Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

☃️ ЗИМНА РАЗПРОДАЖБА до -70% Разгледайте

Dometic

Марката Dometic се занимава с разработването на висококачествени аксесоари за каравани, кемпери и микробуси, които задоволяват основните нужди на хората, които желаят мобилен живот или на професионалните шофьори на камиони. Днес Dometic не е само доставчик на решения за мобилен начин на живот. Компанията се е превърнала в синоним за начин на живот на открито, който варира от домашната тераса или градина до приключенската дива природа. Основната философия, която описва предложението на компанията е: „Мобилният живот е лесен“.

Историята на марката Dometic започнала да се пише още през 1919-1922 г., когато двама шведски студенти по инженерство, Балцар фон Платен и Карл Мунтерс, вярвали в лудата идея, че могат да използват топлина за охлаждане. Те разработват топлинно охлаждащ шкаф, който е бил уникален за времето си. Без компресор, движещи се части или лед. Техният шкаф ще се окаже първият хладилник в света и едно от най-важните изобретения на века.

През 1923 г. хладилникът получава патент, а през същата година шведската компания Artic купува правата за производство. Не след дълго нарастващата компания за електроуреди Electrolux забелязва потенциала и през 1925 г. купува компанията Arctic. В годините след Втората световна война хладилниците си проправят път във всяко домакинство на средната класа. Продажбите са в милиони бройки.

През 1950 г. марката Electrolux навлиза на пазара на оборудвания за свободното време, особено в Америка, където след войната има нарастващ интерес към пътуване и пребиваване в каравани. В края на 60-те години на миналия век Electrolux основава свое подразделение, специализирано в оборудвания за свободното време - Dometic.

Новият век отбелязва началото на независимата компания Dometic. През 2001 г. Electrolux продава своите дялове на пазара за продукти за свободното време на частната инвестиционна компания EQT. Dometic трябвало да стъпи на краката си. Тя прави това, като остава вярна на своите корени и неуморно разработва интелигентни, често награждавани решения. В момента се извършват други важни постижения, които допълнително разширяват гамата от продукти.

Покажи повече

batohy
Намерени продукти: 13