Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Kод: SHOES10 👟 допълнителна 10% отстъпка на ОБУВКИ и ЧОРАПИ 

Nalgene

През 1940 г., в Rochester, в щата New York, химикът Емануел Голдбърг измисля на пръв поглед просто изобретение - пластмасова бутилка с пипета. Тъй като бутилката се оказала успешна, той не се поколебал и основава компания за нейното производството, която първоначално била наречена "Nalge Company". Името беше комбинация от началните букви на името на съпругата му - Natalie Levey Goldberg.

 

Отне двадесет години, докато първата бутилка тръгна на поход. Бутилките бяха непропускаеми, леки и най-важното-нечупливи. Оказва се, че производството на бутилки наистина е било полезна идея - само няколко години по-късно службата на парковете на САЩ започва да се занимава и наказва изхвърлянето и изгарянето на различни отпадъци в горите. Хората бързо откриват, че пластмасовата бутилка издържа дълго време и е лека. Туристите скоро масово разбраха това.

Бутилките бяха просто лабораторно оборудване, така че хората нямаха друг избор, освен да ги поръчат като нужда за лабораторията. Един ден обаче директорът на компанията научава, че скаутският отряд на сина му също ги използва за къмпинг, и решението е взето. Създадена е линията Nalgene Outdoor Products.

През 90-те години на миналия век еднолитровата поликарбонатна бутилка вече е често срещано удобство сред туристите. Но тя остана с една особеност в дизайна-милиметровия датчик Това е позоваването на нейния лабораторен произход.

За разлика от класическите бутилки, бутилките Nalgene имат широко гърло. Благодарение на това те могат лесно да се измиват и скоро намират приложение като бебешки шишета.  Произвежда се и версия с тясно гърло. Също така, е много удобно, че няма да изгубите лесно капачката, тъй като тя е прикрепена към гърлото.

Компанията също произвежда например филтри за пречистване на вода или приготвяне на кафе и чай, мундщуци и спринцовки за по-лесно пиене, изолационни калъфи и също чаши. Можете дори да се сдобиете със специална LED приставка, която превръща бутилката в фенерче. Те произвеждат и манерки подходящи за изтощителни зимни приключения. В менюто ще намерим и други продукти, като напр. пластмасови дози или кутии за закуски.

Покажи повече

23_01_26_bundobrani
Намерени продукти: 10