Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Morakniv

Morakniv е традиционна шведска марка, която се занимава с производството на ножове с фиксирано острие от 1891 г. насам. Продуктите са с много добро съотношение цена/качество и се отличават със своята елементарност, устойчивост и издръжливост. Името на марката отразява важната връзка между продуктите и началото на шведския град Мора. Morakniv® винаги е ножът от Moра в Швеция. Компанията все още е семейна собственост и в момента изнася ножове в целия свят.

Пътешествието на Моракнив започва през 1891 г., когато Фрост-Ерик Ерсон се завръща в родното си село Остнор в Мора след четири години пребиваване в Северна Америка. В началото "Фрост-Ерик" произвежда само ножове за използване във фабриката за шейни, но скоро производството на ножове започва да се разраства. Името Morakniv вече е известно в края на 1900 г., благодарение на дългата традиция на производство в дадената област. През 1904 г. Фрост има десет служители и произвежда 19 000 ножа годишно, като се фокусира изключително върху производството на ножове. Днес марката Morakniv прилага същия подход към производството, както тогава, като използва рационални методи, за да пренесе индивидуалния занаятчийски подход към съвременните машини.

Единствената разлика е в използването на най-новите технологични познания. Сътрудничеството с професионалисти е важна част от успеха на Morakniv. Благодарение на тях марката получава нови идеи, които превръща в концепции, позволяващи й да заеме водеща позиция на пазара. Най -известните модели на марката Моrа 2000 Companion или наскоро Eldris са познати на всички почитатели на ножовете. 

Намерени продукти: 3

Продукти

48,00 лв. (8.35 %) 43,99 лв.

Сравни

127,00 лв. (11.03 %) от 112,99 лв.

Сравни

Точило за ръчно заточване Morakniv Diamond Sharpener 26 Fine

67,00 лв. (10.46 %) 59,99 лв.

Сравни