрехт”von” Девиц, от чието първоначално VD произлиза името на компанията.

Продуктите се отличават с високото качество на използваните материали и също така се полагат максимални грижи за производството на екологични продукти. От 2001 г. насам Vaude спазва екологичните стандарти bluesign и е първата марка за дейности на открито, която получава сертификат EMAS. През 2009 г. дъщерята на Албрехт фон Девиц Антье фон Девиц поема управлението на компанията.

През 2015 г. Vaude получи възможно най-високият сертификат за Fair Wear. Това означава, че поне 90 % от общата й продукция е произведена в съответствие с трудовите стандарти и разпоредби, установени от Международната организация на труда. Фондация FWF работи за подобряване на условията на работните места в текстилната индустрия. Тя е основана през 1999 г. и днес в нея членуват повече от петдесет компании от цяла Европа. Фокусира се основно върху текстилното производство в Китай, Индия, Турция и Бангладеш.

През 2019 г. марката получи първия професионален печат на Grüner Knopf за социално и екологично произведени текстилни изделия. Vaude е единствената компания за дейности на открито, която е придобила Grüner Knopf.

Покажи повече

batohy
Намерени продукти: 11