Преминаване към продуктови категории Премини към количката Преминаване към навигация

☃️ ЗИМНА РАЗПРОДАЖБА до -70% Разгледайте

Camelbak

Camelbak е Американска марка, основана през 1988 г. от Майкъл Айдсън, който благодарение на изобретението си, дава името на раниците с резервоар за вода и по този начин повлиява на спортистите и на туристите по целия свят. 

Майкъл Айдсън участва в колоездачното състезание HotterN´ Hell на 100 мили през 1988г. в Тексас, САЩ. При подготовката за състезанието той се сблъска с проблема за редовната хидратация по време на толкова дълго състезание. Той се възползва от факта, че гражданската му професия е парамедик, и решава проблема по оригинален начин. Донася на състезанието чанта за вливане, която взема назаем от линейката. Напълва я с вода, скрива я в чорапа си ,слага я в задния джоб на фланелката си, преметва маркуча през рамо и я прикрепя с щипка за дрехи. По онова време никой не могъл да предположи в какво ще се превърне това изобретение и как ще повлияе на спортистите по целия свят.

След няколко състезания торбичките за пиене се радват на голямо търсене сред велосипедистите, така че той решава да се заеме с това. В рамките на няколко месеца той разработва напълно нова торбичка, която започва да продава в магазините за велосипеди през 1990 г. Тя все още не била толкова удобна и функционална, колкото е CamelBak днес, но популярността ѝ бързо нараства. Успехът на марката и нейните иновативни продукти се дължи на значителното нарастване на популярността на планинските велосипеди. Колоездачите оценяват това, че могат да държат здраво кормилото и в същото време да пият вода,когато пожелаят. Постепенно обаче CamelBak става популярен сред други спортисти - ски бегачи, ски алпинисти, алпинисти и високопланински туристи. 
В момента предложението от раници се разширило в широк спектър от дейности -за колоездене, туризъм, катерене и зимни спортове,, като колекцията се допълва от спортни бутилки.

batohy
Намерени продукти: 5