Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

Не се интересувам от отстъпки и промоции, искам да скрия лентата.

Highlander

Историята на шотландска марка Highlander започва , когато собственикът Бахрам Голзари учи за докторска степен в Университета в Единбург. Бахрам е запален планинар и ръководител на университетския клуб по алпинизъм. По онова време Leith Army Stores, дългогодишен известен магазин за военни излишъци, е популярен магазин, който снабдява клуба с оборудване за дейности на открито, така че когато магазинът за съжаление е в ликвидация, Бахрам се възползва от възможността да го купи.

Highlander се “ражда” официално на 5 април 1985 г.

Компанията Highlander открива ниша на пазара за персонализирано оборудване за дейности на открито. Затова решава да направи свое собствено. Новите линии са успешни и Highlander започва да предлага собствени стоки за дейности на открито и военни стоки в Обединеното кралство. С течение на времето Highlander непрекъснато разширява дейността си, като се включва в национални вериги за търговия на дребно и изнася в Европа и извън нея. През 2005 г. се налага да се премести в по-голямо помещение в Ливингстън.

Highlander сключва договор за създаване на дизайн за Олимпийските игри в Лондон 2012 г, а след това печели договор за същата дейност и за Игрите на Британската общност през 2014 г които се провеждат в Глазгоу (международно спортно събитие, организирано главно за спортисти от страни Британската общност. Провежда се на всеки четири години, с участието на средно около 5000 спортисти от 70 държави).

Highlander е семеен бизнес. Преди няколко години двамата синове на Бахрам, Рамин и Киан, започват работа в компанията, за да последват стъпките на баща си. 

В този раздел няма продукти.